Mi van mostanság az emberekkel?
Sziasztok, üdv mindenkinek! :)
Először is, ez nagyon agyzsibbasztó és hosszú lesz, de "megöl" már a kíváncsiság, ki kell írjam magamból, ez pedig egy szuper platform erre.
A kérdésem a következő: Mi van mostanság az emberekkel? Átfogóan.
Feljöttem ide,körülnézni ezen a csodás, esős napon. Kicsit ledöbbentem. Szinte a legtöbb kategóriában magány, depresszió, öngyilkosság stb stb. de tucatszám.
Így hirtelenjében feljöttem, azt gondoltam egyedül leszek. Olykor én is elgondolkozom rajta, mi a francoskának élek, mi lesz az életemmel, miért olyan vagyok amilyen, az örök kérdés: mi az élet ( em ) értelme. Nem e lenne inkább mindenkinek jobb, ha meghalnék.
És döbbentem látom, nagyon sokan vagyunk. Rengeteg ember, rengeteg problémával. Nem gondoljátok, hogy ez gázos így? Én megértem, hogy Magyarországon hát..na...nem mondhatni cukormáz meg kakasnyalóka az élet, de már-már félelmetes ami zajlik. Hogyan lehet az, hogy valaki nem talál értelmet az életének, mert tudom is én, elhagyta a barátja/barátnője. Kinéztetek már amúgy az ablakon? Halóóó odakint vár a világ...a kaland... az egész élet egy nagy játék. Csak itt nincs újrajátszás!
Dagadt vagy? Ott van egy másik dagadt. Buzsievagye? Ott van egy másik ember, aki szintén. Nem vagytok egyedül! Semmi, soha nincs elveszve. Ver a férjed? Miért hagyod? Ne legyél gyenge, állj fel!
Egyedül vagy? Tegyél ellene!
Mi a fac van veletek? Tessék talpra állni, mert eskü nagyon kezd így 19 évesen ijesztőnek hatni, amit látok. Légyszi a siránkozást hagyjátok meg a 16 éveseknek, akiknek letört a körmük...
Másik részről. Hol vagytok Ti, akik segíthetnétek? Egész életemben kerestem azokat az embereket, akikben látom a reményt, hogy tudnak tanítani valamit a bölcsességről, a boldogságról, az életről. Miért nem találom őket, vagy miért ilyen kis hányadban? Hova rohantok? Miért nem álltok meg segíteni? Annyi a bajba jutott ember...
Mi lesz így a jövőnk? A kultúra, a társadalom, a nyelv, a tudományok, az ember... hova tartunk? Lesz szíves valaki választ adni, aki nem most éli éppen mély depressziós korszakát?
És nem, ez nem amolyan rózsaszín szemüveges minden happy dolog ( nem hiába keveredtem ide, ugye... ), egyszerűen csak nem tudom, lehet aztán én vagyok a hülye, de nekem nagyon ijesztő ez. Valahogy, gyerekként nem így képzeltem el az egészet. Gyerekként tudjátok mi? Én mindenkire felnéztem. Akkoriban még azért akadtak idősebb bácsik/nénik akik szelíden rám mosolyogtak, olyan jó érzés volt. Megmutatták a mesterségüket, rám köszöntek, megkérdezték " Mi újság van kicsilány? ". Gyerekként azt gondoltam, a nagy férfiak és nők erősek és határozottak, olyanok, akik mellé állnak a gyengének, akik valóra váltják saját és társaik álmait. Nekem valahogy így nézett ki az élet. Milyen gyerekes, nem igaz? Most itt tartunk és egyszerűen ezt látja az ember... mocskolódás, hátba támadás, a pletyka meg a siránkozás az megy. Aztán csodálkoznak, hogy a gyerekek egyre rosszabbak. Tényleg? :D Nem is értem, hogy miért.
