Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Elgondolkodtató hogy új...

Elgondolkodtató hogy új állást találtam bementem a főnökhöz és őt azt mondta akkor menjél? Meg se próbált megtartani?

Figyelt kérdés

Új állást találtam többért. Bementem a főnökhöz arra számítva hogy megadja azt amit az új hely csak ne menjek el. De nem tette csak vállat vont, menjél.

És párhuzamosan napi szinten megy a sírás hogy nincs ember és aki van azt is alig lehet megtartani.

És itt a példa hogy nem lehet megtartani ez nettó hazugság mert meg se akarja tartani még kísérletet se tesz rá!

Nem kérdezett rá az új helyen mennyivel is adnak többet, nem érdekelte. Új hely többet akkor akkor menjél. És ha csak 10.000-el adna többet? Ennyit se ért volna meg neki a régi bevált ember megtartása?

Persze nem 10-el kapok többet de a főnök ezt nem tudhatja.

2019. okt. 20. 09:41
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Alátámasztod, érvelsz, hogy jól végzed a munkádat és szerinted ez többet ér.

Ha meg nincs érved, akkor tudod jól, hogy az adott meló, csak annyit ér.

De nem értelek, találtál másikat, mi a gond?

Kicsit azt érzem, csak az önérzetedet sérti, hogy nem akartak megtartani.

Fel kell fognod, annyit értél nekik, amennyit kaptál, ez van.

2019. okt. 20. 10:11
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

"De ha még ez az érved sincs, akkor mid van?"

Nyilván az lenne az érvem, hogy máshol ugyanezért többet fizetnek, persze. És nyilván már lenne a tarsolyomban ajánlat. De akkor úgy kezdeném neki, nem úgy, hogy el akarok menni.

Én annak idején például közigazgatásból mentem el sokkal több pénzért máshová. Nem is volt opció, hogy többet fizessenek, mivel ott bértábla van, és egyébként se tudtak volna annyit adni, se eltérítéssel se trükközéssel. Ezt ők is tudták, tudomásul is vették és közös megegyezéssel még előbb is el tudtam menni oda, mint letelt volna a felmondási időm. Én ezt értékeltem, és nem is volt más elvárásom.

2019. okt. 20. 10:12
 13/39 anonim ***** válasza:
100%

Te semmit nem mondasz rá - ezért tartasz ott, ahol.

Amúgy meg teljesen bevett reakció, hogy egy cég sem enged az ilyen "zsarolásnak", mert azzal precedenst teremtene és mindenki azzal (az amúgy teljesen bemondás alapon működő) állítással jönne évente, hogy kapott ajánlatott X ezerrel többért, megadod főni?

Aki menni akar azt el kell engedni, teljesen mindegy az indok.

2019. okt. 20. 10:13
 14/39 A kérdező kommentje:

"Nyilván az lenne az érvem, hogy máshol ugyanezért többet fizetnek, persze. És nyilván már lenne a tarsolyomban ajánlat."

Na nem mondod!! De ez egészen véletlenül nem totálisan ugyanaz amit én csináltam?

2019. okt. 20. 10:14
 15/39 A kérdező kommentje:

"az amúgy teljesen bemondás alapon működő"

Hívja fel az új céget. Nézze meg a (még alá nem írt de bért tartalmazó) új szerződést. Mit lehet erre mondani? Ott a szerződés benne a bér-nézze meg.

2019. okt. 20. 10:15
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy meg teljesen bevett reakció, hogy egy cég sem enged az ilyen "zsarolásnak", mert azzal precedenst teremtene és mindenki azzal (az amúgy teljesen bemondás alapon működő) állítással jönne évente, hogy kapott ajánlatott X ezerrel többért, megadod főni?"

Ezt tanúsítom, első körben leültek velem, mondtak egy nevetséges számot, aztán én is mondtam egy számot, erre kértek gondolkodási időt.

Majd arra hivatkozva utasítottak el, hogy akkor más is így fog eljárni.

De jó, hogy nem adták meg, mert még ahhoz is képest is sokkal jobban jártam.:)

2019. okt. 20. 10:16
 17/39 A kérdező kommentje:

"állítással jönne évente, hogy kapott ajánlatott X ezerrel többért, megadod főni?"

Halkan szólok hogy NORMÁLIS helyen évente amúgy is kell emelésnek lenni automatikusan anélkül hogy bárki is felmondással fenyegetne. Ha egy cég meg akarja tartani az embereit akkor évente kell emeljen, mert sok helye emelnek és ha egy helyen nem akkor az a hely ember nélkül marad majd.

Itt a példa. Tavaly még két műszak volt. Most egy. mert nincs annyi embere hogy betegye őket 2 műszakba. Elmentek máshova. Miért? Mert nem nyúltak hozzá a bérekhez.

És nem nehéz kitalálni hova vezet ez a folyamat.

2019. okt. 20. 10:18
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Munkaügyis troll, lópélót találtál te nem új munkahelyet. Ott maradsz te minimálbér feléért, ahol most vagy, alkeszkám. Nincs szükség ilyen vasárnap reggeli másnapos lázálmokkal kábítanod magad.
2019. okt. 20. 10:19
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

"Na nem mondod!! De ez egészen véletlenül nem totálisan ugyanaz amit én csináltam?"

Nem. Te nem béremelésről mentél be tárgyalni, hanem közölted velük, hogy elmész, ők meg tudomásul vették. Most meg azon vered magad, hogy miért vették tudomásul.

2019. okt. 20. 10:24
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván úgy van vele a mostani főnököd, hogy a munkahely nem börtön és lehet, hogy lelkiismeret-furdalása lenne, hogyha marasztalna. Aki menni akar, rá kell adni a kabátot. Majd lesz más, először lehet, hogy döcögni fog, de majd beletanul. Nem vagy pótolhatatlan.
2019. okt. 20. 10:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!