Akinek van okostelója (messenger, viber), elvárás hogy
mindig elérhető legyen munkaidőben, munkahelyen is?
Én mindig az vagyok. Ha nem tudok azonnal válaszolni akkor írok később. De hozzáteszem higy dolgoztam és azért nem írtam rogton. Ebből sosincs problema
2019. okt. 6. 18:55
Én nem vagyok elérhető ha dolgozom. Esetleg az ebédidő meg ha tartok egy pár perc szünetet akkor rányomom a mobil netet a telómra, de egyébként le van kapcsolva. Ha felhívnak sokszor nem tudom fel enni egyből, van hogy nincs is nálam, vegyszerekkel dolgozom. Nem mindegy h vki az irodában ül egész nap, vagy mondjuk autót vezet vagy veszélyes anyagokkal dolgozik, esetleg egy gépsor mellett áll egész nap. Nyílván az irodista oda tud nézni a telefonjára, elérhető tud lenni messengeren, de egy kamionsofőrnél ez nem igaz biztonságos.
2019. okt. 6. 19:31
Nem elvaras.
Az mas hogy sokan akar azonnal tudnak valaszolni, de attol meg nem kotelezo.
2019. okt. 6. 20:26
Nem. Én is laborozok, be se viszem sokszor magammal a telefont és a mobil net sincs bekapcsolva. Emaileket nézek ha épp szünet van, ebédkor ránézek a messengerre, de ennyi. Munkával kapcsolatban ha sos felhívnak az irodai telefonon vagy a mobilon és ha nálam van felveszem vagy hátrajönnek szólni a kollégák.
2019. okt. 6. 20:55
Én is laborban dolgozom, bár azon belül főleg a gépnél. Csak a munkahelyi telefon van nálam, a másik a gép mellé fel van rakva egy tartóba, lehalkítva. A munkahelyin pedig nem szoktam pötyögni, ha a párom ír valamit megnézem, konstatálom, néha visszaírok, de nagyon keveset beszélünk így napközbe
2019. okt. 6. 21:02
Nem. Sőt, vannak olyan területek, ahol TILOS bekapcsolt rádiótelefont a munkahely azon helységében tartani, ahol a fizikális munkavégzés folyik. Fokozottan tűzveszélyes helyeken sem egészséges a jelenléte, a fokozottan bizalmas adatok kezelésével foglalkozó munkakörökben pedig tiltott is.
- Speciel, egy az egyben megtiltanék mindenféle típusú információcserét munkaidőben, amely magánjellegű és a munkakörrel összeegyeztető információáramlás biztosítására pedig fenntartanék ún. "szolgálati telefonokat". (Aránytalanul sok időt pancsolnak el az emberkék a magánügyeikkel az információ szabad áramlásának címszava alatt. Vannak, akiknek a hozzátartozói nem képesek ésszel felfogni, hogy akit hívogatnak 10 percenként, az DOLGOZIK és akár EL IS VESZÍTHETI AZ ÁLLÁSÁT a hívogatott ismerősük csak azért, mert ők ráérnek teljesítményben telefonálgatni!) "B - opcióként le lehet dolgozni a traccsolást...
2019. okt. 6. 22:04
Utolsó: szerencsére nem vagy olyan pozícióba, hogy ezt megtehesd. Én igen, sőt, elég bizalmas információk forognak a kezeim között, fontos munkakörben vagyok és s céges telefonomnak.mindig nalam kell hogy legyen, ott is, ahová más nem viheti be. Én kb. 2-3x olyan gyorsan dolgozom, mint egy átlag ember, még szép hogy megengedhetem magamnak, hogy olykor-olykor visszaírjak vagy lebonyolítsak egy hívást
2019. okt. 6. 22:16
Ha a főnököm bent van nincs mobilozás, majd ebédszünetben. Az ismerődeim ezt tudják, ha akarnak vmit írnak messengeren, aztán ha tudok válaszolok.
2019. okt. 7. 07:12
A saját telefonunk használatát senki nem szabja meg (nem kötelező, nem tilos), nem is értem, mi köze lenne ahhoz a munkáltatónak. :D
Van benti asztali telefonunk, azon az esetek többségében azért lehessen elérni minket... plusz a vezetők kaptak munkahelyi mobilt, na tőlük elvárják, hogy azon a telefonon munkaidőben elérhetőek legyenek mindenképp.
2019. okt. 7. 08:41
Kapcsolódó kérdések: