Ha a főnököm munkaidőben a privát telefonomat hívogat, hogy menjek át hozzá, akkor köteles vagyok felvenni?
'Ha munkahelyeden megadtad a telefonszámodat, és nincs céges, akkor köteles vagy felvenni a saját telefonodat, mert ez az egy elérhetőség van jelenleg.'
Hat kerlek, ez igy ebben a formajaban bizony jo nagy hulyeseg. A telefonszamat pl. azert is megadhatta, hogy be tudjak hivni interjura. Maganszamot a ceges telefon kiadasa helyett, ceges ugyben hasznalni minimum pitianerseg, sokat elmond a cegrol is.
Kerdezo: nemitsd le a telefonodat, ha megkerdezi miert nem vetted fel, nyugodtan mondhatod hogy magantelefon, napkozben lenemitod hogy ne zavarjon a munkaban. Ebbol talan eszbekap...
Képzeld kedves kérdező, nem egyszer volt olyan, hogy a főnököm szabadságon volt, én meg dolgoztam és vagy nekem kellett mindenképpen munkaügyben az egyik eset kapcsán beszélnem vele, vagy neki velem. Így egymás privát telefonján hívtuk a másikat. Nincs ebben semmi.
Mondjuk nálunk van munkahelyi belső telefon, ahol bármelyik kollégánkat fel tudjuk hívni, a főnököm pedig közvetlenül a mellettem lévő irodában dolgozik, de ha nem lenne belső telefon, akkor én sem szaladgálnék főnökként mindenért akár emeleteket, ha kéznél van a telefon, legyen az akár a másik privát telefonja. Bár célszerű tényleg ilyenkor egy céges belső telefon, de ennek hiányában természetesen köteles vagy felvenni. Ő a főnököd, nem a rokonod, a partnered, vagy a haverod, akinek a hívását ha akarod fogadod, ha nem, akkor meg nem.
" Kerdezo: nemitsd le a telefonodat, ha megkerdezi miert nem vetted fel, nyugodtan mondhatod hogy magantelefon, napkozben lenemitod hogy ne zavarjon a munkaban. Ebbol talan eszbekap..."
Nem sokáig fog ott dolgozni ha ezt a szöveget mondja.
Amíg nincs céges vonala, addig a saját telefonszámát kell használnia. Senki nem fog ezért belehalni szerintem.
"A főnököm irodája a folyosó elején van, én a végén vagyok... Köteles lennék felvenni?"
Nem, nem vagy köteles. Ki is nyomhatod és átsétálhatsz hozzá a folyosó végére :D Lehet, talán van 3-5 méter is az egész... Gondolom, nem 100 métert kell menned.
Csak szólok : Ő A FŐNÖKÖD
(nem azt mondom, hogy alázkodj meg, csak tudjuk már, ki hol tartózkodik)
Nem kötelező céges telefont adni.
"Az ilyen alkalmazottat én úgy rúgnám ki, hogy szárnyak nélkül repülne..."
Az ilyen főnököt úgy állba verném, hogy hazáig csúszna a sörbelén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!