Egyik nyáron voltam gyárban dolgozni, diákmunkán. Féltem is meg kíváncsi is voltam. Ledöbbentem. Kis hányadban találtam kedves, tanítani tudó embereket. A többiek tudjátok mire hasonlítottak? Lovakra. Tényleg, nem viccelek. Lovakra. Állati szintű értelemmel, a dominánsabb kancák rúgták a gyengébbeket, míg a mének hajtották a kancát, amelyiket csak lehetett. Ez nem a hely hibája volt, egyszerűen csak a rengeteg ömlesztett ember... Az egészben az szomorított el, hogy dolgozni szerettem volna és nem volt lehetőség olyan helyre menni, ahol valami egyéb is ragad rám. Ilyenkor mindig elgondolkozom rajta, mitől vagyunk mi mások, többek az állatoktól? Persze eszembe jut, hogy az intelligencia hányados... Az az, ami magasabb. ( Már akinek. )
Aztán persze, lehetséges, hogy csak rossz helyen vagyok. Vagy éppen pont jó helyen. (?) Ha mégis rossz helyen, hova kellene tovább? Hol van az ahol érdemes felnézni az emberre? Az egyetemen? A parlamentben? Egyáltalán itthon vagy kint, a messze Amerikában? A múltban vagy a jövőben? A jelenben?
Vissza térve. Sokan nem találnak értelmet az életnek. Egyszerű. Mert nincs. Vagyis, nincs is meg van is. Összességében nincs, hisz mind meghalunk oszt jónapot. De nem hiszek abban, hogy az egyénnek abban az x intervallumban ne lehetne értelme. Egyszerűen csak kinek mi elég.
Vannak, akinek elég az, ha minden reggel fel kel, 8 órát ledolgozik valahol, aztán szabad idejében fetreng, majd alszik és újra elölről. Aztán van aki családot akar. Azért akar élni, hogy a gyerekeinek jobb legyen. Fajfenntartás, nemes egyszerűséggel.
Van aki még ennél is többet akar, látni, alkotni, megérteni. Van aki felfedezni. És még többet és többet. Mindig van értelme és mindig van hova!
Nem gyengeség ha elesel, a gyengeség az, ha nem állsz fel. Ha nem állsz fel, pedig feltudsz!
Én egyszerű családba születtem, az óvodától általános iskoláig kiközösítettek, vertek, mert beteg vagyok. Az apám agresszív volt, ha ivott megvert, vagy baltával kergetett, mikor hogy. Ott szakadt a cérna amikor egyszer vissza találtam nyúlni egy ollóval... :D 13 év... egy barátom volt csak, 1 kutya, akit egy szép napon eladtak, sosem láttam aztán később. Elköltöztünk. Apa nélkül nőttem fel. Nem voltak barátaim, anyám dolgozott, hogy eltartson minket... Az első ember akiben hittem, az edzőm, egy szép napon többet ivott a kelleténél és hát... csúnya dolog lett a vége. Az álmom, amiért hosszú évekig küzdöttem, a saját félelmem miatt kettétört, elhagyni kényszerültem.
Most itt vagyok. Még mindig beteg vagyok és valószínűleg az egész életemet, egyedül, burokban fogom leélni, mert ez nem elfogadott. Most ássam el magam? Jó lenne, csak ahhoz túl kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége...addig még trollkodunk... majd ha megunom... :D
Vannak barátaim, jobban élünk mint jó pár ember, vannak állataim, érettségim van és jeles technikumi vizsgám. Igaz, fingom nincs, hogy minek tanuljak tovább, mert ez még nem elég, nem igazán szeretem a szakmám, valami jobban szeretnék, valamit amiben kiélhetem magam, amivel adok valamit, ami pénz helyett szabadságot ad és amiben megmaradhat az eddig felépített burkom. Nekem ez az életem értelme. - Vagy valami ilyesmi, a fene se tudja, egyszer kiokosodom ezen a téren talán. -
Higgyétek el. Lehet, hogy szar az élet. De csakis azért, mert most az. Ez nem azt jelenti, hogy később nem lehet jobb, de nem is jelenti azt, hogy majd a szádba röpül a sűtt' galamb. ( Kivéve ha megnyered a lottó 5-öst... ). Elkéne kezdeni élni, mert szopika lesz majd jó pár év múlva, ha visszatekintesz és azt látod, hogy üres az asztal de még csak egy abrosz sincsen rajta...
