Hogy oldjátok meg, ha egyszerűen muszáj családi dolgot elmondni a főnöknek?
Mit jelent az emberileg nem alkalmas?
Eddig minden fonokom ugyanugy ember is volt, es siman el tudtam mondani a csaladi problemaim.
Mégis mit akarsz elérni?
Van egy évben 20-25 nap szabid, ha már hetekben mérhető amit eddig megkaptál, akkor nincs sok már erre az évre...
Annyit tehetsz, hogy elmész fizetés nélküli szabadságra.
Azt nem írtam sehol, hogy hetekben mérhető az eddigi.
Egy hetet voltam, amikor műtötték, de két nap múlva hazaengedték. Csak friss nyaki műtéttel nem emelgetheti őket, még a kisebbet sem. 3 hét múlva be kell feküdnie olyan kezelésre (most ezt nem fejteném ki), ami után nem mehet a kicsik közelébe még egy hétig (de maga a kezelés után is egy hét a kórház). Tehát jeleztem, hogy akkor kellene két hét majd. Nyilván nem tetszik neki, és nyilván magyarázatot vár.
Azt mondtad már egy hétre is húzta a száját, ebből az jött le, hogy ennyit már kaptál.
Meg tudod nézni hány nappal rendelkezel te, hánnyal a munkáltatód. Ez a törvény. Akit hetekig lehet különösebb probléma nélkül mellőzni, arra valójában szükség sincs. Nyilván ez az eset nem áll fenn. Oda kell állni elé és elmondani mi van, aztán kész.
Én a főnököd helyében azon aggódnék, hogy ez nem egyszeri eset lesz. Elindul a majd a kemó, neked kell menni a gyerekekért stb stb. Tehát folyamatosan kivételezni kell veled.
Kérdező, én a helyedben a másik főnöknek mondanám el. Tehát ha eddig a csoportvezetővel beszéltél, akkor az osztályvezetőnek. Annál is inkább, mert annak is fel fog tűnni, ha hetekig nem leszel, és akkor majd megkérdezi a közvetlen főnöködet. Az pedig akármit mondhat (főleg, hogy azt írod, nem egy emberséges valaki). Szerintem ez azért már olyan horderejű dolog (rákos betegség, két pici gyerek, teszem azt segítség nélkül), hogy ezzel nyugodtan zargathatod a másik főnököt, és nem avatod be a közvetlen főnöködet.
És kitartást neked, feleségednek jobbulást kívánok.
(N/40)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!