Építőiparban illetve gyárban/műhelyben dolgozók! Volt valaha a munkahelyeteken durva baleset? Ha igen, mi?
Olyan nagy baleset nem történt még, de idősebb kolléga kapott már agyvérzést nálunk, elvitte a mentő és többet nem jött dolgozni.
Kisebb bőrlenyúzásos balesetek, égések és zúzódások voltak meg vannak is, de mentőt ilyenért még nem kellett hívni.
A többiek történetére meg én is kíváncsi vagyok.
Elsőnek: uhh az komoly, meg is értem hogy nem akarsz mesélni róla.
Én jelenleg egy nyílászáró gyártó üzemben dolgozok, amióta itt vagyok még nem történt baleset (leszámítva a velejáró kisebb vágásokat, horzsolásokat stb.) viszont előző munkahekyemen (Spar) egy idősebb kolléganő összeesett és a mentő vitte el. Pár nap múlva jött a hír hogy elhunyt.
Állványos fúró feltekerte az illető karját,kigombolt munkáskabát volt rajta,beleakadt a tokmányba és szarrá törte,feltekerte az egész karját,annyi szerencséje volt hogy mellette állt egy kollega és a vészleállítóval lestoppolta.
Másik kollega,megjegyzem nagyokos,addig irányította a targoncást hogy rárakatta a saját lábára a pódium egy 300-as 7.5m hosszú H gerendáját,eltört a lábfeje.
Nehézgépész voltam,jött egy külsős sofőr saját teherautóval földért,mondtam neki hogy túl közel állt a gödör széléhez,álljon arréb,nem tette,rakjad nyugodtan..én megraktam.Kiszálltam,ő is,megjegyzem vele volt a két kisgyereke,azok is kiszálltak,amint odajöttek hozzám kifizetni a földet,leszakadt a hátsó kerekek alatt a gödör széle és fejjel lefelé beleborult a teherautó a több mint 3 méter mély gödörbe,szarrá tört a fülke,ha akkor nem szállnak ki és jönnek oda hozzám mindhárman ottmaradnak.Másik sztori,két kollega mélyásókanalat akart cserélni a forgókotrón és a kezdő kezelő rárakta a kanalat a másik kezére,az is szarrá tört,1 évig volt táppénzen a kollega,a középső,gyűrűs és kisujját nem tudja használni.Az utolsó meg az volt hogy én csúsztam meg esős időbe a forgókotró fülkéjének a szélén,le is estem a jobb lábamra érkeztem egy nagy rögre,boka és sípcsont törést szenvedtem.
Faterom mesélte, hogy egy gyárban hegesztett valamit, egy kollègàja pedig a feje felett dolgozott és valahogy olyan szabàlytalan körülmènyek között kellett dolgozniuk, hogy a kolléga lába alá csak egy vasgerenda jutott, amin egyensúlyozva kellett valamilyen munkát ellàtnia. Az emberünk megszèdült, és több métert zuhant, azonnal meghalt. Elvittèk, egy perc néma csend és folytattàk a melót.
Vasipar, sajnos sok a halálos baleset.
Faipari cégnél dolgoztam, sokan kezelték a láncfűrészt, de nem oktatták ki Őket, így nem tudták, hogy mire kell vigyázni. Néhány kolléga levágta a bokáját, cipővel együtt, de olyan is volt, aki a cipője orrától a térdéig vágta meg magát.
Nagy targoncák voltak ott, a lépcsőn utaztak a kísérők, aztán egyszer egy kanyarban, leesett az egyik fickó, be a hátsó kerék alá.
Nagyon súlyos baleset lett belőle.
Többet nem tudott dolgozni, leszázalékolták és eltussolták az egészet, alig 30 éves volt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!