Meg lassan elkéne kezdeni összefogni, segíteni egymást, elfogadni a másikat, építeni valami jobb világot... De ez csak egy ötlet. Szerintem megérné, nem tudom, Ti hogy vagytok vele...
Én több közhelyes mondatod is kiemeltem, te egy köré koncentráltad a toporzékolásod mert talán azt tartod védhetőnek. (Meg hát minden közhelyben van igazság szerinted csak azokban nem amiket neked címeznek).Igazából ha még azt sem tudod helyén kezelni hogy kritika érte a gyakorira írt esszédet, akkor elképzelni sem akarom mi zajlik benned ha valami komoly dolog történik.
Nem a szeretetről és szolidaritásról közhelyes beszélni. Ezek olyan értékek amikre érdemes törekedni. Valami utópisztikus fordulatot sürgetni, vizionálni közhelyes, ami után mindenki minden egyes ember szeret és támogat mindenkit. Mert addig nem jó a világ amíg ez nem így van. Ezen múlik a boldogságod ugye? Önámítás. A legtöbb ember az egész világot megváltoztatná csak hogy neki ne kelljen. Főleg azok akik nem rendelkeznek érett megküzdési mechanizmusokkal az élethez.
Én nem akarlak nagyon leterhelni ilyen gondolatokkal, hogy:
-Vannak mások is akik tesznek annyit vagy többet embertársaikért mint te.
-Nem vagy különleges.
-Ha nem boldogulsz az életben abban neked is részed van, és hát erre a részére nagyobb befolyásod van mint a többire.
- Az írásod hemzseg az üres kliséktòl, ahogy a fiatalok hívják: "bullshit".
Nehéz ezekkel megküzdeni. Ezért inkább azt mondom, jó amit írsz, főleg ha neked tetszik. A többi nem számít, az a legjobb amit tehetsz hogy megelégszel magaddal.
Hát jó nehéz kisilabizálni, hogy ki-ki de nagyjából meg van a tippem, hogy Te ki vagy... :D
Pontosan azért talán, mert egy dolog köré épül nagyjából az összes, amit leírtam? Lehet, hogy ez nem volt feltűnő? :D
Nagyon nem kell kihangsúlyozd, hogy elképzelni sem tudod, mik játszódnak le bennem, akár most a konfliktus kezelés részéről, akár bármi másról, hamar le esett a dolog... :)
Ne haragudj, de meséld már el kérlek, hogy ha most nincs szolidaritás, szeretet és nem történik semmi ez ügyben, akkor ez miért is jó? Ezek szerint Te boldogságban élsz. Tehát szerintetek jó ami zajlik, nem kell "vizionálni" hogy valaha lehet jobb is. Nem kell foglalkozni azzal, hogy most nem jó. Vagy nem olyan jó. Vagy egyre rosszabb. Nem kell fejlődni jó irányba, bele kell feküdni az igába. Ez így helyén való. Netán ez rendeltetett?
Ezen múlik a boldogságom? Ohhh... nem nem nem nem... ezen majd a Ti boldogságotok fog múlni, nem az enyém. Oké, én csak egy őrült, hisztis kis tini p. vagyok, aki eljátssza a messiást, a világvégéről és a bűnbánatról prédikál. Így szoktam.
