Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ez normális? Minden nő így...

Ez normális? Minden nő így érez? (20l)

Figyelt kérdés

Általános iskolás korom óta bántanak. Néha nem csak verbálisan. Sajnos elkövettem egy hatalmast bűnt, amit a férfiak nem tudtak soha megbocsátani nekem: csúnyának születtem.

Azóta próbálok változni. Lefogytam, eljárok edzeni és minden nap 1.5 órát készülődök reggel: hajformázás, divatos öltözködés, erős smink. Amíg régen én voltam az undorító, csúnyácska, félénk lány, addig ma inkább csinosnak tartanak és néha-néha bepróbálkoznak nálam.

Még ma sem fogadtam el magam teljesen. Van egy listám arról, hogy milyen plasztikai műtéteket kellene elvégezni, hogy végre jól érezzem magam, és merjek emberek közé menni. Amikor nem otthon vagyok állandóan azt figyelem önkéntelenül, hogy milyen emberek és hányszor csekkoltak le. Ha kevesebbszer, mint általában akkor egy értéktelen sz.r vagyok, ha többször, akkor szuper..vagyis lenne, de biztos csak azért néztek rád-gondolom magamban- hosszan és néztek rád újra meg újra, mert nem látták, hogy oldalról nagyon nagy az orrod, és, hogy nincs semmi alakod valójában.

Néha bepróbálkoznak, néha leszólítanak utcán is, de nem merek semmilyen kapcsolatba belemenni, hiszen úgyis kiderülne, hogy az egyetlen ok, amiért szóba álltak velem, nem is valódi, mert nem vagyok természetesen szép. És akkor majd elhagynak, vagy megcsalnak vagy csak úgy bánnak velem, mint egy utolsó senkivel. Legalábbis a (nő) ismerőseimmel ez történik..

Állandóan szorongok, nincs egy perc nyugalmam. Szorongok a tömegközlekedésen, a boltban, az egyetemi előadáson..A nők tényleg csak ennyit érnek? Úgy érzem magam, mint ha nem is emberként tekintenének rám, hanem valami emberalatti dologként, aminek nem fontosak a gondolatai/érzései, csak nézzen ki jól, mert az a dolga, legyen jó érzés ránézni, vagy inkább ne is létezzen. Soha sem hallgatnak végig, nem vagyok kompetens semmiben, önmagáért nem érdekes semmi, ami velem kapcsolatos és a legjobban az fáj, hogy ezt azok (is) csinálják, akik elvileg 'szeretnek' és 'különlegesnek' tartanak.

Szedek gyógyszereket, amik segítenek, tompítják a szorongást és a fájdalmat. Viszont az a probléma, hogy akkor is tompává tesznek, amikor teljesítenem kellene pl. érettségi, egyetemi vizsgák.

Én tudományos pályát akartam, és minden esélyem meg volt rá, hiszen kitűnő tanuló voltam, egészen addig, amíg ez a földi pokol el nem kezdődött és gyakorlatilag az évek magánya, megaláztatása után egy üres, használhatatlan roncs lettem.

Szóval valamilyen szinten minden nő ezt érzi? Hogy állandóan jól KELL kinéznie, mert különben nagyon rosszul bánnak vele és semmibe veszik (a nők is)? Vagy csak én lettem ilyen 'defektes' és túlérzékeny? Mit csináljak, hogy végre vége legyen? Vagy ez valami kimondhatatlan tabu, amivel minden nőnek együtt kell élnie? Nem értem..

2017. júl. 7. 21:13
1 2 3 4
 21/33 anonim válasza:
64%
Szia, azért írok mert én is hasonlóan érzek, gyakran szorongok attól, hogy vajon mit gondolnak rólam mások. Próbálok rajta változtatni, kisebb-nagyobb sikerekkel. Szerintem a legjobb megoldás ellene a barátok! Nem kell, hogy pszichológushoz járj, a gyógyszerekre sincs szerintem szükséged. Nem tudom, mennyire vannak akiket őszintén érdekelnek ezek a gondolataid és vesznek komolyan. Ha gondolod, nyugodtan írj rám, szívesen beszélgetnék veled erről. :) 17/L
2017. júl. 25. 21:40
 22/33 anonim ***** válasza:
58%

Par dologban ferfikent is biztos vagyok.

