Ez normális? Minden nő így érez? (20l)
Általános iskolás korom óta bántanak. Néha nem csak verbálisan. Sajnos elkövettem egy hatalmast bűnt, amit a férfiak nem tudtak soha megbocsátani nekem: csúnyának születtem.
Azóta próbálok változni. Lefogytam, eljárok edzeni és minden nap 1.5 órát készülődök reggel: hajformázás, divatos öltözködés, erős smink. Amíg régen én voltam az undorító, csúnyácska, félénk lány, addig ma inkább csinosnak tartanak és néha-néha bepróbálkoznak nálam.
Még ma sem fogadtam el magam teljesen. Van egy listám arról, hogy milyen plasztikai műtéteket kellene elvégezni, hogy végre jól érezzem magam, és merjek emberek közé menni. Amikor nem otthon vagyok állandóan azt figyelem önkéntelenül, hogy milyen emberek és hányszor csekkoltak le. Ha kevesebbszer, mint általában akkor egy értéktelen sz.r vagyok, ha többször, akkor szuper..vagyis lenne, de biztos csak azért néztek rád-gondolom magamban- hosszan és néztek rád újra meg újra, mert nem látták, hogy oldalról nagyon nagy az orrod, és, hogy nincs semmi alakod valójában.
Néha bepróbálkoznak, néha leszólítanak utcán is, de nem merek semmilyen kapcsolatba belemenni, hiszen úgyis kiderülne, hogy az egyetlen ok, amiért szóba álltak velem, nem is valódi, mert nem vagyok természetesen szép. És akkor majd elhagynak, vagy megcsalnak vagy csak úgy bánnak velem, mint egy utolsó senkivel. Legalábbis a (nő) ismerőseimmel ez történik..
Állandóan szorongok, nincs egy perc nyugalmam. Szorongok a tömegközlekedésen, a boltban, az egyetemi előadáson..A nők tényleg csak ennyit érnek? Úgy érzem magam, mint ha nem is emberként tekintenének rám, hanem valami emberalatti dologként, aminek nem fontosak a gondolatai/érzései, csak nézzen ki jól, mert az a dolga, legyen jó érzés ránézni, vagy inkább ne is létezzen. Soha sem hallgatnak végig, nem vagyok kompetens semmiben, önmagáért nem érdekes semmi, ami velem kapcsolatos és a legjobban az fáj, hogy ezt azok (is) csinálják, akik elvileg 'szeretnek' és 'különlegesnek' tartanak.
Szedek gyógyszereket, amik segítenek, tompítják a szorongást és a fájdalmat. Viszont az a probléma, hogy akkor is tompává tesznek, amikor teljesítenem kellene pl. érettségi, egyetemi vizsgák.
Én tudományos pályát akartam, és minden esélyem meg volt rá, hiszen kitűnő tanuló voltam, egészen addig, amíg ez a földi pokol el nem kezdődött és gyakorlatilag az évek magánya, megaláztatása után egy üres, használhatatlan roncs lettem.
Szóval valamilyen szinten minden nő ezt érzi? Hogy állandóan jól KELL kinéznie, mert különben nagyon rosszul bánnak vele és semmibe veszik (a nők is)? Vagy csak én lettem ilyen 'defektes' és túlérzékeny? Mit csináljak, hogy végre vége legyen? Vagy ez valami kimondhatatlan tabu, amivel minden nőnek együtt kell élnie? Nem értem..
Engem pont az ilyen külsőségek és külső MÁZ taszítanak...... Nem kicsit, nagyon!
F
Hasonló cipőben járok félig meddig veled férfiként. Az iskolás évek is hasonlóan teltek és képzeld én is fogytam vagy 30Kg-ot...de sajnos rosszúl motiváltma magam és vagy 5-6 évig konkrétan rosszúl éreztem magam mikor tükörbe néztem. Még ma is kicsit.
Addig amíg nem fogadod el magad, nem nézel a tükörbe és mondod, hogy jól van így, találsz magadban olyat amit te szeretsz..te és NEM más addig jobb nem lesz semmivel.
