A 30 fölötti nők miért sértődnek meg folyton, ha valahogy szóba jön az életkoruk?
A pálinka szeretete vagy nem szeretete nem életkorfüggő.
A Pokémont meg én bírtam, pedig idősebb vagyok a bátyádnál, öcsémmel együtt néztük, aki a bátyáddal egyidős lehet. Ez sem életkorfüggő.
Itt te vagy az, aki életkori kérdést csinál ezekből a dolgokból, ők pedig persze, hogy provokálásnak érzik, ha úgy adod elő.
"a 38 éves kolléganőm meg csak fapofával meredt maga elé. Mindenfajta gonoszkodás nélkül, csak szerettem volna hogy ő is elmondja az emlékét erről a dalról, megkérdeztem, hogy "Ti meg erre buliztatok régen, nem? Akkor lehettél tinédzser, amikor ez a dal nagy sláger volt." Na, erre aztán úgy megsértődött, hogy ki is ment a teremből"
A 38 éves kolleginát lehet, hogy mondjuk egy kamaszkori szerelmi csalódásra emlékezteti, amit meg nem biztos, hogy az orrotokra akart kötni. Az is lehet, hogy teljesen máshol járt gondolatban, és zavarta a ti csacsogásotok. Nekem volt kollégám aki pont a közvetlen kollégái állandó cseverészése miatt rendszeresen keresett egy csendesebb irodát az épületben, mert zajban képtelen volt dolgozni.
Én kamaszként bírtam az Álomhajót, ciki, nem ciki, nem számít. De azért ha valaki nem vevő egy témára, nem kell vele erőltetni.
"csak szerettem volna hogy ő is elmondja az emlékét"
Ennek sincs köze az életkorhoz, mert ezek alapján te 60 éves nénike vagy, akinek mindent tudnia kell.
Mi barátkoztunk. 8-an voltunk barátok, ötünknek volt 3 évvel fiatalabb tesója, kettőnek 6 évvel fiatalabb, úgyhogy sok mindenben benne voltunk.
A legtöbb ember meg nem azt nézi, mi a kor zenéje, hanem mit szeret. A húgom akkori metált hallgatott, én mégsem ismerem azokat az együtteseket, én meg Beatles-t hallgattam, olyan dalokat, amik azelőtt kijöttek, hogy anyám megszületett volna. Linkin Park-ért együtt rajongtunk. Ő 3 évvel fiatalabb, és szerinte volt ratyi a Pokémon, nem szerintem. Tamagocsink is volt, együtt Barbie-ztunk, együtt nyúztuk a játékot az Atari-n.
De kérdező, ti nem barátok vagytok, hanem kolléganők. Munkában igenis kell lennie egy egészséges távolságtartásnak. Egyáltalán hogy tudtok napi 5-6 órát dumálni? Dolgozni ki fog?
Ilyenkot azért hálát adok, hogy 20 férfival dolgozok együtt, akikkel nem kell feleslegesen jópofizni és tudunk dumálni anélkül, hogy egymás érzéseiben és magánéletében vájkálnánk. Hidd el, nem minden nő vevő arra, hogy non-stop fecsegjen minden hülyeségről. 27/N
1. A munkatársaim sokkal beszédesebbek, mint én. Nem én erőltetem a beszélgetéseket, hanem inkább ők.
2. A napi több óra beszélgetést ne úgy képzeljétek, hogy ülünk egy kerekasztalnál, azt megy a téma. Mindenki ül a maga gépe előtt, könyvelget, és közben megy a beszélgetés.
3. Lassan 6 éve vagyunk munkatársak. 6 év alatt ne beszélgessünk semmi személyesről? Csak a felszínes locsogás menjen? Ki mit főzött? Ki mit posztolt, hahaha? Vagy bulvárpletykák bűzöljék a légkört? Én vagy beszélgetek normális dolgokról, vagy inkább csendben maradok. A felszínes pletykálkodásnál nincs rosszabb dolog a világon.
Most mi számít magánéletnek? Ha megkérdezem, mit főzött, akkor az nem magánélet? De ha megkérdezem, gyerekkorában mi volt a kedvenc meséje, az már magánélet? És ha igen, miért ne beszélgethetnénk erről?
A munka könyvelés. Egy kis cégnek vagyunk a könyvelői. Van mikor egész nap pötyögni kell, van mikor pár óra alatt végzünk egy nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!