Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a főnököm munkaidőben a...

Ha a főnököm munkaidőben a privát telefonomat hívogat, hogy menjek át hozzá, akkor köteles vagyok felvenni?

Figyelt kérdés
Eddig minden munkahelyemen volt céges telefonom, pár napja kezdtem egy új helyen, itt nem kaptam telefont. A főnököm irodája a folyosó elején van, én a végén vagyok. Eddig, mikor azt akarta, hogy menjek át hozzá, vagy valamit akart mondani, akkor ahelyett, hogy átjött volna, a saját telefonomon hívott fel, de én kinyomtam. Köteles lennék felvenni? Ha rákérdez, akkor mivel indokolhatom, hogy nem veszem fel?
2018. jan. 7. 14:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
40%

Fuh látom azért még mindig nagyon inas mentalitású a magyar nép, egyáltalán nem nyugatias, még mindig ez a posztszoci hozzáállás mindenhez :D

Én simán kinyomom a főnököm még a céges telefonomon is, visszabeszélek neki, nem tud mit csinálni.

Ha elküldene, 3 osztály omlana össze, mert pótolhatatlan szakember vagyok (legalábbis 1-2 év biztos lenne egy új embert találni)

Térden csúszva könyörögnek, ha el akarok menni, meg fizetésemelést adnak.

2018. jan. 7. 16:11
 12/29 A kérdező kommentje:
Érdekes nézetek keverednek. Ha alkalmanként lenne, esetleg szó lett volna arról, hogy tegyük fel most nincs telefon a készleten, de X idő múlva lesz, addig megkérnek, hogy használjam a sajátom, akkor azt mondom ok. De jelen esetben nem esetenkénti a dolog, hanem napi több alkalomról van szó, illetve szó sem esett arról, hogy a privát telefonomon fog hívogatni, hanem csak spontán hívott - én meg kinyomtam, mert nem volt elmentve a száma, párszor beszéltünk még az állásinterjúval, felvétellel kapcsolatban. Mi lenne, ha nem lenne telefonom? Miért nem ír e-mailt, ha nem akarnak telefont adni? Az előző munkahelyemen volt egy olyan eset, ahol egy illető nem kapott telefont, mert a főnökével ült egy irodában, de ha a nagyfőnök hívatta,akkor az illető főnökét hívta telefonon, esetleg e-mailt írt, vagy átjött személyesen. Ami itt megy teljesen nonszensz, jó hogy nem vigyek saját laptopot.
2018. jan. 7. 16:45
 13/29 anonim ***** válasza:
62%

ma 16:11

Jaj, mesélj még....

Mellesleg külföldön is ez megy. Kint élek Angliában, itt is így megy. Nem a beosztott dirigál, hanem a főnök.

2018. jan. 7. 16:46
 14/29 anonim ***** válasza:
76%

"Eddig minden munkahelyemen..."

és

"Az előző munkahelyemen"

Hát akkor menj vissza valamelyikre, ha ott olyan jó volt... valamiért csak eljöttél onnan...

És tiszta szívemből kívánom, hogy ennél soha ne legyen nagyobb bajod az életben!

Valószínűleg kénytelen leszel megszokni, hogy itt ez megy - vagy megszöksz.

Amúgy azt meg végképp nem értem, hogy miben más egy céges telefont felvenni, mint egy magánt? Mind a kettőn ugyanazt kell csinálni: megnyomni egy gombot (vagy ha okostelefonod van, akkor letapizni :D )

2018. jan. 7. 16:53
 15/29 anonim ***** válasza:
37%
A munkaügyi kérdező csak nem nyugszik :D
2018. jan. 7. 18:28
 16/29 anonim ***** válasza:
70%

# 13

Hiányszakmákról beszélek. Egy mosogató bármikor pótolható, nem csoda, hogy szolgaként bánnak vele.

