Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Vannak besúgók a munkahelyetek...

Vannak besúgók a munkahelyeteken? Olyanok, akik a főnöknek beárulják, miket mondotok a cégről.

Figyelt kérdés
Pénteken hívatott a főnököm, és megkérdezte, tényleg tettem-e olyan kijelentést, hogy ez a cég egy katasztrófa és a vezetés embertelen. Azt mondta, a nagy irodából "jelentette" ezt neki az egyik munkatárs. A beszélgetés után benyitottam a nagy irodába. Nyolc nő görnyedt az íróasztala fölé. Megkérdeztem: - Ki az az undorító, aki spicliskedik a főnök mellett? - Négyen felháborodtak a történteken, mikor elmeséltem, miért hívatott a főnök, a másik négy nő megkeményedett szájjal változatlanul a számítógép billentyűzete fölé hajolt és pötyögött. Milyen emberek az ilyenek? Emberek egyáltalán? Szerintem nem. Mi kell ahhoz, hogy valaki így elaljasodjon, hogy idáig süllyedjen? A besúgásnál ugyanis nincs lejjebb. Az az erkölcsi nihil.

2019. szept. 1. 22:10
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Soha életemben nem köptem be senkit semmiért, de nekem például nincs félnivalóm az ilyen emberektől, mert nincs mit titkolnom.
2019. szept. 2. 13:02
 32/40 anonim ***** válasza:

Ahogy vesszük. Nem mondanám besúgónak, ez egyszerűen természetes dolog hogy ha egy dolgozó a cég érdekeit tartja szem előtt, akkor ha bármi gond van, arról értesíti a vezetőséget. Hisz se a konfliktus, se egy aljas, a főnökség háta mögött sunyiban emberkedő beosztott nem jó a cégnek. Ez egy probléma ami hátráltathatja a normális működést, ezért érdemes mielőbb megoldani. Értelmes emberek között ez úgy megy hogy a főnök és a beosztott leülnek egymással és átbeszélik a lehetőségeket, hogy esetleg min lehetne változtatni.

Hogy ebben a sztoriban épp te voltál a sunyi alak, ez vajon kinek a hibája?

2019. szept. 2. 14:46
 33/40 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem. Miért kellene nekem a cég érdekeit szem előtt tartanom? Nekem a cég érdekeihez semmi közöm. A cég nem a családom, csak egy munkahely, ahol pénzt keresek, nem kell hozzá lojálisnak lennem. Lojális a családomhoz és a barátaimhoz vagyok, a cégnél csak elvégzem a munkámat és kész.
2019. szept. 2. 18:31
 34/40 anonim ***** válasza:

Nyilván nem kötelező. Ha az a típus vagy, akinek tökmindegy mit csinál, csak azért jár be, hogy pénzt kapjon...

Másoknak ettől még lehet fontos a cég, lehet lojális, lehet közösségégérzete, stb. Olyan is van hogy valakinek a munkatársai is egy baráti közösséget alkotnak, akár a főnökség némely tagjával együtt. Aztán rengeteg helyen jár plusz elismerés a dolgozóknak, ha a cég jól teljesít, ennek pedig alapja hogy a dolgozók jó munkát végeznek. Vagy teszem azt, egy jó pozíció bebiztosításához is alap a céghez való lojalitás.

2019. szept. 2. 18:38
 35/40 A kérdező kommentje:
Nálunk nem jutalmazzák a jó dolgozókat sehogy se. A legtehetségesebbek maradnak a szamárlétra alján. Tavaly megkérdezték a dolgozókat, hogy ki legyen az irodavezető, mindenki egyhangúlag az ősz hajú Gál Juditot javasolta, aki kemény szavú, egyenes nő, mégsem őt nevezték ki vezetővé, mert a főnökség nem szereti. Judit minden értekezleten kertelés nélkül kimondja a véleményét, nem kímél senkit, igazi iron lady, úgy néz ki, mint Christine Lagarde. Egyetértettünk abban, hogy egyes-egyedül ő érdemelné meg az irodavezetői pozíciót. Mert bár kemény nő, de nagy szíve is van. Aztán helyette megválasztottak egy olyan nőt irodavezetőnek, aki nem tud kommunikálni az emberekkel, nincs elemzőkészsége, nem beszél idegen nyelveket. Gál Judit németből, franciából perfekt, negyven felett kezdett angolul tanulni, két év alatt középfokú nyelvvizsga szintjére jutott. A cégnél még senki sem látott ilyen okos nőt, mégis maradt egyszerű előadó, mint a többi. A nyelveket nem tudó Erzsike meg irodavezetőként páváskodik. Judit rengeteg túlórát töltött bent a cégnél, ingyen, sokszor hétvégén is bent dolgozott. Így hálálták meg neki. A tavalyi választás óta kiábrándult, csalódottá vált, már nem is marad bent munkaidő után, ő az első, aki 4 órakor felkel a gép mellől. Régen nem ilyen volt. Ezt tette vele a főnökség igazságtalan döntése.
2019. szept. 2. 18:58
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen. Ebből nem következik hogy minden munkahely így működik. Én például még nem találkoztam hasonlóval, pedig életem során fél tucat munkahelyen megfordultam már hosszabb távon.
2019. szept. 2. 19:27
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

vannak

az egyik egy vén pi..a

2020. jan. 8. 11:21
 38/40 anonim ***** válasza:

Nálunk is van 2 ilyen ember. Mindenki utálja őket, senki sem haverkodik velük és senki sem tesz számára rossz kijelentéseket előttük.

Amúgy miért nem vállaltad a dolgot? Nálunk valahogy eljutott a főnök fülébe, hogy ha meglesz a diplomám, akkor lehet, hogy lelépek. Jött is pár nap múlva oda és megkérdezte, hogy mik a céljaim a jövőben. Annyit mondtam, hogy majd meglátjuk. Kicsit még próbálkozott, de látta, hogy ebből ennyit hozhat ki.

2020. jan. 8. 11:56
 39/40 anonim ***** válasza:
Mindenhol van. De én csak olyat mondok mások előtt, amit bátran fel merek vállalni a főnök előtt is és meg is tudom indokolni, hogy miért az a véleményem, ami.
2020. jan. 8. 14:24
 40/40 anonim ***** válasza:
Sajnos majdnem mindenhol van spicli! Hogy abban mi a jó? Fogalmam nincsen! Legyen bármilyen munkahely tényleg csak az időjárásról érdemes beszélni,meg teljesen közömbös dolgokról, mert nagyon könnyen így járhat az ember. Tényleg a “ házmesterek” országa vagyunk. Meg azt vettem észre teljesen ki van veszve a betyárbecset! Kisebb dolgokban is az első, hogy feldobják egymást a kollégák. Ha nem jár balesettel, vagy nem okoz anyagi kárt akkor én nem láttam, nem halottam semmit, de nagyon sokan nem így gondolják, pedig ez lenne a természetes. Pl, Józsi reggel késet fél órát a munkahelyéről akkor ha valaki megkérdezi nem az a helyes válasz, hogy persze! Meg már két hónapja is megtörtént. Ha nem notorikus, és pofátlan akkor falaz az ember, hasonló sorsú embertársának. Ezt követeli meg a becsület.
2023. okt. 28. 04:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!