Ti milyen esetben lennétek öngyilkosok? Monduk megvakulás, kerekes székbe kényszerülés stb.
én akkor ha el tudom azt mondani, hogy mindent megtettem, mindent megpróbáltam és akkor sem megy.
érdekes egy katasztrófahelyzetemben sem tudtam ezt kimondani, mert soha nem éreztem ezt, hogy nincs kiút.
1.Ha meghalna a családom.
2.Ha meghalnának a barátaim.
3.Ha meghalna az, akibe szerelmes vagyok.
Én például olyan miatt, hogy elvesztem a munkahelyem, vagy ilyesmi, nem nyírnám ki magam, egészen biztos vagyok benne.
Hiszen azt is azért csinálom, hogy a szeretteimnek jó legyen.
Mondjuk, ha egy balesetben én megnyomorodnék, és a szeretteim ne adj' isten, meghalnának, és nekem nyomorultan kéne egyedül(!) élnem, akkor szerintem vége lenne.
Magamat ismerve nem adnám fel egyből. De ha tényleg egy ilyen katasztrófa történne, akkor elgondolkodnék rajta. De szerintem nem lenne erőm megtenni.
Az általad írtak miatt (valószínűleg) nem.
Láttam már SM-ben leépült embert, aki az utolsó napjait szenvedte. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ha hasonló típusú neurológiai betegséget diagnosztizálnának nálam (SM, Parkinson, Huntington...), akkor kihasználnám a lehetőségeimet és élném az életet, ameddig csak lehet, de egy bizonyos szintű leépülés után (amikor még van cselekvési és döntési lehetőségem) inkább véget vetnék valahogy az életemnek még idejében, minthogy utána én, és velem együtt a környezetem is csak szenvedjen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!