2018. jan. 7. 18:30
 17/29 anonim ***** válasza:
74%

Pedig tényleg van ilyen, amit az 55%-os ír. Nagy a munkaerőhiány, egyes szektorokban meg kiemelkedő. A tapasztalt szakembereket 2 kézzel kell szorítani.

Ha valaki beadja a felmondását, tényleg megy a könyörgés, persze csak átvitt értelemben. A főnök az illető nyakára jár pár napig a felmondási ideje alatt, és próbálja meggyőzni az illetőt, hogy maradjon, valami csábítóbb ajánlatot tenni ésszerű keretek közt.

Főleg IT szektorban jellemző ez.

2018. jan. 7. 18:35
 18/29 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom mennyire vagy magas pozícióban, de ettől függetlenül azért egy új munkahelyen legalább a próbaidő alatt illik kicsit visszavenni, nem akadékoskodni, visszaszólni, stb. Ha itt ez a szokás, akkor vagy elfogadod vagy elmész máshova, ha ennyire elviselhetetlen számodra, hogy munkaidőben felhív néha a főnököd.

Így egyébként, hogy ismeretlen számról hívott és nem tudtad, hogy a főnök az, nem gáz szerintem, hogy nem vetted fel. Ha "elvből" nem vagy hajlandó felvenni, akkor azért azt ne nagyon hangoztasd szerintem :)

2018. jan. 7. 18:36
 19/29 A kérdező kommentje:

Ok, köszönöm a válaszokat. Megvan az oka, hogy eljöttem a korábbi munkahelyről, költözés volt az oka bár már bánom - nem csak a telefon miatt, vannak más apróságok is.

Már írtam, hogy miért okoz gondot a sajátomat felvenni: Én fizettem érte, én tartom fenn saját zsebből a vonalat, a cég semmiben nem járul hozzá, pedig ezzel a főnökömnek perceket takarítok meg, mivel nem kell átjönnie. Persze én is tudom, hogy a próbaidő alatt nem kellene hangoztatnom, hogy ez privát, csak arra voltam kíváncsi, hogy kötelezhetnek-e erre...bár nyilván nem. Ezentúl lenémítom a telefonomat és berakom a táskámba reggel, majd azt mondom munkaidőben nem tartom elöl, mert akkor "vonz", hogy netezzek, sms-ezzel, stb.

Amit az 55%-ös írt az abszolút nem hülyeség. Engem sem akartak elengedni az előző helyen, jóval magasabb fizetést ajánlottak, továbbképzési lehetőségeket, a költözés miatt rövidített munkaidőt, illetve mondták, hogy bármikor visszamehetek, ha nem tetszene az új hely. Csak gondoltam nem szaladok rögtön vissza, ha már eljöttem, de azért ne nézzenek ostobának. Itt istenítitek a főnököt, mintha egy felsőbbrendű lény lenne, aki bármit megtehet, pedig valójában a munkaszerződés két fél kölcsönös szerződése, ha nem talál megfelelő embert a pozícióra, akkor cseszheti.

2018. jan. 7. 20:50
 20/29 anonim ***** válasza:

Senki nem istenítette a főnököt, csak van egy munkahelyi hierarchia. A dolgozót úgy hívják, hogy alkalmazott, BEOSZTOTT, stb. Legközelebb már ott tartunk, hogy Te fogod kiadni a munkát a főnöknek? :D Vagy hogy?

"én tartom fenn saját zsebből a vonalat" ...

Miért is? Pl. egy feltöltőkártyás telefon havi díja 0 ft, csak a kimenő hívásokért fizetsz - a hívásfogadás meg egyenlőre nem kerül pénzbe :-)

Mégis mi baja lesz a telefonodnak, ha felveszed a hívásokat? :D Ez nem egy autó, ami leamortizálódik, ha sok km-t megy (azaz sok hívást fogadsz)

A fizetésed meg nyilván nem kevesebb, mint az előző munkahelyeken (hanem valószínűleg több), tehát van miből fenntartani a telefont

2018. jan. 7. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!