Mesélj csak, ha ki mész az utcára, hány ember köszön szép napot neked? Hány ember segít, ha baj van, de ne ne ne, várjunk. Ez túl klisés. Menj be egy munkahelyre, tökmindegy, hogy hova és kérdezd meg, hogy elégedettek e. Menj be egy kocsmába, egy moziba, egy kórházba vagy akárhova. Kérdezd meg, boldogok e. Ülj le egy fiatallal, két fiatallal, három fiatallal, gyerekkel, beszélgess velük. Vajon mi lenne az eredmény? Szóval vannak dolgok, amiről ha beszél az ember, amiről ha nézete van, ha álmodik valamiről akkor máris kap valami forma jelzőt. Mert itt boldogság van, béke honol. Beszélhetnénk a világvégéről is, az is eljön egyszer, csak ami engem érdekel, az most van. Fel a kezeket, aki teljes boldogságban él és itt most nem arra gondolok, hogy néha napján össze töri a kocsit vagy leönti magát gyümilével, hanem azokra akik nem éreznek valamiféle rossz érzetű nyomást. Ha van 1-2 ember, aki úgy érzi, valami nem oké, akkor valószínűleg bennük van a hiba. Ha van több 10-100 meg isten tudja mennyi ember aki azt érzi valami nem oké, akkor is bennük van a hiba. :D Ez ilyen. Vajon hogyan lehetséges az, hogy egy 19 éves "gyerek" itt szájkaratézik valamiről, ami nem is okvetlenül rá tartozna? Hülye szegény, van ilyen.
Ez a nem rendelkeznek érett megküzdési mechanizmussal, mhh lehet benne valami, ezt nem mondom, hogy nem. Érdekelne mitől alakul ki? Genetikai vagy szellemi selejt termék, esetleg más oka van? És vajon kell e minden áron az árral szembe úszni, mikor vele egy irányba is lehetne...?
Sőt! sokan sokkal de sokkal többet is tesznek, hogyan lehetséges mégis, hogy itt tartunk, ahol?
Mindenki különleges, még Te is!
Ez igaz.
Ezt már megbeszéltük párszor. Anything else?
Ha megelégednék magammal, hova lenne a fejlődési lehetőség? Áááá fránya klisék.
Ha ennyire nem bírod az üres kliséket, hát nem tudom... hajrá... :D
Tudod, lehet, hogy igazad van. Minden úgy van rendjén, ahogy van. Felesleges a miérteken, a hogyanokon, a hova tovább-on elmélni. Elvégre, én csak egy senki vagyok, mi csak senkik vagyunk, majd lesz, aki eldönti helyettünk. :)
Igaz, az eredeti kérdés így hangzott: "Mi van mostanság az emberekkel?" Talán lehet, hogy semmi nincs velük, talán tényleg én látom rosszul. Talán tényleg hü....buta vagyok. Könnyen meglehet. Ez esetben viszont akkor nekem nincs és nem is lesz soha helyem ebben a társadalomban. Na azt mond, ilyenkor mi a helyzet? :D Megyünk az Antarktiszra? :D
Elég reális emberként ha választ akarsz kapni a kérdéseidre, akkor azt javaslom tanulj történelmet.
Ha a történelmet ismered, sok minden szépen ki fog rajzolódni a társadalommal kapcsolatban.
El fogsz jutni oda, hogy szabadversenyes kapitalizmus, társadalmi ellentétek (amiről most te akarsz beszélni XD), munkásmozgalom, szocializmus stb stb...
Persze oké, hogy te lázba vagy ezektől, mert feltélezem pici vagy és talán még nem is vettétek ezeket és érdekelne, de ne itt akarj művelődni.
Könyvek, esetleg dokumentumfilmek.
Szociológia könyvekben olvashatsz dolgokról, mint szegénység, kisebbség, társadalmi felépítés, gazdasági rendszerek, picit bele vonódik a politika is, ami kihat minderre.
Bonyolult társadalmi folyamatok eredménye minden, ami szum az emberekkel történik. Nem az van hogy, nem akarnak jók lenni az emberek...:D
Menjél.
Amiket szerinted én mondtam, azokat te mondtad, én nem is említettem. Elbeszélsz mellettem. Talán pár év múlva feltűnik. További jó szórakozást magaddal.
No annyira azért nem vagyok pici. :D Semmilyen értelemben sem... :D
Engem emberek "véleménye" érdekelne, konkrétan most élő, ezt a "helyzetet" látó embereké, ebben a világban létezőké. Ezt a világot fenntartóké. Jönnek azért az infók... :)
Nem? :D Pedig nekem nagyon is úgy néz ki. Elfogadni egy rendszert, fejet hajtani neki, tenni azért hogy fennmaradjon úgy, hogy közben sírnak mert nem jó... Nem tenni semmit a legnagyobb tett, amit a rossz érdekében a legfőképp tehetünk. Másokért és önmagunkért.
