Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van valaki, akinek ennél is...

Van valaki, akinek ennél is nyomorultabb élete van?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, a fővárosban járok egyetemre, idén kellene, hogy végezzek, de legalább két évet csúszok. Tehát legkorábban 24 évesen tudom megszerezni a diplomámat, míg mások addigra már a mesterképzést is elvégezték, vagy már évek óta dolgoznak. 5 éve nincsenek közeli barátaim, se haverjaim, párkapcsolatom soha sem volt, de amilyen nyomorult az életem, soha sem éreztem igazán, hogy az 'járna' nekem vagy ilyesmi, mára már természetesnek veszem a magányt. 3 éve járok pszichológushoz és szedek antidepresszánst, már több faját is kipróbáltam. Egy ideig önsegítő körbe is jártam, de nem éreztem egyáltalán hasznosnak és az volt a benyomásom, hogy még az oda járó emberek se fogadtak el. Kerestem munkát suli mellett, hogy legalább pénzem legyen és tapasztalatom, sikerült egy viszonylag jó multihoz bekerülni, de múlt hónapban kirúgtak bármilyen figyelmeztetés nélkül, arra hivatkozva, hogy 'nem tudok csapatban dolgozni'. Ami végül is igaz. Tudom, hogy mindenkit taszít az átlag alatti külsőm, már nem is próbálkozom, csak akkor kommunikálok bárkivel, ha mindenképp szükséges. Néha nehéz érveket találni, hogy miért ne öljem meg magam azonnal. Nem tudok felidézni egy akárcsak kicsit is boldog pillanatot az elmúlt 5 évből. Érdekelne, hogy érzi-e esetleg hasonlóan magát valaki innen. Szeretnék hozzám hasonló emberekkel beszélni, csak nehéz megtalálni őket. Külföldi fórumokon találtam pár embert, akik hasonló helyzetben vannak, de velük nem tudok személyesen találkozni a távolság miatt, és már nagyon hiányzik, hogy legyen legalább egy barátom, vagy ha nem is barát, legalább valaki, akivel néha leülünk beszélgetni.

2018. okt. 23. 22:26
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
70%

Könnyű mondani egy beteg embernek hogy így csínálja ha egyszerűen nem megy neki.

Másik dolog hogy emberek hajlamosak bele rúgni abba aki kicsit is különbözik tölűk.

2018. okt. 23. 23:32
 12/38 A kérdező kommentje:

Kösz utolsó

Az emberek sokkal kevésbé elnézőbbek és segítőkészek, mint korábban, gondolom 22 évesen itt tartani már nagyon gáz..

Mindent megtettem, amit tudtam, nincs más ötletem. Írtam fentebb, hogy szedek gyógyszereket, járok terápiára stb. A külsőmet is a lehető legjobb formába hoztam, ennek hatására az emberek sokkal jobban bántak velem, de egyszerűen az arcom annyira csúnya, hogy egy bizonyos szintnél tovább nem tudok jutni.

Egyre mélyebbre kerülök mentálisan ahogy telnek az évek. Egyre nehezebben megy a tanulás stb.

Nem látom, hogy mit kellene csinálnom, hogy kijussak innen, a pszichológusom is el akar küldeni, mert nem javul a helyzetem és nem tud velem mit kezdeni. Egy 22 évestől már elvárják, hogy képes legyen összeszedni magát egyedül, de évről évre csak romlik az állapotom és egyre kevésbé vagyok képes segíteni magamon

