Mi adhat értelmet az életnek? Miért éltek ti? milyen dologért éri meg 60-70 évet szenvedni (vagyis élni)?
Magamról annyit hogy 19 éves fiu vagyok most fogok érettségizni idén, 14 éves korom óta gondolkodok azon hogy milyen egyszerű és jó lenne ha végre nem léteznék ha nem kellene felkelnem reggelente csak eltűnnék a megnyugtató semmiben örökre és nem emlékezne rám senki,tudom sok ember pont ettől retteg de én pedig pont erre vágyom azért nem tetem meg mert nagycsaládban élek tudom fájna a szüleimnek és a testvéreimnek,tudom hogy ez
sajnáltatásnak hangzik de ne sajnáljatok,inkább halok meg
mint hogy még 40 50 évet itt legyek még
de visszatérve a kérdésekre titeket mi tart életben?miért akartok élni?
Még kb. 50 évem van rá, hogy jó zenéket hallgassak, izgalmas filmeket nézzek, szép regényeket, verseket olvassak, esetleg magam is alkossak valamit.
Hogy minél több különleges, egzotikus ételt kóstoljak meg. Mert bár nem keresek kifejezetten sokat, ha ügyesen takarékoskodok, elmehetek nyáron egy kis időre egy gyönyörű országba.
50 évem van rá, hogy közös programokat szervezzek a barátaimmal és jókat nevessünk.
Mert ha szép az idő, kirándulhatok a környező erdőben vagy futhatok egy kört a parkban, és máris nagyon élőnek érzem magamat.
Meg persze a szex.
50 év nem elég arra, hogy a világ minden szépségét megtapasztaljam, ellenben bőven elég bánat ér - de ettől függetlenül nekem megéri, mert a jó dolgokra koncentrálok. Tudom, mi az, ami akár csak egy percre is örömmel tölt el, és azt keresem.
Az origós Feldmár interjú végéről eszembe jutottatok :d :
,,Nem volt olyan páciensed, akivel kudarcot vallottál? Olyan, aki mondjuk öngyilkos lett?
De miért lenne kudarc az öngyilkosság? Úgy beszélsz, mintha hiba volna öngyilkosságot elkövetni. Az ógörögök azt mondták, ha elég okos vagy, és rájössz, hogy mi az élet, abban a pillanatban megölöd magad. Minél hamarabb meghal az ember, annál kevesebbet szenved.
Nem azzal a várakozással születünk a földre, hogy itt valami jó történik majd velünk?
Ez elég naiv elképzelés. Én elfogadom, hogy az élet nagyon rossz. De élvezem azt a játékot, hogy ebből a rosszból újra meg újra megpróbálom kihozni a lehető legjobbat. Ha nem élvezném, már én se lennék itt."
nem halottatok valamit azt hiszem az origon vagy az indexen volt hogy egy 23 éves aszem holand lány aki teljesen egészséges volt önkéntes eutanáziát kérvényezett a hatóságoknál és végül megengedték neki azzal a címen hogy jóga van a halálhoz és fájdalom mentesen meghalhatott.
ez itt hogy van magyarországon? van rá mód hogy itt is eutanáziád legyen mint egészséges ember de önszántadból vagy ez kizárt?
Ez kizárt.
Nekem is szar az életem, ráadásul már közel 50 éves vagyok, egyedül. Hullámzóan depressziós és szorongó.
Mikor nagyon mélyen voltam, az tartott életben, hogy a nagyon idős nagypapámmal laktam kettesben, nem hagyhattam egyedül. Aztán ő meghalt. Akkor azt gondoltam, hogy már csak a macskám miatt érdemes élnem. Aztán meghalt a cicám is... Egy hét után befogadtam egy újabb szeretetbomba s
szőrgombócot, most miatta élek, őt sem hagyhatom egyedül.
Egyébként nem akarok élni, de nem leszek öngyilkos (próbáltam már), viszont elég önpusztító életet élek és sok betegségem van. A sorsra bízom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!