Gerinctelen dolog 3 napig tartott állásajánlattal 1 napra rá felvenni valakit?
Állásinterjúra mentem, azt mondták megfelelek felvennének, de én gondolkodási időt kértem. Erre azt mondták ez természetes, ők is így tennének és idézem amit mondtak (HR-es liba + főnök): 3 napig tartják az ajánlatukat addig nem vesznek fel senkit.
Ez volt hétfő dél körül. Kedd reggel, vagyis kevesebb mint egy napra rá telefonáltam hogy oké döntöttem. Erre ők : már felvettünk valakit.
Kérdezem: és az ajánlatuk? "3 napig tartják az ajánlatukat addig nem vesznek fel senkit.“
Erre ők: ez van. Letették.
?????
Ezek tanulják valahol a gerinctelenséget külön?
Neked nem lètkèrdès de van akinek igen. Nyilván nekik sem te voltál az egyetlen jelöltük több embert behívtak interjúra, neked csak azèrt mondták, hogy gondolkozzhatsz mert nem tudták, lesz e olyan jelölt rajtad kívűl akit felvennènek ès így amolyan pótlehetősègnek ott voltál.
De ők pontosan tudták már akkor ha lesz más aki szimpi ès el is válalja rögtön akkor felveszik.
Gondolj bele hàny millió ember van a világon majd pont rád fognak várni? Ne legyèl már naív...
Nekik mindenképpen kellett valaki.
Te bizonytalan voltál. A korábbi tapasztalatok alapján azt gondolták, nem fogsz többet jelentkezni.
És jött valaki, aki biztos volt.
Amúgy meg olyan nincs, hogy tartják neked napokig az álláslehetőséget mivel itt benne van a pakliban, hogy 3 nap múlva nemet mondasz mivel ha annyira akartad volna akkor már ott igent mondtál volna.
Nem is értem te milyen álomvilágban élsz.
Szerintem orulj neki, nem voltak korrektek.
Ezt oszinten is lehetett volna, hogy "ok, gondolkozz, de benne van a pakliban, hogy elveszik a helyed". Ha volt jobb jelentkezo utanad, tok ertheto. De akkor ne igerjek, hogy gondolkozz csak nyugodtan.
A masik, hogy leteszik indoklas nelkul a telefont. Ha mar ilyen tahok, alap, hogy elnezest kernek. "Elnezest, hogy nem tartottuk magunkat a megbeszeltekhez, de talaltunk egy kompetensebbet, aki azonnal tudta vallalni. Minden jot kivanunk a tovabbiakban!"
Ezek szerintem alap emberi gesztusok, ami normalis embereknel felulirja az uzletet.
Ne bandd.
Nem is értem, hogy gondolják ezt egyesek.
Ha munkahelyet váltok, 4-5 helyre pályázók, mindenhol többkörös interjúk vannak, értelemszerűen nem mondok egyből igent egyikre sem, amíg nem tudom a többi helyen az interjúsorozat végét.
Vagy az gerincesebb lenne, ha egyből igent mondanék, és utána felhívnám őket 4 nap múlva, hogy befutott egy jobb ajánlat, úgyhogy bocs, de mégsem megyek? :D
És mégis milyen pozíció volt ez?
Szabadjon már tudni!
Minek bízol egy ismeretlen emberben?
Tök mind1 mit mond, azért hirdette meg az állást mert ember kell neki, nem te vagy az egyetlen aki interjúra megy a te "lehet de nem biztosod" miatt senki nem fog napokat várni és emiatt esetleg egy mégjobb munkaerőt elszalasztani.
Bár igen nyilván annyi lehetett volna bennük, hogy felhívtak volna, hogy bocsi de megtaláltok a megfelelő embert így nem tartogatjuk neked a helyet.
"Bár igen nyilván annyi lehetett volna bennük, hogy felhívtak volna, hogy bocsi de megtaláltok a megfelelő embert így nem tartogatjuk neked a helyet."
Még ennyi se volt bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!