Ha a főnököm munkaidőben a privát telefonomat hívogat, hogy menjek át hozzá, akkor köteles vagyok felvenni?
Hát komolyan, elég érdekesek vagytok:
mi abban a kivetendő, hogy ha a főnök felhívja a saját munkatársát és megkérdezi: "Mancika, mikorra tudná megcsinálni a ...?
Azt se tudjátok, milyen a főnök, lehet, hogy a cég tulajdonosa, csak elvárjátok, hogy a főnök járuljon az alkalmazott színe elé... Vicc...
Na mindegy, léptem.
Ja, és még csak annyit, hogy takarító vagyok és érdekes módon nem tekintenek szolgának, hanem megbecsülnek :-)
És nem, nem azért vagyok takarító, mert soha nem tanultam és 8 általánosom van :D
# 21/24 Időpont ma 21:12
Teljesen egyetértek. Neki is meg van a munkaköri leírása, ahogyan a beosztottjainak is. És ha a beosztott leírásában nincs benne, hogy ugrani kell, ha a főnök szólít, akkor nem kell ugrani.
Normális cégek általában biztosítják a munkaeszközöket a feladat ellátásához. Sz.gép, levelezőrendszer, belső vonala telefon.
Engem is sértene, ha a saját telefonomon csörgetne bármelyik kolléga is munkaügyben. Az a privát elérhetőségem. Legfeljebb akkor kereshetnek, ha nem vagyok bent a munkahelyen, és elháríthatatlanul szükség van rám. Egyébként a szabadidőm és a mobilom az enyém és nem a cégé.
Egyébként is közös légtérben dolgozók általában lehalkítják a privát telefonokat, hogy ne zavarjanak azzal másokat.
Na ma felvettem, amikor hívott, úgy tettem, mint akinek lila gőze sincs, hogy ki keresi "Halló, tessék? Láttam, hogy már többször keresett, ne haragudjon, de a munkahelyemen vagyok, dolgozom, nem érek rá, kérem hívjon vissza 5 óra után. "
Majd beleszólt a főnököm, hogy Szia, én vagyok az.
Ezután tettem az értetlent, hogy én? ki?
Majd mikor bemutatkozott, akkor csodálkozva kérdeztem, hogy miért itt hív, nincs az épületben? Nem szólt róla, hogy a magántelefonomon fog keresni, hogyhogy itt hív? Mikor fogok kapni cégeset, kapok majd egyáltalán?
Erre mondta, hogy majd kapok én is céges telefont, csak épp ügyintézés alatt áll a dolog, mert most máshonnan szerzik be.
Akkor gratula.
Amúgy jogod van ahhoz, amit csinálsz, meg a főnöködnek is ahhoz, amit ő csinál. Ha valamelyikőtöknek nem jó, akkor majd szól a másiknak.
Privát vélemény: ha valamelyik munkatársam nem venné fel a saját telefonját, vagy arra hivatkozna, hogy céges telefont kérne, akkor az első adandó alkalommal elköszönnénk egymástól és már nem lenne a munkatársam.
És megtehetném. Mint ahogy ő is, hogy nem veszi fel a telefont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!