Ha valaki 30 évet dolgozik egy gyárban annak mi a értelem? Reggel felkelni délután munkába menni éjjel haza menni, ez nem élet. Hogy tudja szt valaki így csinálni. Mi a életük értelme?
Mert lusták,nem tanulnak,nem fejlesztik magukat.
Javaslom ezt a cikket:
Ideje lenne tanulni,képezni magukat ezeknek az embereknek.
Megértelek kérdező, hogy ez mennyire zavar. De sajnos mindannyiunk életében eljön a pillanat, amikor ráeszmélünk, hogy valószínűleg egész életünkben (hacsak nem változtatunk) dolgoznunk kell. - Persze közben nulla szabadidő, magánélet, stb.
Nyugdíj már nem valószínű, mert addigra vagy a társadalom omlik össze, vagy az egekben lesz a korhatár.
Én másfajta megoldásokban keresem a választ az ilyen problémákra.
Szerintem meg is válaszoltad a kérdést:
"ők változást sem akarnak. Nekem annyi álmom van amit teljesíteni szeretnék és fogok"
Nekik nincsenek céljaik, legfeljebb ábrándjaik. Az ilyen emberekkel nincs mit kezdeni, nem lehet őket megváltoztatni. Te viszont -ha így gondolkozol - valószínűleg sosem fogsz közéjük tartozni.
Ne velük foglalkozz, hanem olyan emberek társaságát keresd, akik úgy élnek, ahogy te szeretnél élni. Pl egy szerda délelőtt sétálj végig a főutcán és látni fogod, hogy a kávézók teraszain ráérősen üldögélnek emberek. Pl. velük próbálj beszélgetni, hogy ők hogyan csinálják.
Te még fiatal vagy, rengeteg időd van. Én sajnos későn jöttem rá erre és csak 40 éves koromra jutottam el ide.
Azt írod, megkérdezted tőlük. Ők mit feleltek?
Igazából nekem önmagában nincs bajom avval, ha valaki megelégszik ennyivel, és vállalja, hogy egész életében minimálbérért nyomja szalagmunkásként. Az viszont már módfelett irritáló, amikor ugyanezek szidják a náluk jobban élőket, meg úgy általában mindenkit, aki nem fizikai munkát végez. Szerintük az irodai dolgozók csak semmirekellő papírtologatók, meg ilyesmi marhaságok. Ja, és a legrosszabb fajta: Kiveszi a gyerekét a gimnáziumból, mert túl jól tanul, nehogymár okosabbb legyen nála, meg esetleg majd többet is keressen. Arról szó se lehet, majd megy be mellé a gyárba dolgozni, amint üresedés van, benyomatja. Az ilyen irigy, egoista, s**rházi féregnek szakítanám fel a nyakát, és hugyoznék a tüdejébe.
Lesznek lelki problémáid az életben, ezt már most borítékolom, ugyanis Te is így fogod végezni, csak maximum más munkakörben. Sőt, lehet rosszabbul is jársz, mert egyre több helyen elvárás a 12 órás munkarend, és bizonyos szakmákban még haza is kell vinned a munkát. Persze mehetsz részmunkaidőben is, csak akkor marad a gyertyával világítás, és a margarinos zsemle egész hónapban.
És hogy mi az életük értelme? Megélni, családot alapítani, gyermeket nevelni.
@#16
Nem vagyok biztos benne, hogy ez nekem szól: "Azt írod, megkérdezted tőlük. Ők mit feleltek?" , de válaszolok. Sok ilyen emberrel beszélgettem. Általában azok, akik nem feketén szerezték a pénzüket, azok szívesen válaszoltak. Kivétel nélkül mind vállalkozást indított, egyik sem volt alkalmazott. Páran ezek közül olyasmit csináltak, ami nekem is tetszett így kiválasztottam egyet és belevágtam. Ha nekik összejött, akkor nekem is menni fog, nem gondolom, hogy annyival hülyébb lennék náluk :)
"Reggel felkelni délután munkába menni éjjel haza menni,"
Na ez mondjuk tényleg nem szerencsés. De mondjuk 6-14 között dolgozni már kicsit jobb. 15-re otthon vagy, tied az egész délután, este, együtt lehetsz a gyerekeiddel.
Esti műszak nem jó, mert úgyse kelsz fel időben, utána már semmire sincs idő, menni kell dolgozni aztán alvás stb. Gyerekeid csak hétvégén látod.
Dolgoztam gyárban is, most egy "családi" vállalkozásnál dolgozok, ahol kicsi a létszám. Összehasonlítom neked.
-a gyárba belépsz x órakor, kimész y órakor. Ekkor elengeded az egészet. Nem tudod hazavinni a munkát, ráadásul kevésbé stresszes, így nem fogsz rajta munkaidő után kattogni. Ellenben, vannak olyan helyek (főleg irodai melók), ahol "vidd már haza ezeket a számlákat, otthon majd lefűzöd". Gyári melósnak máris több élete van, ugye? :)
-gyárban több százan dolgoznak különböző területen. Ez azt jelenti, hogy ha nem érzed jól magad adott területen, nem jössz ki a kollégáiddal, simán átkérheted magad máshova. Én most 5-6 emberrel dolgozok együtt minden nap, nincsenek szeparált területek, szóval minden nap el kell tűrnöm azt az embert 8-9 órán át, akit amúgy élve eltemetnék legszívesebben.
-a túlórákat a gyárak többsége pontosan, adott hónapban kifizeti. A családi cégnél volt olyan hónap, mikor maradtam túlórázni, majd próbálták elodázni, hogy "nehogy már azon a x órán izélj" (16 óra volt, tehát 2 full nap). És ezt a tetű egyéni vállalkozók 95%-a játsza. Azóta se voltam túlórázni.
-az éjszakai műszak full lightos, senki sem csesztet.
-több az ismerkedési lehetőség gyárban.
-több az előrelépési lehetőség, például simán lehetsz csoportvezető, műszakvezető, de ha olyan a végzettséged, még irodára is felkerülhetsz. Kis vállalkozásoknál megvan az a pár talpnyaló, akiket akkor se rugnának ki, ha tönkretennék a céget. Hiába tudnál te egy adott munkakört jobban csinálni, aki a főnök pömpölőjét nyaldossa, az úgyis jobb nálad.
Satöbbi. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!