1. Nem erez minden no igy.

2. Szukseged lenne egy pszichoterapeutara.

Es ezt a 2-es pontot kerlek ne vedd sertesnek. Nem tartalak betegnek, stb. Pusztan arrol van szo, hogx nagyon erzekeny vagy, brutalisan megviseltek lelkileg azok a negativ hatasok, amik teged ertek es kell segitseg neked ahhoz szerintem, hogy feldolgozd.

Mar csak azert is,ert oszibte leszek, van a gondolatmenetednek mar nehany olyan aspektusa, ami eleg beszukult. Nyilvan a teged ert serelmek dominalnak, de egy terapeuta utat tudna mutatni neked, hogy ujra nyiss az emberek, a ferfiak fele.

Udv :)

2017. aug. 1. 13:15
 23/33 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Senki sem születik csúnyának, mindenkiből ki lehet hozni (önmagához képest) a legjobbat. Azt meg felejtsd el, hogy mindenkinek tetszeni fogsz, olyan nincs.

Én sokáig azt hittem, hogy csúnya vagyok. Közepiskolában kövér voltam, a hajam mindig az arcomba lógott hogy eltakarjam és 2 számmal nagyobb ruhákat hordtam, amitől csak még kövérebbnek néztem ki.

Sosem voltak igazi barátaim.

Egy év végi bukás miatt átkerültem egy másik iskolába ahol mindenki kedves volt és jóban voltam mindenkivel. Ott kérdezte tőlem egy fiú, hogy miért járok mindig feketébe. Neki (is) hála ruhatárat cseréltem, lefogytam és a hajam is megváltoztattam. Kiderült, hogy lány vagyok aki nem is olyan csúnya.

Először nekem is nagyon nehéz volt nyitnom a fiúk felé amikor bepróbalkoztak, párat el is szalasztottam. Aztán erőt vettem magamon (igen, fajdalmasan nehéz volt) és nyitottam. Így lettek párkapcsolataim. Folyamatosan pozitív visszajelzéseket kaptam, lett önbizalmam. És láss csodát, 10 éve boldog párkapcsolatban élek és a mai napig próbálkoznak a férfiak, de már nem azért utasítom el őket mert nincs önbizalmam. ;)

2017. aug. 8. 13:45
 24/33 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan érzek férfiként. Bár engem sosem piszkáltak, hogy csúnya vagyok. Átlagos. De van akinek tetszettem. Csak én túlságosan szorongtam. Nehezen nyílok meg. De hidd el, van még olyan ember, akinek a belső érték is számít.
2017. aug. 16. 22:44
 25/33 anonim válasza:
84%

Kedves kérdező!

Sokan írták itt azt, hogy nem, az nem normális dolog, hogy így érzel. Ezzel ellentétben én úgy gondolom, hogy a mai világban amikor az internetről, a médiából és kb mindenhonnan az átlagnál szebb emberek, modellek, közösségi oldal celebek arcai "áradnak be" a hétköznapi kinézetű emberek életébe, valóban sokakban fogalmazódik meg az, hogy ők nem elég szépek és ezáltal emberként sem érnek annyit mint az, aki a jelenlegi trendeknek megfelelően néz ki. Nem azt mondom, hogy ez rendben van, de sajnos attól még így van. Szóval ha te is így érzel, az teljesen normális dolog, rajtad kívül szerintem milliók vannak még ezen a bolygón akik hasonlóan érezhetnek.

Olyan világot élünk jelenleg, ahol a külsőségek, a kinézet sokkal több szerephez jut mint mondjuk a személyiség, a tehetség, a szorgalom...

Én úgy gondolom erről leginkább a közösségi oldalak tehetnek, hiszen ott e külsőségeket könnyebben tudjuk megmutatni mint a belső értékeket. Az embernaztán óvhatatlanul elkezdi magát hasonlítgatni az ottani "normákhoz". A sok lány úgy akar kinézni mint az "instagram celebek", mert ott azt látják, hogy a tökéletes kinézetű embereknek tökéletes az életük is. Attól, hogy valaki nem úgy néz ki mint manapság a nagytöbbség kinéz, még nem jelenti azt, hogy emberként kevésbé lenne értékes. Könnyen elfeledkezhetünk arról, hogy a kinézet csak egy plusz dolog, nem pedig az egész énünk és végképp nem olyan valami, aminek meg kéne határoznia az egész életünket. Az élet annyival több, annál mint csinos arccal rendelkezni és "jó nőnek" lenni.