Olyan nagy baj az, hogy én hiszek benne, hogy lehetne jobb? De komolyan? Ez így megfogalmazódott bennem útközben, aztán lehet egyedül maradok vele, annyira nem fekszik meg, csak így az összessel együtt... mese világban élnék? Pedig nem sárkányokról beszélek, csak egyszerű alap dolgokról és nem is olyan mértékben, hogy nyáladzani kellene tőle. Épp most olvastam valahol, hogy Pesten meghalt egy ember, mert epilepsziás rohamot kapott és az emberek csesztek neki segíteni. Elsétáltak mellette. Végül valaki felhívta a mentőket de mire kiértek késő volt. De ezek szerint, ez így van rendjén. Hát nem tudom... nekem fura.
És egyébként, én tényleg komolyan gondoltam amiket írtam, hogy az egész élet egy nagy kaland, nem okvetlenül kéne robotként végezni, besavanyodottan, egymástól elfordulva. Klisés, hogy nem vagyunk egyedül, de igazából tényleg nem, mert rettyó sokan vagyunk, túl sokan is talán... és mindig van hova tovább, nem kell azért öngyigyöngyinek lenni. Azt is komolyan gondoltam, hogy ha pénzel nem is, de legalább figyelemmel, kis kedvességgel lehetne segíteni a másiknak. Egy kis odafigyelés elkélne. Sőt, azt is komolyan gondoltam, hogy magunk határozzuk meg, az életünknek mennyi értelmet adunk, elfekszünk vagy talpra állunk. Meg azt is, hogy ahogy nézem, én szerintem, ez saját véleményem, így nem lesz sok minden. Aztán persze valószínűleg annyira engem nem fog érinteni, hamar megtalálom a kiskapukat, így vagy úgy. Csak kíváncsi voltam, vagyok. :) Nem hinném, hogy ez akkora bűn volna, ha mégis meg a pallos általi halált szeretném választani, engedelmetekkel. :D
24-es: Ha elfelejtem, hogy miket írtam, azt szoktam csinálni, hogy vissza olvasom. Javasolni tudom ezt Neked is. :)
Egy részét pontosan Te mondtad ( elvileg... stílusodból gondolom Veled beszélgettem eddig ) ha ügyes vagy, megtalálod. Másik része kérdés volt. Kérdőjellel. Mindenki mellett...
Ki tudja mit hoz a jövő...nem igaz?
Nagyon szépen Köszönöm, viszont kívánom! :)
A baj, hogy a valóság az hogy mindenki a pénz után futkározik, így ignorálnak mindenki mást.
Ez a kapitalizmus és elég kemény Magyarországon.
Ha nincs pénzed a kutya sem fog segíteni neked.
Magadra vagy utalva.
És nem azért mert az emberek rosszak, hanem mert ilyen a rendszer. Vagy megoldod magad, vagy meghalsz.
Ez van, ebben kell élni. Tetszik-tetszik, nem-nem.
Ezért van gyűlölködés, mert irigylik azt aki gazdag. Mert az biztonság és jó élet alapja, ami sokaknak nincs meg.
Nem kell ezt mesékkel körbeírni.
Ha meg akarod változtatni az embereket, akkor gazdagabbá kell tenned őket. Minél gazdagabbak és biztonságban érzik magukat, annál segítőkészebbek.
Nincs olyan, hogy rosszul gondolkoznak, ezt értsd meg.
Akinek rossz élete van az sosem fog kedves emberré válni. Majd miután jobb élete lesz, talán utána.
De ezt nem értik meg az emberek.
Sok ember gonosz ebben az országban? Sok ember él rossz életet, így azzá válnak. Ennyi. Majd jobban élnek, biztonságban érzik magukat, akkor nem lesznek önzőek.
De a kapitalizmus ami itt megy félelmet ültet még a gazdag emberek fülébe is.