2018. okt. 23. 23:45
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van akinek rosszabb.Sőt,mindig van/lesz akinek a helyzete rosszabb. Az, hogy az egyetemen 2 évet csúszol nem tragédia. Az a 2 év az semmi, nem (feltétlen) ez lesz a döntő hogy egy másik embert fognak-e felvenni a későbbiekben egy általad megpályázott állásra.Hátrányod nem igen leszbelőle,legfeljebb az önbecsülésednek nem jó, mert méregeted magadat azokhoz akik előbb végeznek. Ne méregesd magad más emberekhez! Legyél te magad a saját mércéd meghatározója! Se több, se kevesebb nem vagy attól hogy később végzel. Ha zavar a magány akkor próbálj ismerkedni az egyetemen, nem ülsz otthon egész nap, szóval lenne kihez odamenni, vagy hívd el a nem közeli barátaidat találkozni, beszélgetni, és tegyél azért hogy ne csak távoli ismerős legyen, hanem közeli barát. Mit takar az, hogy "nem tudsz csapatban dolgozni"? Mit csináltál(nem csináltál?). Azt, hogy nem barátkoznak veled, és nem tudsz szoros kapcsolatba kerülni senkivel, ne fogd az "átlag alatti külsődre",mert véleményem szerint egy "átlag alatti külső" MAXIMUM(!!) a párkapcsolat szerzésének a lehetőségét zárja ki(igen itt lehetne taglalni, hogy kinek mi az átlag alatti külső,de csak röviden a véleményem annyi róla,hogy biztos van aki örömmel lenne veled párkapcsolatban, mivel minden embernek más az ízlése, és biztos hogy van akinek bejössz, csak vagy a belsőd nem jön be neki, vagy te rakod magasra mércét, esetleg nem próbálkozol eleget, és az első kudarcnál feladod vagy meg se próbálod ), és nem a barátok létét. Hidd el, egy ember sem fogja elutasítani barátságodat, ha a belső értékrended egyezik az övével,(ami remélhetőleg a másik személynél is okés) és személyiséged is rendben van. De mivel ez most láthatóan nincs rendben mivel nem látod értelmét az életednek. És ez (is) az oka amiért nem akarnak veled lenni. Mert minden embernek vannak problémái. Kinek nagyobb kinek kisebb a tieidnél, és senki nem szeretne egy olyan barátot aki csak tovább húzza le az ember életkedvét..Elvégre a barátok azért(is) vannak hogy szebbé tegyék a hétköznapjainkat, felvidítsanak ha rosszkedvünk van, hogy támaszaink legyenek a nehéz időkben is. És egy depressziós, befelé forduló ember esetében kérdéses, hogy ezeket meg tudja-e adni, vagy csak a saját életfájdalmával van elfoglalva. És az emberek nem sokszor kockáztatják meg, ezért talál(többek között) egy életvidám, pozitív, motivált ember előbb barátokat,mert az emberek a biztos pontokat keresik az életben.(jó esetben) De te mint életunt, depressziós, szomorú, motiválatlan ember,nem jelenthetsz nekik elég biztonságot amit egy barát adhat. A pszichológus, és az antidepresszáns nem fog segíteni (max ideiglenesen),amíg te el nem határozod magadban, hogy gyökerestül megváltoztatod a hozzáálásodat a dolgokhoz, és az élethez. Ne ezektől a dolgoktól várd a megoldást a problémáidra.Az antidepresszánsnak a mellékhatásait jobb ha szemelőtt tartod. 3 éve(!!) szeded, és ez sok idő. Dolgozz azon hogy nélküle is képes legyél boldog lenni. És azért azt megjegyezném még, hogy kétlem, hogy az elmúlt 5 évben nem voltak boldog pillanataid ugyanis biztos voltak, csak az ember a jóról képes megfeletkezni, természetesnek venni, de a gyötrelmeket, nehézségeket még évek után is emlegeti. Mennyivel jobb lenne ha néha nem az életedben bekövetkezett rossz dolgokat emlegetnéd, hanem hálás lennél a jó dolgokért, és azokra összpontosítanál..Lendülj túl a nehézségeken. Ez is egy szakasz az életedben ami elmúlik. Nem tudhatod hogy milyen jövő vár rád... Legyen ez egy érv arra hogy miért ne öld meg magad azonnal, amikor nem látod a kiutat/megoldást a problémáidra. Legyen tehát egy szebb, boldogabb jövő reménye a megtartó erő mikor mélyponton vagy.
2018. okt. 24. 00:37
 14/38 anonim ***** válasza:
2018. okt. 24. 00:51
 15/38 anonim ***** válasza:
YOU TUBE-on van egy sorozat Nemadomfel címen,ott nézegesd meg az emberi sorsokat.
2018. okt. 24. 06:12
 16/38 anonim válasza:

Én 21 éves fiú vagyok, nekem sem voltak sosem barátaim, barátnőm. Már nagyon zavar, de nem tudok rajta könnyen változtatni, mert csendes visszahúzódó vagyok.

Próbálok pozitív lenni, de nem egyszerű. Néha úgy érzem, hogy már nem bírom tovább egyedül...

