Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Elgondolkodtató hogy új...

Elgondolkodtató hogy új állást találtam bementem a főnökhöz és őt azt mondta akkor menjél? Meg se próbált megtartani?

Figyelt kérdés

Új állást találtam többért. Bementem a főnökhöz arra számítva hogy megadja azt amit az új hely csak ne menjek el. De nem tette csak vállat vont, menjél.

És párhuzamosan napi szinten megy a sírás hogy nincs ember és aki van azt is alig lehet megtartani.

És itt a példa hogy nem lehet megtartani ez nettó hazugság mert meg se akarja tartani még kísérletet se tesz rá!

Nem kérdezett rá az új helyen mennyivel is adnak többet, nem érdekelte. Új hely többet akkor akkor menjél. És ha csak 10.000-el adna többet? Ennyit se ért volna meg neki a régi bevált ember megtartása?

Persze nem 10-el kapok többet de a főnök ezt nem tudhatja.

2019. okt. 20. 09:41
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg nem akart volna elengedni, akkor az lett volna a baj? Ha ígért volna többet akkor az lett volna a baj, hogy eddig miért nem adott többet, hiszen megtehette volna?
2019. okt. 20. 09:49
 2/39 A kérdező kommentje:

???? Mit kötözködsz a semmin? régi ismert hely nekem megérni itt maradni ha annyit adna mint az új hely.Mert az új hely az új ki tudja milyen, ha itt helyben megkapnám azt amit ott el se mennék mert minek.

De így hogy bruttó 80-al többet kapok az új helyen így megyek.

Csak nem értem mit sír a főnök hogy nem lehet megtartani az embereket. Hát meg se próbálta!

Így tényleg nehéz megtartani.

2019. okt. 20. 09:51
 3/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem divat megajánlani, amit az új cég. Nem akarnak ezzel precedenst teremteni. Egy idő után az emberek évente bekamuznák, hogy van ilyen-olyan ajánlatuk.
2019. okt. 20. 09:57
 4/39 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen akkor van, ha nem sajnálják, hogy elmész. Nyilván nem tettél le annyit az asztalra, amiért meg akarna tartani. Velem például anno leültek, de nekem kevés volt az a + amit adtak volna, mondjuk én nem egy másik állás miatt léptem, hanem mert tudtam, hogy máshol többet kereshetek. Így is lett, most több, mint nettó 80e-el keresek többet.
2019. okt. 20. 09:58
 5/39 A kérdező kommentje:

"Nyilván nem tettél le annyit az asztalra, amiért meg akarna tartani."

Mondjuk egy olyan cég amelyik akkora emberhiánnyal küzd hogy le kellett állítsa a délutános műszakot mert egyszerűen nem volt ember aki munkába állítson, az ne azon filózzon ki mit tett le az asztalra hanem örüljön hogy van embere egyáltalán.

Most megint eggyel kevesebb.

2019. okt. 20. 10:00
 6/39 anonim ***** válasza:
82%

Azt mondom, hogy én személy szerint örülnék neki, hogy ha eldöntöttem valamit és ezt közölném vele, akkor a főnök nem támasztana akadályokat, hanem tudomásul venné.

Ha nem elmenni akarnék, hanem fizetésemelést kérni, akkor azt mondtam volna neki, nemde? De nem ezt mondtam, hanem hogy el akarok menni és ő elfogadta.

Az, hogy ő hogy vezeti a saját cégét, az meg az ő dolga, nem az enyém.

2019. okt. 20. 10:01
 7/39 A kérdező kommentje:

" évente bekamuznák, hogy van ilyen-olyan ajánlatuk.

"

És nagyon jól tennék. Mellesleg van aki nem mond semmit, csak simán lelép. Az jobb?

2019. okt. 20. 10:01
 8/39 anonim ***** válasza:
100%
Ne érdekeljen, hoztál egy döntést állj ki mellette. Nyilván, ha megbecsültek volna, adnak több pénzt, de mondom, nem biztos, hogy megéri nekik. Ember meg van bőven, csak fizetni nem akarnak, a munkaerő hiány csak egy rossz duma.
2019. okt. 20. 10:02
 9/39 A kérdező kommentje:

", hanem fizetésemelést kérni, akkor azt mondtam volna neki, nemde? "

LOL ANYÁM!! És MIVEL támasztod alá a béremelési kérvényedet ? MI az ok az érv az indok?

Főnök béremelés kérek.

Főnök erre: MIre fel? Miért adnék én neked 5 ft-tal is többet?

És erre te? Na most te jössz!

Mi az érv?

Mert azt én érvem erre: azért adj többet mert ha nem adsz elmegyek máshova ahol meg adnak. Ez egy érv ami vagy bejön vagy nem.

De ha még ez az érved sincs, akkor mid van?

2019. okt. 20. 10:03
 10/39 anonim ***** válasza:
100%

Azzal mentél be, hogy új állást találtál és felmondasz, vagy azzal, hogy új állást tláltál, de szívesen maradnál ha emelné a fizetésedet?

Ha az előbbivel akkor nem értem a problémát. Mit vártál, hogy könyörögjön?

Ha az utóbbival, akkor meg egyszerűen annyi, hogy nem érsz neki többet, inkább felvesz új embert kevesebbért. Valószínűleg megcsináltad amit kellett, de semmi többet, nem voltak új ötleteid, javaslataid, nem javítottál a folyamatokon, hatékonyságon, stb.

Nem értem miért a főnökre haragszol amiért nem ajánlott többet. Ahogy írtad, neked kell elgondolkodnod, vagy nem a gyk-n vadidegen emberektől megkérdezni miért nem ajánlott többet a főnököd, hanem esetleg őt megkérdezni.

2019. okt. 20. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!