Vannak besúgók a munkahelyeteken? Olyanok, akik a főnöknek beárulják, miket mondotok a cégről.
Lehet, hogy pont azok között van a spicli, akik felháborodtak. A terelés tuti védekezés. :-D
A jelenlegi munkahelyemen, az én részlegemen nincsenek besúgók, nálunk nem a vezetéssel van a baj, hanem a megbízóinkkal, akik fenntartják a céget, erről meg mindenkinek megvan a véleménye, és szerintem még azok is tudják, de nincs olyan versenytárs a piacon, akik hasonló feltételekkel megcsinálnák azt, amit mi, szóval nem is tennének ellenünk semmit.
" Én megtanultam gyerekkoromban a szüleimtől, hogy az árulkodás aljas viselkedés, az erkölcsi romlottság jele."
1. Hol van itt az a dolog, ami el lett árulva? Elárult infó, új infó híján ez nem árulkodás, az árulkodásnak más a definíciója ugyanis, mint ami itt történt.
2. Én pedig az ellenkezőjét tanultam, képzeld, és nekem a te normád az erkölcs alja, a romlottság netovábbja.
23: Csak azt nem értem, miért citálsz másokat a főnökséggel való konfliktusod miatt?
Te mondtál valamit, erre számodra megalázóan reagált A FŐNÖKSÉG.
Erre te valaki mással vagy agresszív és őt teszed felelőssé.
Kedves Kérdező,
azt tudod, hogy aki nem tudja tartani a száját, az úgy járhat, mint te? Hány éves vagy? 10?
Ha tényleg elmondtad régebben az értekezleten a főnök szemébe is, amit a besúgók most rólad terjesztenek, akkor miért e túlreakció és riadalom részedről? Simán elmondhattad volna a főnöknek, hogy iksz hónapja a tudomására hoztad a dolgot, és tartod magad at elmondottakhoz, mert nem változott semmi.
Ha kreatív problémamegoldó lennél, kinyomtatnád a többoldalas problémajegyzékedet azok megoldásaival együtt, és aláírva odaadnád a főnöködnek. Kreatív problémamegoldó vagy?
Az alapján, hogy mit mond neked valaki, még nem lehet következtetni, hogy spicli-e. Tehát te a kollégádát egyenesnek gondolod, mert megmondja, hogy el lehet menni, de attól még nem tuti, hogy ő az áruló.
Nem tudom, mióta dolgozol ott, de a kollégák szoktak egymásról kotyogni. A régebb óta ott dolgozók biztosan tudják, kivel kell vigyázni, de ha a régiek között esetleg van egy pár fős összetartó kemény mag, akkor akár mindegyikük lehet spicli.
Egyébként sokszor épp a besúgó a legnyíltabb, szemtöl szemben is megmondja a véleményét, hisz ő védelem alatt áll, de ettől még fúrhat a hátad mögött is.
Nekem például volt olyan munkahelyem, ahol már az első nap figyelmeztettek, hogy kivel kell vigyázni, mert az a kedvenc a főnöknél és rosszindulatú. Ott tudni lehetett, hogy ő biztosan besúgó, de amúgy a hülye is látta, mert állandóan leskelődött, hallgatózott, telefonált a főnökasszny anyjának és folyamatosan adta le a drótot. Persze látványosan gyűlölte mindenki, de nem vette észre magát.ja és ő volt ott a legelső, legrégebbi dolgozó. Szintén jellemző.
Volt munkahely, ahol nem figyelmeztettek, de jó érzékkel nem nehéz észrevenni.
Ezekre figyelj:
Nagyon régi dolgozó,ott van kezdetek óta.
Elnézik a hibáit, ő mindig kap dicséretet, ha kell, ha nem.
A főnök védi, kedveli.
Sokat kommunikál a felettesekkel, vagy telefonon, vagy sokat legyeskedik körülöttük mondjuk az irodában.
Kétszínű. Például sokat szidja a főnököt, mégis sokszor váltanak szót.
Nagyon kiváncsi, sokszor kérdezget, látszólag kedves.
Megkritizálja a munkádat nyíltan, vagy jó tanácsot ad, hogy mit kéne jobban csinálni, mondván nem tetszik a főnöknek.
Nem tudom, a felsoroltak alapján ráismertél-e valamelyik kollégádra? Nagyjábol ezek a jellemzők, amik megvannak bennük, de csak akkor teheted szóvá, ha biztos vagy benne, hogy ki a bűnös. Egyenlőre figyelj, ha van ott a kollégák között barátod, probálj töle megtudni valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!