Gerinctelen dolog 3 napig tartott állásajánlattal 1 napra rá felvenni valakit?
Állásinterjúra mentem, azt mondták megfelelek felvennének, de én gondolkodási időt kértem. Erre azt mondták ez természetes, ők is így tennének és idézem amit mondtak (HR-es liba + főnök): 3 napig tartják az ajánlatukat addig nem vesznek fel senkit.
Ez volt hétfő dél körül. Kedd reggel, vagyis kevesebb mint egy napra rá telefonáltam hogy oké döntöttem. Erre ők : már felvettünk valakit.
Kérdezem: és az ajánlatuk? "3 napig tartják az ajánlatukat addig nem vesznek fel senkit.“
Erre ők: ez van. Letették.
?????
Ezek tanulják valahol a gerinctelenséget külön?
Meg annyiban igazad van, hogy ezt a részükről szépen is lehetett volna mondani nem pedig ez van és leteszik.
De látod ez ilyen világ.
"Állásinterjúra mentem, azt mondták megfelelek felvennének, de én gondolkodási időt kértem"
Tehát, megállapítható, hogy TE KÉRTED A GONDOLKODÁSI IDÖT és nem ök ajánlották fel.
Így már teljesen más a leányzó fekvése. Ha vezetö pozicióra kerestek valakit, akkor tiszta sor, hogy elutasítanak, mert milyen vezetö az, aki még döntéseket sem tud hozni.
Vegyünk akár egy közönséges szakmunkás poziciót. Még ott is kell tudni napi szinten döntéseket hozni. Minden egyes munkánál elöbb-utóbb jelentkeznek problémák, amiket meg kell tudni oldani, tehát döntést kell tudni hozni. A villanyszerelönek is döntenie kell melyik kábelt vágja el a pirosat vagy a kéket. Ott és azonnal kell döntenie, nincs 24 órája arra, hogy aludjon rá egyet.
Írd le tanulóleckének. Minden egyes negatív tapasztalat is tapasztalat.
Ne csüggedj el és nem kell elásni magadat. Ezúttal hibáztál, de az élet megy tovább.
25: Már látom a reakcióját a kommentedre:
"De a kérdésemre, hogy kapok-e gondolkodási időt, IGENT MONDTAK!!! Érted??? IGENT! Mondtak volna nemet, de ők s..ge csináltak a szájukból!!!"
"De a kérdésemre, hogy kapok-e gondolkodási időt, IGENT MONDTAK"
Így van! Ők mondtak igent nem én ráadásul a 3 napot én ki nem ejtettem a számon azt ők hozták fel maguktól.
Hát ezek után seggszájú.
Üzlet az üzlet. Ez nem a máltai szeretetszolgálat. Aki kimaradt, lemaradt - az meg a szaknévsor.
Ahova nem vesznek fel, ott valószínű nem fogsz dolgozni.
Önsajnálaton túl, amit tehetsz, hogy megkérted, ha van legközelebb nyitott pozíció, jelezzenek. És addig is keresel másik állást.
Kérdezö, azt kellene megértened, hogy rossz kérdést tettél fel.
Amikor megjelent az álláshirdetés már akkor is "gondolkodtál" rajta, hogy testreszabott lenne-e az állás. Amikor beadtad a pályázatod az állásra (abból indulok ki, hogy nem hintetted mindenhova az önéletrajzod) már akkor is "gondolkodtál" rajta. Mikor egy elbeszélgetésre invitáltak, gondolom "gondolkodtál" a bérigényen is, mennyi fér bele.
S mikor az interjún ismertetik veled az ajánlatukat, akkor te mééég gondolkodási idöt kérsz????
Megérteném, ha Orbán Viktor (áldassék a neve) poziciójára pályáztál volna.
Nem te voltál az egyetlen pályázó. Aki utánad pályázott, öneki nem kellett "gondolkodnia" és azonnal lecsapott az ajánlatra.
A HR teljesen jól döntött és a biztosat választotta.
Az üzleti életben nincs helye az érzelmeknek. Aki érzelmes, az rossz üzletember/üzletasszony.
Csak egy közönséges, mindennapi példa az életböl. Meghirdeted az ingatlanod. Az elsö érdeklödönek tetszik, de 3 nap gondolkodási idöt kér. A második érdeklödö azonnal leteszi a vételárat kp-ban.
Mit csinálsz? Elfogadod a készpénzt, vagy visszautasítod, mert van még egy (lenne még 1) potenciális vevöd? Mi van akkor, ha az elsö érdeklödö 3 nap után lemondja a dílt? Aha, akkor padló.
Nah, ezért jártál úgy, ahogy jártál.
Csak akkor tudsz tanulni az esetböl, ha felismered a hibádat.
Ha nem tanulsz belöle, akkor mindig ugyanazokat a hibákat fogod elkövetni.
Ebböl a tanulság, hogy tudni kell dönteni, tudni kell döntéseket hozni.
Egyébként, sok sikert az álláskereséshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!