Próbálj kevesebbet adni más véleményére, én nagyon nagyon sok időt elpazaroltam az életemből emiatt.
Nem vagy ezzel egyedül, én is hasonlóan érzek.. Engem is sokat bántottak kiskoromban (általánossuli,gimi) és ez nagy nyomot hagy az emberben. Hozzád hasonlóan küzdök a mindennapos szorongással és rettentően félek a magánytól, hogy a barátaim, családtagjaim elhagynak engem.
Szerintem az ilyen berögzült dolgokon csak egy szakemberrel való elbeszélgetés segíthet.
Utolsó: Köszi, hogy írtál. Már több, mint 2 éve járok rendszeresen pszichológushoz (és kb. 1.5 éve pszichiáterhez) . Többnél is jártam, jelenleg nem magánhoz járok anyagi okok miatt, ennek ellenére talán még ő az, aki eddig a legtöbbet segített nekem.
Viszont sajnos azt tapasztalom, hogy nem túl nyitottak erre a problémámra, nem hajlandók komolyan venni, vagy akár csak elismerni, hogy létezik..Lehet, hogy kérkedésnek veszik, vagy csak egyszerűen azt hiszik, hogy tévképzeteim vannak. Nem tudom. Kezdem feladni, hogy valaha is jobban fogom érezni magam és 'normális' leszek.
Te jártál pszichológusnál? Mi segített neked?
Szia! Lenne pár tanácsom.
Tanácsadásban elvileg mindennél jobb vagyok.
Gyógyszerek --> kukába. A drogozás nyomorba taszít, tönkretesz. Nem is értem hogy lehet legális.
A smink szintén felesleges. Nekem mindig az első gondolataim közt szerepel, hogy festett szőke kimázolt nő akit meglátok, biztos megfelelési kényszerből, önbizalomhiányból szarakodik órákat a hajával, sminkjével, miközben a környezete teljesen leszarja, hogy néz ki. Ellenben sok nő egy trikóban, természetes arccal, természetes hajjal, semmi extrával milliószor jobban néz ki, mint kisminkelt porcelánbaba állapotban.
Plasztika??? No comment
Az emberek általában átnéznek rajtad, észre sem vesznek, mert mindenki megy valahova, csinál valamit. Egyedül akkor vesznek észre és bámulnak, ha nem odaillő , kirívó vagy, szokatlan a viselkedésed, pl erőltetett, megfelelési kényszeres, nagyon ki vagy cicomázva, pedig csak a sarki boltba mentél...stb
Fogadok még a szeméremdombodat is borotválod, csak mert ma ez a divat és meg kell felelned neki.
10-20km futás, és saját testsúlyos edzés után kéne kipróbálnod mit érzel. Olyankor leszarsz mindent és mi denkit. Eltűnik minden frusztációd, szorongásod. Nem érdekel ha nem találsz bele a kukába a papírgalacsinnal, de az sem, ha kiszakad az ajtó a helyéről, mert túl erősen csaptad be... :D Semmi se érdekel, az emberek főleg nem.
Én is nagyon szorongós vagyok. Mindig azt figyelem ki bámulhat, de hamar rájövök hogy senkit sem érdeklek.
Csak az számít, hogy ismerd önmagad, és tisztában legyél minden előnyöddel, hibáddal. Ne függj másoktól.
Biztos hogy nem nézel ki rosszul, csak a sminkkel elrontod, ahogy a legtöbb nő ezt teszi.
Ne akarj megfelelni az embetek nagy részének. Próbálj meg annak a 10%-nak, akik hozzád illenek.
Én sem tetszem a nők nagy részének (szerencsére). Kizárólag intelligenciával lehet megfogni. A külsőségek annyiban érdekelnek, hogy legyen egészséges a lány. Az egyedi vonások tetszenek.
Egy képet mutathatnál, és az mbti típusod is érdekelne, bár erős a gyanúm, hogy esfj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!