Remélem egyszer mindenkinek aki ilyen helyzetben van jóra fordul az élete!:)

2018. okt. 24. 16:51
 17/38 anonim ***** válasza:
51%
A gyógyszert sürgősen felejtsd el!! Leépít szellemileg.
2018. okt. 24. 16:54
 18/38 A kérdező kommentje:
Most elontrilt szedek, mielőtt elkezdtem szinte ki se tudtam kelni az ágyamból és nem túlzok sajnos. Amikor depressziós lettem hirtelen a legegyszerűbb feladat is hatalmas energiát igényelt. Minden erőfeszítés magántanár stb ellenére a jegyeim fokozatosan romlottak, mindenhonnan elkéstem, mert nem tudtam magam reggelente összeszedni. Az elontril egy kicsit segített ezen. Nem gondolom, hogy leépítene agyilag vagy ilyesmi, erre nincs bizonyíték, nélküle viszont (nem túlzok) nem tudok funkcionálni se.
2018. okt. 24. 22:25
 19/38 anonim ***** válasza:

Mivel itt előttem már leírták az okosságokat, hogy mit kéne tenni (ami így igaz, ezt nem vitatom) akkor én képviselem az empatikus oldalt. Egy biztos, hogy mindig lesz olyan, akinek rosszabb meg olyan is akinek jobb, de ez rajtad nem segít, mert mindenkinek a maga problémája a legnagyobb. Lehet dobálózni ilyenekkel, hogy bezzeg nekem ilyen szar volt meg olyan történt velem és bezzeg én mégis erős voltam, persze, tiszteletem, elismerésem, de ettől nem lesz nekem se jobb se rosszabb, és neked sem. Hogy kinek mi a fontos és mi tudja padlóra küldeni az megint személyiségtől függ, így ezeket sem lehet csak úgy közölni valakivel, hogy szard le az egyetemet, nekem nincs diplomám mégis boldog vagyok, stb. És én úgy látom, hogy neked fontos és ez már egy pozitív dolog. Csúsztál, oké, de még mindig csinálod ennek ellenére is. Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy van is vele valami célod, nemcsak dísznek kell egy diploma. Ez már több, mint sok egyetemista esetében.

Nálam is ez lett volna a helyzet, úgyhogy ott is hagyom és inkább elmegyek okj-re, ez van, mondjuk engem ez nem is izgat túlzottan.

Egyébként nekem is rossz tapasztalatom van onnan, kb. senkivel nem beszéltem, akivel meg igen az is olyan felületes volt, amit én nem bírok.

Ami viszont tényleg fontos lenne, hogy keress munkát. Az csak a hasznodra válhat, tapasztalatot szerzel, emberek között vagy (már ha olyan helyre mész), elfoglalod magad, lesz pénzed, stb. És valahigy ez nálam úgy van, hogy ha a tanulásra nem is bírok koncentrálni, mert tök máshol járok fejben, dolgozni akkor is tudok, főleg ha talpon van az ember és nem csinál semmi hű de bonyolultat akkor azt szar lelki állapotban is lehet. És addig sem otthon fekszel és agyalsz. Rengeteg féle munka van, diák, nem diák, alkalmi, részmunkaidő, teljes, irodai, fizikai, amit csak akarsz.

Alapból van némi ellenérzésem a pszichológusokkal kapcsolatban, küldtek már engem is párszor, de nem nagyon akarom... több okból sem. Mindegy szóval hamár jársz, nem gondoltàl rá, hogy válts? Mert ez így nem tűnik túl jónak.

A többiről nehéz mit mondani így ismeretlenül, úgyhogy nem is kezdenék itt most bele, viszont ha gondolod írj üzit, szívesen meghallgatlak, mesélhetsz bővebben a dolgokról, segítek, amiben tudok.

Ja és még valami: nem említetted a családodat... ők hol vannak ilyenkor? Miért van az az érzésem, hogy itt van a kutya elásva?

2018. okt. 25. 02:34
 20/38 anonim ***** válasza:
3%

A levegőt sem érdemled,hogy ilyen klassz élet mellett sopánkodsz!

Na most figyelj!

22 vagyok,anyám halott több,mint 10 éve,láttam meghalni.Nagyanyámat láttam haldokolni hónapokig,már fel sem ismert,itt hagyott 18 éves korom előtt.Apám meg a nője tönkretettek,évek óta krónikus beteg vagyok.Lett a fejsérülésem apám miatt,majd meghalt.Se pénzem,se egészségem,se családom,se szakmám.Tessék,ezek után sápítozz.

2018. okt. 25. 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!