Én ismerek hatalmas összegeket kereső cégvezetőt, aki fél az elszegényedéstől, miközben 5x annyit keres, mint egy átlagember. És tényleg fél tőle.
Akkor mit lehetne elvárni azoktól, akik rosszul keresnek? Ezért nem foglalkoznak másokkal: félnek, hogy ő maguk is bajba kerülnek és csak erre fókuszálnak, mindenki mást kizárnak.
Te pici vagy még, a szavaidban csak érzelmek és csapongások mindenhol. A valóságban ez van.
Pénz, pénz, pénz. Ami az emberekkel történik a jelenkorban, mind emiatt történik.
Szóval, ezen leírás szerint ez a rendszer rossz, hisz gonoszságot szül az emberek lelkébe. Úgy viszont, ezt a rendszert emberek teremtették és emberek tartják fent. Ha emberek teremtették, úgy az emberek lehetnek rosszat. Rossz képes csak rosszat szülni, vagy rosszá fordítani a jót. És ott jött a fő mondat "Ez van, ebben kell élni. Tetszik-tetszik, nem-nem."
Meséld el nekem kérlek. Hogyan lehetséges az, hogy mindent, amit magad körül látsz ( átvitt értelemben ), azt az ember teremtette, ez egyértelmű, ahogy az is, hogy ez rossz és mégis "ebben kell élnünk", és így éltek Ti, hosszú-hosszú évekig? Miért nem látjátok, hogy lehetne változtatni pénz nélkül is? A hatalom a Ti kezetekben van! Minden egyes ember mozgatja azt a kis szálat, ami aztán az egész folyamatot működteti. Néha csak ülök és elgondolkozom ezen. Alig pár ember a sokasággal szemben és mégis ők ülnek legfelül. Az embert a saját nem létező dolgai korlátozzák, ostoba törvények, beteges elvek, tarthatatlan eszmék amik nem is léteznek, csak a fejünkben, papírra vetett betűk csupán és megannyi embert mozdítana egy csettintésre. Csak vagytok, de nem éltek.
Ha megakarom változtatni az embereket, gazdaggá kell tegyem őket? Mi lett azokkal, akik gazdagok lettek? Jók lettek? Dölyfösek lettek és nagyképűek. A pénz hatalom és azzal tudni kell bánni!
Tudod az a baj, annyira a pénz meg a pénz... és ennél tovább nem láttok...ooo nem, dehogy. Nem egy ember van szegény ember és nem egy ember van gazdag sem. Ők egy rétegben vannak egymással, mégsem segítenének egymáson, az istenért sem. Egy jobb életért sem. Irigység, kapzsiság... Az megy.
A pénz mégsem vigasz ezek szerint? Mert hát, ha az volna, lenne azért jó ember is, bőven. Érdekes... csórók vagyunk, de a cigire, piára, tengerparti nyaralásra futja. Új autóra, mindjárt 3-ra...
És mitől lesznek ezek az emberek majd egyszer gazdagok? Attól, hogy elfogadják, nekik ez van megírva? Attól, hogy ők maradnak "rossznak"?
Értem én, pénz pénz pénz... csak azt nem értem, akkor minek élünk?
Attól mert anyagilag biztonságban leszel, nem leszel jó ember.
Csak megteremted magadnak a lehetőséget, hogy azzá válhass.
Ha csődbe mész mindenki utálni fog és eltaszít maga mellől. Nem akarnak olyan embertől semmit, aki nem képes megélni magától.
Az egész társadalmunk munkára épül. Ami okés, csak a baj, hogy nem mindegy ki mit dolgozik, mennyiért. És milyen lehetőségei vannak.
Van aki azt mondja kereshet 150 ezret, 120 az albérlet, hát inkább öngyilkos lesz. Vagy munkakerülő stb. Vagy dolgozik nem kap érte semmit, depressziós, ahogy nézi a filmekben a sikeres sztárokat, akiknek arannyal telített az élete.
Sok munkahelyen élhetetlenek a munkakörülmények. Széthajszolják fizikailag az embereket, szinte embertelenül, hogy minél több profitot termeljenek.
