Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Számít a külső? Nagyon számít!...

Számít a külső? Nagyon számít! Én mindent odaadnék, hogy ne ebben a testben kelljen élnem!

Figyelt kérdés
48 éves férfi vagyok. Családom rokonságom nincs, szüleim nem ismerem, állami gondozásban nőttem fel. 19 éves koromban volt egy balesetem. Lábam egy robbanásban majdnem leszakadt és az arcom és testem fele megéget. Rokkant lettem. Menni alig tudok. Az arcomtól is borzadva fordulnak el. Voltam orvosnál, hogy segítsenek, vagy a lábam jobb legyen. Nagyon sok pénzbe kerülne. Nem ismeretem mi az, hogy szeretni. Nem tudom milyen egy család egy nő szeretete. Volt olyan, hogy társközvetítőbe lebeszéltek, hogy regisztráljak mert nem hiszik, hogy bárkinek elfogadható vagyok.Nem tudtam sportolni vagy elmenni olyan helyekre amit látni szerettem volna. Ha nagy nehezen felszállok egy villamosra inkább elfordítják az emberek a fejüket, hogy ne lássanak. Én tudom mit jelent a külső. Az enyémet letépném magamról és elhajítanám. A nőknek csak a külső számít. Egy olyan mint én akinek még pénze sincs senkinek nem kell. Annyira nem jó élni!

2015. ápr. 15. 09:11
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
A masik: azt kered az emberektol, hogy nezzenek a dolgok moge. Ezt a legtobben nem teszik meg, amilyen benyomast nyujtasz, olyannak hisznek. Neked kell megkuzdened azert, hogy masnak lassanak!
2015. ápr. 15. 14:13
 12/30 A kérdező kommentje:
Na ezt nem értem. De biztos az emberi kapcsolataim hiánya okozza. Ha egy embert elutasítanak már csak azért ahogy kinéz, akkor a benyomások sem érdeklik az embereket ha már elutasítottak valakit.
2015. ápr. 15. 14:55
 13/30 anonim ***** válasza:

"Ismerkedjen meg velem. Nézzen mögém."

Erre senki nem lesz hajlando. Nem tudom miert gondolod azt hogy a kulsonek nem kellene szamitania. Dehogy nem, nagyon is szamit, az elso benyomas roppant lenyeges. Ha ott bejon egy elutasitas, akkor mindegy, lehetsz te barmilyen vonzo belulrol, akkor sem tudsz semmit tenni.

De most mondok neked valamit, ami nem fog tetszeni: te belulrol sem vagy szep. Egy megkeseredett, frusztralt, lelki serult ember vagy. Nyilvan ertheto hogy miert vagy az, de veled gyakorlatilag lehetetlen normalis kapcsolatot kialakitani.

Szerintem ket lehetoseged van, es ez sem fog tetszeni:

- elfogadod hogy egyedul eled le az eleted.

- megprobalsz megvaltozni. Tudatosan ujraepited a szemelyiseged, profi segitseggel. Ez lehetoseget teremt arra, hogy az elonytelen kulsod ellenere erdekesnek tunj egy masik ember szamara annyira, hogy meg akarjon ismerni.

Igy ahogy vagy nulla az eselyed. Ez van.

Egyebkent meg az elet nem csak a parkapcsolatrol szol. Keress magadnak hobbit, bovitsd az ismereteidet a vilagrol, beszelges anonim a neten emberekkel, vegezz jotekonysagi munkat, stb. Talalj celt az eletedben, es az ne a punci legyen.

