Sz*r az életem. Sőt nincs is életem. Hogy szocializálódjak?
"Esti gimibe járok"
Miért? Otthon poshadsz egész álló nap, semmi dolgot, esz a penész. Iratkozz be egy normális iskolába, mert ezzel az esti xarral ahova bejárni sem kell, eleve nem viszed majd semmire sem.
Őszintén kíváncsi lennék hogy ti hogy ismerkedtek tömegközlekedésen.Teljesen egyedül egy szórakozóhelyen ahol mindenki a haverjaival van elfoglalva.
Főleg ha láthatóan depressziós ezáltal rossz kommunikációval rendekező kamasz próbál meg ismerkedni a kortársaival.Akik között eleve sok az előítélet és a piszkálódás kötözködés...
Viszont tényleg jó ötlet lenne átmenni nappali tagozatra.Vagy ha elvégezted a gimit akkor a következő tanulmányaidat nappalin kezd el mindenképp!
Szerintem pedig érdemes inkább pszichológust ajánlani neki, mint sablonos, irreális tanácsokat adni.Például hogy ismerkedjen tömegközlekedésen...Párbeszédek előfordulnak, de mégsem egy bevett helyszín az ismerkedésre.
Azt kell megérteni hogy mind a depresszió mind a szorongásos zavarok, klinikai állapotok és nem a komfort zónáról szólnak. Ha ő megoldhatatlannak lát hétköznapi feladatokat is, akkor az állapotából fakadóan látja úgy. Legtöbb hasonló problémával küzdőnek az is nehézséget jelent hogy reggel felkeljen és fogat mosson, felvegyen egy telefonhívást attól meg leverné a víz ha be kéne mennie egy pékségbe perecet venni, mert olyan extrém szorongást él meg közben amit egészséges embernek nehéz megérteni. Ennek hátterében pedig gyakran komoly dolgok húzódnak meg.
Nekem például tesóm van ilyen helyzetben. Egyszer vittem magammal box edzésre. Nyilván kezdő, feszült volt, nem ment neki úgy, az edzőnk is kissé bunkó volt, beszéltem is vele erről utána. Nem látszott rajta semmi, de ismerem annyira hogy felismertem nem érzi magát túl fényesen. Hazaérünk, sírógörcsöt kap hogy ő milyen szerencsétlen, kétbalkezes, és hogy olyan megalázónak élte meg az egészet hogy legszívesebben kinyírná magát. Ő többet ugyan nem jön. Ez volt az első próbálkozása hogy közösségbe járjon sport edzésre, és utolsó is azóta mert 4 éve semmilyen csoportos edzésre nem mer elmenni. Konditerembe velem eljön, de ott is rosszul van ha sokan vannak. Egyedül egyszer ment, félidőben hazasétált mert valami gyökér beszólt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!