Gerinctelen dolog 3 napig tartott állásajánlattal 1 napra rá felvenni valakit?
Állásinterjúra mentem, azt mondták megfelelek felvennének, de én gondolkodási időt kértem. Erre azt mondták ez természetes, ők is így tennének és idézem amit mondtak (HR-es liba + főnök): 3 napig tartják az ajánlatukat addig nem vesznek fel senkit.
Ez volt hétfő dél körül. Kedd reggel, vagyis kevesebb mint egy napra rá telefonáltam hogy oké döntöttem. Erre ők : már felvettünk valakit.
Kérdezem: és az ajánlatuk? "3 napig tartják az ajánlatukat addig nem vesznek fel senkit.“
Erre ők: ez van. Letették.
?????
Ezek tanulják valahol a gerinctelenséget külön?
Egyébként nem érdekel hova jelentkezik a kérdező és meddig gondolkodik, azért reagáltam, mert itt akárki akármit ír, egyből az a válasz, hogy Ő BIZTOS GYÁRBAN DOLGOZIK. Mert ennek mi köze a válasz adáshoz, hogy ki hol dolgozik? Úgy tesznek itt az emberek akik ide írnak, mintha mindannyian felsővezetők lennéknek. Hagyjuk már... Egyébként azzal sincs gond aki gyárban dolgozik. Inkább ott legyen mint anyucin élősködjön,nulla keresettel.
És mellesleg.. bárki kényszerülhet valami miatt gyárba vagy közmunkára is ;) De tudom te nem. Mert tökéletes az életed blablabla. Lenézni másokat az megy! Szép estét!
"Persze hogy azonnal ejtenek, ilyet nem lehet csinálni"
Újra ugyanoda jutunk vissza mint egy elvarázsolt erdőben...
ember. AKKOR A SZARNKA ÍGÉRTE!! MI a f***nak ígérte? Ki kérte a 3 napot? Én? én aztán nem! Én ki se ejtettem a számon ő ígérte saját magától! Hát akkor tartsa is be!
Jobb helyen egy ilyenért kib***nák a francba a főnököt a hr-es libával együtt mert HAZUDTAK A CÉG NEVÉBEN!
"ha az interjú végén benyögöd hogy gondolkodási időt kérsz?"
Lássuk a másik forgatókönyvet.
Igent mondok ott helyben. Oké jó minden belépek. Jövő héttől kezdek ? Oké kezdek!
Majd másnap hívnak hogy oké akkor menjek be szerződést írni.
Erre én bocsesz azóta már találtam jobbat. Katt. Leteszem...
Na ?? Korrekt lenne? Mert ez ugyanaz amii ők csináltak csak fordítva!
Valamilyen szinten igazságtalan, de mivel az ajánlat nem egy munkaszerződés, így bármikor visszavonhatják, meggondolhatják magukat ők is úgy, ahogy akár a munkavállaló is.
Nekem 2 hete azt ígérték egy interjú után, hogy még azon a héten pontot tesznek az ügy végére és értesítenek péntekig. Mivel nem értesítettek, így elvállaltam egy másik ajánlatot. 1,5 héttel később kerestek, hogy rám esett a választásuk, ha még aktuális annak nagyon örülnének. Mondtam, hogy szívesen dolgoztam volna náluk, de mivel nem jelentkeztek így elvállaltam egy másik állást amit nem szeretnék otthagyni. Erre felháborodottan levágta a HR-es a telefont.
Én nekem is van egy érdekes interjús sztorim, de nem akarok róla külön kérdést kiírni, szóval leírom ide, remélem nem bánjátok. :D
Voltam még kb. december végén (első forduló) és január elején (második forduló) interjún egy cégnél. Minden jól ment, csak nagyon lassú volt a kiválasztási folyamat, ezért ajánlatot csak most az elmúlt pár napban kaptam. Viszont hozzátették, hogy örülnének ha már februárban tudnék kezdeni. Viszont 60 napos felmondási idő mellett ha fejre állok sem tudtam volna otthagyni a munkahelyemet, szóval leírtam nekik, hogy mi a helyzet, aztán azóta nem hallani felőlük semmit.
"Alapszabály hogy állásinterjún el kell hitetned a hrrel hogy neked az az álmod hogy náluk dolgozz, és hogy mekkorát nyernének veled. Ezek után szerinted mit üzen az ha az interjú végén benyögöd hogy gondolkodási időt kérsz? Persze hogy azonnal ejtenek, ilyet nem lehet csinálni. Mellesleg van 3 hónap próbaidő, gyakorlatilag az a gondolkodási idő"
tényleg más körökben mozgunk, vagy én vagyok más karrier szinten, én legutóbb 1,5 éve pályáztam pár helyre, amikor is tényleg váltani akartam, azóta engem kerestek csak meg - már a telefonban letisztázzuk, hogy 1) tudom, hogy magas a bérigényem, de nem engedek belőle 2) nem véletlen magas a bérigényem 3) ha nem győz meg a fejvadász, interjú sem lesz....ami tetszett mostanában, arra mind be is hívtak, szinte mindenhonnan ajánlatot is kaptam, de nem azonnali válasz kellett nekik....emellett, ebből egy helyen sikerült MAJDNEM meggyőzniük, hogy elvállaljam,a többi helyen nem
de mint mondtam, más körökben mozgunk, az én szakmámban mindkét félnek meg kell győznie a másikat.És nem, az, hogy jelentkezek, egy állásra, az nem azt jelenti, hogy tutibiztos odamegyek dolgozni...miért? mert van a reklám, meg van a valóság. Az álláshirdetés olyan, mint a McDonalds reklám, a valóság meg egy lapos, műsajtos, száraz sajtburger ;)
Szóval, az a cég, aki nem érti meg, hogy 1) neki is el kell adnia magát 2) mást is meg akarok hallgatni, az nem ér annyit, hogy odamenjek dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!