2015. ápr. 15. 15:04
 14/30 A kérdező kommentje:
Igen lehet, hogy igaza van. Csak minek élni ha tudom nincs kiut az egyedüllétből. Hol van olyan profi, aki nem pénzért mert az nekem nincs, ebben segít?
2015. ápr. 15. 15:21
 15/30 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. 13-as pontosan megfogalmazta a lenyeget. Amire gondoltam, amikor azt irtam, hogy neked kell elerbed, hogy asok megismerjenek az az, hogy ha a kulsod taszit masokat, akkor valami masban kell felmutatnod erteket, hogy elismerjenek. Jo pelda mondjuk Stephen Hawking, aki gyakorlatilag egy nyomorek, de a vilag a zsenialis tudomanyos eredmenyeirol ismeri es iteli meg, nem a betegsegerol. De nem csak nagy tudoskent murathatod meg, ki vagy valojaban. Pl lehet jotekonykodni, vagy jo beszelgetopartnerre valni, vagy konyveket irni stb. Jelenleg az elso benyomas rolad, hogy a szegeny serult ferfi es az irasod alapjan ugy tunik, hogy a masodik es a sokadik benyomas is ez.
2015. ápr. 15. 15:22
 16/30 A kérdező kommentje:
Értem. Én már nem akarok sérült lenni. Bár tudom az vagyok és nem lehet megváltoztatni. Nem tudom miben tünhetnék ki. De ha írnék is valamit vagy valmiről leveleznék valakivel attól még nem akar senki megismerni. Amikor egy évi kórházi kezelés után elbocsájtottak akkor egy orvostól hallottam azt a mondatot amit nem nekem szánt.: egy ilyen jobb ha meghalt volna. Amiket írtak nekem, köszönöm. Bennem megerősitette azt amit nem akartam elfogadni. Ennek az orvosnak igaza volt.
2015. ápr. 15. 15:39
 17/30 anonim ***** válasza:

Szerintem túlságosan erre összpontosítasz, hogy "én nem kellek senkinek", "nem vagyok elég jó" stb. A lényeg, hogy frusztrált vagy belülről, és ez nyilván kisugárzódik kívülre.

Van egy videó, amit érdemes lenne megnézned:

https://www.youtube.com/watch?v=bwvevylcTYA

Igen, te is az vagy! :) Ha nem vagy vallásos, akkor is leszűrhető a lényeg. Valahogy próbálj olyan dolgokat keresni, amikben az örömödet leled, muszáj valahogy a lelki békédet megtalálni. Amúgy szerintem rossz körökben mozogsz, engem pl. baromira nem érdekel, hogy más hogy néz ki. Nem hiszem, hogy mindenki elfordul a villamoson, max. te gondolod így. Párkapcsolat terén meg volt úgy, hogy külsőleg nem fogott meg enyhén szólva, de belülről meg igen, és ez tényleg megtörtént. Nem minden a külső. Viszont addig nem lesz változás, amíg nem tudod elfogadni magad.

Írtad, hogy nincs pénzed segítségre. Ha úgy gondolod nekem írhatsz, bár én nem vagyok szakember.

2015. ápr. 15. 15:40
 18/30 anonim ***** válasza:

"Nem tudom miben tünhetnék ki."

Valamiben, amit szeretsz. Nem kell, hogy hihetetlen tehetseged legyen hozza, csak szeresd.

2015. ápr. 15. 15:48
 19/30 A kérdező kommentje:
Amit szeretek. Emberek közé vágyom. Kiülök a téren egy padra és nézem az embereket. Ma egy kisgyermek szaladt arra, én rá köszöntem. Az anyja odarohant és azt mondta ne érjek a gyerekhez. Eszembe sem volt. Meg sem mozdultam. Aztán amikor odaért a masik anyuka ezt mondta neki, azt hitte én nem hallom: ilyenek minek ülnek ide? Megijeszti gyereket. Undoritó. Haza mentem. Mára többet nem akartam, hogy emberek lássanak.
2015. ápr. 15. 16:08
 20/30 anonim ***** válasza:
Azért ne paktálj le az ördöggel, egy jobb testért... Mit érnél vele? Aki tényleg szeret, annak nem számít a külső.
2015. ápr. 15. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!