Diana Reevs szavaival zárnám a mondandómat: "Nem kell, hogy szép legyél. Nem tartozol senkinek azzal, hogy az legyél. Sem a barátodnak, párodnak, partnerednek, sem a kollégáidnak, egy idegennek az utcán pedig végképp nem. Nem tartozol az édesanyádnak, a gyerekeidnek, vagy akár a társadalomnak általánosan. A szépség nem egy bérleti díj, amit köteles vagy megfizetni csak azért, mert nő vagy."

2017. aug. 17. 11:51
 26/33 A kérdező kommentje:

Olvastam már valahol ezt az idézetet..

Az a gond, hogy hiába mondom ki, hogy nem tartozok senkinek azzal, hogy szép legyek, be fogják rajtam hajtani. Csak próbáljak meg csúnya lenni és lelkiismeret-furdalás nélkül gázolnak át rajtam. A legkevesebb amit kapok, hogy ignorálnak. Rosszabb esetben beszólogatnak vagy akár fizikailag is bántanak, mint általánosban. És ez nem fog változni..Itt egyetemen is gyűlölik a csúnya lányokat. Nem merek nem szép lenni.

2017. aug. 17. 19:02
 27/33 anonim válasza:
100%

Kik és hogyan bántanak fizikailag is? Mert ha valaki jogtalanul bántalmaz amellett nem szabad elmenni. Fel kell jelenteni a rendőrségen zaklatásért.

Meg nem bántásból, de nem lehetséges, hogy csak a te fejedben létezik az hogy nem vagy szép és emiatt érnek sérelmek? Csak azért gondolom most ezt mert én pont azt tapasztaltam hogy az egyetemen senkit nem érdekel ha valaki valami miatt kilóg, max nem foglalkoznak az illetővel.

2017. aug. 18. 19:47
 28/33 anonim ***** válasza:
9%
Nem vagy egyedül :(. 18F vagyok, de hasonló helyzetben. Feleslegesnek tartom magam, nincs egy pozitív pont az életemben. Szorongok, depis vagyok, belül lelkileg kivagyok.. Nem vagyok külsőleg tökéletes, ezért szoktak is lenni beszólások. Velem a baj az hogy nagy az orrom, többeknek szúrja a szemét. Ebbe a világba gyakori az, hogy aki külsőleg nem 100-as az kivan közösítve. Utána akik kapjak a beszólásokat, kötöszködéseket, kialakul benne ez a bizonyos teher, ami nyomja az ember lelkét, és szorong. Már zavar ha valaki néz, azok gondolkodom vajon mit gondolhat? Szorongás, stressz, kilátástalanság...tudom milyen ez.
2017. szept. 24. 15:10
 29/33 anonim válasza:
53%

Fejezd be a beteges baromságaidat a plasztikai műtétettel meg minden szarral. Ha így elégedetlen vagy magaddal hidd el tökéletes testtel is ugyanúgy meglesz az elégedetlenség, mivel soha de soha nem leszel tökéletes magad szemében. Sok műanyag nő átesik a ló túloldalára aztán elborul az agyuk.

Nem láttalak, de vannak az én közelemben olyan hegyomlás lányok akkora egóval hogy a világból kirepülök... nekik miért nincs bajuk??

első és legfontosabb hogy önmagaddal legyél jóban a többi meg majd jönni fog magától. Ennek alapvető receptje hogy rázd le a tetveket magad körül akik lehúznak, és csak olyan emberekkel társalogj akik szemében te is ember vagy. Ha nincs akkor legyél önálló független masszív erős jellem és a többi jön magától. Senki sem marad örökre magányos.

én a nőkkel nem foglalkozom mert állatok, te viszont a férfiakkal ne foglalkozz mert ugyanolyan állatok, ne az határozza meg az életed hogy kellesz-e valakinek.

25/F

2017. okt. 12. 10:04
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem szereted magad és te szabotálod a saját boldogságodat és boldogulásodat.
2017. nov. 15. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!