És az emberek mennek: Miért? Mert nem akarnak öngyilkosok lenni, meg nem akarnak a társadalom által kirekesztettek lenni. Mint írtam, senki nem szereti azt, aki nem képes megélni. Muszáj dolgozni.
Egyedül is nehéz magad fentartani sok esetben, nyilván nem fogsz másokat is a válladra tenni.
Hogy mennyire szépen működik ez a rendszer azt pont az emberek arcáról és hozzáállásáról láthatod... Az empátiából, amikor hagyják a másikat megdögleni, mert rajtuk sem segít senki alapon.
Miért nem változtatunk? Magad már ki is vetted a körből. Te aztán nem vagy érintett.:D
A hatalom nem úgy működik, hogy a sok ember összefog.
Kezdjük ott hogy van olyan amit úgy hívnak választás.
Itt döntesz az országod vezetőiről, hogy kik oldhatják meg a közös társadalmi problémákat, kik állnak elő ötletekkel, amik élhetőbbé teszik az országot.
Egy gond van...:D
A választási kampányhoz óriási pénzek kellenek és minél több pénzzel rendelkezel, annál nagyobb reklámmal és sikerrel indulhatsz ezeken. Nem tudás alapú, hanem híresség alapú. Aminek a feltétele hírnév, amié meg legtöbb esetben a pénz. Az meg azoknak van akik alapból a hatalmon vannak.
Törvényeket és intézkedéseket, a jobb élet felé nem hozhatsz kollektív formában, ha nem vagy választott képviselő.
Mégis mit gondoltál, hogy majd az emberek fellázadnak?
Az csak nagyon a végső esetben szokott bekövetkezni.
Addig meg csak a választások vannak, amik opciók. Azok sem túl gyakran...:D
A kommentekben már szinte nem is egymásnak válaszoltok, hanem össze-vissza. Full magabiztosan leírtok akkora marhaságot, és tényként kezelitek, valami zseniális.
Csak röviden kifogok párat.
"Akinek rossz élete van az sosem fog kedves emberré válni. "
A rossz élet relatív. Lehet valaki csöves, mégis jó életnek látja a sajátját.
Rossz élet nem egyenlő szegénységgel.
Már egy ilyen apró mondatot sem tudtok értelmezni, és ti próbáltok meg veszekedni.
"Ha nincs pénzed a kutya sem fog segíteni neked."
Haveromnak se pénze, se végzettsége, se semmije nincs, és már gyereke lesz, és Ő a legboldogabb.
Te is csak egy rögeszmés vagy, aki olyan szürkének látja a világot, és azt hiszed hogy amiért már látod a világ rossz oldalát te már bölcs vagy, és látod a valóságot.
Mint a felnőttek többsége...
Tisztázzuk a mostani rendszert.
Az emberek hatalmas %-a egy idióta, szenny, féreg, semmitérő, gondolkodni nem tudó zombi.
"Maguk" választják meg a rendszert, ami aztán tönkretesz mindenkit.
És ekkor, az értelmesebb emberek felfigyelnek, miért ilyen a világ...
Nem a világot kell megváltoztatni jelenleg, mert a többség marhákból áll. Magunkon kell dolgozni, hogy mi rendben legyünk ebben a világban.
Kérdező:
Gondolom a játék miatt írtad ki ezt a kérdést, de azért megjegyzem, ha változtatni akarsz bármin is, nem így kell.
Egy rakat random, segghülye fogyatékosnak kiírni filozófikus szövegekkel nem megyünk semmire, és minden második szavadba belefognak kötni, mert nem egy diplomás professzor vagy aki tökéletesen fogalmaz, hanem egy lány, aki nyitottan, érzelmesebben beszélgetni akar dolgokról.
Sokkal többet ér az, ha azt csinálod, amit mi. Megfogunk egy-két értelmesebb embert, akit felhúzunk, aki szintén ezt fogja csinálni másokkal. És közben összetartunk egymással. Megváltoztatni a világot nem lehet, de akkor legalább már te élvezd az életet, ha a bárányok nem tudják.
Közben írunk neked egy privátot, egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!