Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az miért elfogadható egy...

Az miért elfogadható egy munkahelyen hogy valaki munkaidőben kiugrik privát ügyet intézni csak úgy?

Figyelt kérdés

Az milyen dolog egy munkahelyen hogy valaki csak úgy munkaidőben kiugrik teljesen magántermészetű ügyet intézni és akár órákat távol van? De a kiesett időt sose dolgozza le?

Pl kolleganő kiugrik a gumishoz mert kell téli gumi a kocsira. Indok: hát mikor menjek most van a szerviznek üresedése. És ott van 1 órát.

Másik kiurgik okmányirodába mert jaj lejárt a személyi. Ott van két órát.

Meg jaj jön a gázos ellenőrzi a gázt. Jaj egész délelőtt nem jövök.

De ezen kieséseknek a távozására nincs hatása. Nem marad benn 5 perccel se tovább cserébe hogy két órát lógott. Mert a magánügy intézése munkaidőben az nekem lógás és kész.

Az mennyire korrekt a többiekkel szemben hogy ezt neki csak úgy elnézik?

Mondani se kell a sima „pórnép“ nem teheti ezt meg. Másik kollega kiugrott a közértbe alig 10 perc volt és kapta a lecseszést hogy nem munkaidőben kell bevásárolni.

Teljesen jogos lecseszés LENNE ha ez mindenkinél így működne!

2020. jan. 14. 11:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

10#

Ha ezen múlna, akkor a kérdező is kijárhatna

2020. jan. 14. 12:07
 12/22 anonim ***** válasza:
85%
Nekem a burkoló most tudott jönni ezért egy órára kimentem megbeszélni vele a dolgokat. Mivel vagy 2 hónap volt levadászni az ipsét szarok arra az egy órára, maximum nem fizetik ki.
2020. jan. 14. 12:49
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne?

Nálunk is így működik, nem is dolgoznék olyan helyen, ami dedózik hogy x órától y óráig kell bent lenned... pisilni el lehet azért menni ilyen helyeken? :D

Nekem inkább az fura, unszimpatikus abban amit írsz, hogy a munkáltató a többieket bezzeg ovisnak nézi.

Nem értem, felnőtt emberekről beszélünk, vagy nem? A munkáltató tulképp nem azért fizet, hogy ülj bent, hanem azért, hogy a rád bízott feladat legyen elvégezve időben, az elvárt minőségben. Ha ez valakinek sikerül úgy is, hogy mellette kiugrik a postára, akkor miért ne?

Nálam mondjuk alap, hogy bent maradok tovább, ha úgy alakul. Számomra ez a kölcsönös korrektségről szól, nekem hatalmas, óriási segítség, hogy nem kell szabit kivennem, hogy el tudjak menni postára, cserébe jövök ennyivel a munkahelyemnek, hogy plusz munkát végzek, amikor kell.

2020. jan. 14. 13:21
 14/22 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Lehet, ha te kérnéd meg a főnököt, téged is elengedne.

Nálunk a főnök nem szól ilyesmiért, mert tisztában van vele, hogy sok iroda, hivatal pont munkaidőben van nyitva, és azt sem akarja, hogy csak ügyintézésre kivegyünk egy nap szabit. Ha szólunk neki, hogy valamit el kell intézni, akkor el szokott engedni. Nekem mondjuk rugalmas a főnököm, ő is sokszor eljár magánügyben intézkedni, cserébe azért elvárja, hogy ne álljunk fel 4-kor a munka mellől, ha még lenne mit csinálni.

Nem fair, de bizonyára nem ok nélkül engedi el ezeket a kollégákat a főnök.

2020. jan. 14. 18:27
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavarna amíg a munka el van végezve. Legalább hasznosan tölti az idejét, gondolom nem akkor megy ki egyik se mikor a legnagyobb hajtás van, hanem amikor úgyis üres óráit tengeti a munkahelyén és jobb híján csak az órát figyelné mikor telik már le a munkaidő.

Én inkább azt nem értem, hogy egyes cégek miért olyan rugalmatlanok, hogy ilyet nem engednek. Sok helyen üljön bent a dolgozó akkor is mikor a világon semmi dolga és tudja, hogy csak 2 óra múlva tud neki látni a munkának, mert addigra kap mondjuk adatot a feladataihoz. Ehelyett ott kell ülnie és malmoznia, miközben simán elmehetne a gyógyszertárba vagy a postára.

2020. jan. 14. 18:54
 16/22 anonim ***** válasza:
93%

Annyira utálom az ilyen minden lében kanál embereket, mint te. Neked nem teljesen mindegy, hogy ki mit csinál munkaidőben? Neked rosszabb lesz bármivel, mert valaki kiugrik ügyet intézni? Annyira nincs életed, hogy azt számolod, mennyivel marad benn tovább cserébe?

Nekem normális munkahelyem van, ezért el tudok menni bármikor bárhova, ha el kell, és el is megyek. Nem szoktam ledolgozni sem, képzeld, mert van hogy sokkal tovább benn vagyok, vagy hogy hétvégén is bekapcsolom a gépet, mert annyi munka van. A lényeg, hogy meg van csinálva.

Tudod, vannak akik ott vannak az irodában, mégis le vannak maradva, meg vannak akik hatékonyak és kevesebb idő alatt is elvégzik a dolgukat. Akkor neked miért fáj?

2020. jan. 14. 19:39
 17/22 A kérdező kommentje:

"Neked rosszabb lesz bármivel, mert valaki kiugrik ügyet intézni?"

Szerinted amíg ő a városban vonaglik, a munkáját ki végzi? Az ügyfeleit ki fogadja? ki számláz helyette? Ki kapkodja a telefont?

Hm?

Hát ÉN! (mi, akik ott vagyunk)

NA VAN KÖZÖM HOZZÁ???

HELYETTE DOLGOZOM!

És ne is kezdjük el a maszlag szar dumát hogy hát ne dolgozz heylette mert akkor KIRÚGNAK.

Volt már itt olyan aki nemet mondott. Megmondta ő más helyett nem dolgozik helyette se dolgozik senki.

Igaza volt? Igen.

Kirúgták az igazával együtt? Igen.

Hm????

2020. jan. 15. 08:11
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
17: Balu, ez akkor sem lehet annyira megszakító melóhely, ha van időd itt GYK-zni munkaidőben.
2020. jan. 15. 08:14
 19/22 A kérdező kommentje:

"y, ha van időd itt GYK-zni munkaidőben."

9ig nincs munkaidőm, de ha lenne se változtatna a lényegen hogy más melóját végzem mert az illető szarik rá.

2020. jan. 15. 08:22
 20/22 anonim ***** válasza:
Mondj fel, lejárattad ezt az oldalt is a munkaügyes provokatív kérdéseiddel, Balázska. Mindig a nyafogás, idegenektől való segítség kéregetése, kamusztorik özöne.
2020. jan. 15. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!