Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit csináljak, ha nem is...

Mit csináljak, ha nem is létezem mások számára?

Figyelt kérdés

A családi körülményeimet hosszú lenne leírni, maradjunk annál, hogy nem szeretném részletezni, mert hosszú lenne, és rengeteg rossz emléket hoznék vele elő.

Egyszerűen nem létezem más emberek számára: nem hívnak el sehova, nem hiányzom senkinek, ha nem vagyok ott, nem veszik észre, ha ott vagyok, akkor sem. Ha én hívom el őket, akkor vagy nem érnek rá, vagy nincs kedvük, valamilyen mondvacsinált okkal lemondják, vagy ha nem, akkor ott ülök 15 percig a helyszínen, majd amikor felhívom őket telefonon, akkor mondják, hogy elfelejtették, és már van más programjuk. Van egy párom, és egy szem barátnőm, de onnantól kezdve nem létezem senkinek. Senki sem nyílik meg nekem, hosszú idő után sem, a párom sem tette meg, igaz, ő alapból sem lelkizős fajta. Engem mindenki könnyen elfelejt, soha senki nem jegyez meg magának, nem válaszolnak az üzeneteimre, holott tudom, hogy elolvasták, és megkapták. Velem senki nem akar lenni, senki sem szeret velem lenni. Sz-r ez így, és nem tudom, hogy meddig tudom senkiként folytatni ezt az egészet, el vagyok keseredve.

18/L

2014. ápr. 26. 19:31
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Változtass az előadásmódodon. Válts hétköznapi témákról és felszínes dolgokról mélyebb kérdéskörökre. Legyél határozottabb és körmönfontabb fellépésben. Tanulj pszichológiai alapismereteket. Próbáld kiismerni az embereket, de csak tisztes távolból fürkészve. Nem mész azzal semmire, ha kiteszed a lelkedet nekik. Nem kell a lelki-szemetesládát játszani. Nem kell állandóan jópofizni.
2014. ápr. 26. 20:13
 12/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez a válaszod végre hasznos volt, és nem bunkó. Igazából, hogy kinek mi számít mélynek azt nem tudom, de soha nem ilyen "kellemes napunk van, szép az idő" -jellegű témákról beszélgetek másokkal. Érdeklődök irántuk, a legutóbbi beszélgetésünkre vissza tudok utalni, ha mondja, hogy utazik el, akkor következő alkalommal érdeklődöm, hogy az hogyan alakult, miképpen telt, satöbbi. Rengeteg pszichológiai témájú könyvet olvastam, előadást néztem meg, fogékony vagyok az ilyesmikre, érdekelnek. Mindig figyelem az embereket, még ha ők észre sem veszik. Nem bírom ki, ha valakit nem figyelhetek meg akár buszon, akár osztályban, akár máshol - persze nem a képükbe bámulást kell érteni, csak hallgatom, hogy miről beszélget, hogyan hangsúlyoz, bizonyos helyzeteknél hogyan reagál, tisztes távolságból, a szemem sarkából. Biztos, hogy afféle beépített térfigyelő leszek öregkoromra.
2014. ápr. 26. 20:19
 13/28 anonim ***** válasza:

Nem vagyok bunkó, maximum fájdalmasan őszinte. A kettő különböző dolog. Korántsem sértegetni akartalak, a bunkó emberekkel szemben, csupán leírtam, amit gondolok, körítés nélkül, egyenesen.

Másrészről, ha mindezek ellenére jelentéktelen vagy, valami mégis hibádzik a rendszerben. Gikszer vagy a mátrixban. Így igazán senki nem tud potenciálisan segítőkész választ adni a felszínes jókívánságokon kívül, hacsak személyesen nem beszél veled.

2014. ápr. 26. 20:23
 14/28 A kérdező kommentje:
Igazából, annyi baj lehet, hogy én is fájdalmasan őszinte vagyok, és határozott véleményem van bizonyos dolgokról. Elítélek bizonyos embertípusokat, és ki is mutatom, ha valaki nekem nem szimpatikus - persze nem olyan dolgok miatt, hogy jobban öltözködik, vagy hosszabb a lába, és nem úgy, hogy leköpöm, vagy beszólogatok neki, hanem csak próbálok vele minél tömörebben kommunikálni. Ha valaki kérdezi a véleményemet, akkor körítés nélkül kimondom, mindig arra törekszem, hogy ne kelljen kertelnem, és maximum csak egy fokkal kedvesebben mondom el, ha valaki fontos számomra.
2014. ápr. 26. 20:28
 15/28 anonim ***** válasza:
Ch, akkor ez a te bajod. Én sem vagyok szimpatikus neked, te sem vagy szimpatikus az embereknek - mert nem szeretik hallani a potenciálisan bántó igazságot.
2014. ápr. 26. 20:31
 16/28 A kérdező kommentje:
Ó, a másik gikszer talán az lehet, hogy szeretek előre tervezni. A párommal és a barátnőmmel sokszor vagyok spontán, de idegenekkel ez nem mindig megy. Ha megyek valahova, előre megnézem az útvonalat akár háromszor is, ötször leellenőrzöm a buszt, hogy biztos az, és oda megy, ahova mennem kell. Ha beszélgetnem kell majd valakivel, sokszor lefuttatom a mondanivalómat magamban, illetve csak pontos szervezés után megyek el valahova. ( Hol, mikor, kivel, és hogy körülbelülire mi a terv. ) Talán a kérdésben említettek miatt van az utóbbi. Illetve, az utóbbi időben sokszor már lebeszélem magam bizonyos programokról, mert elhitetem magammal, hogy úgysem számítanék ott.
2014. ápr. 26. 20:36
 17/28 A kérdező kommentje:
Hát igen, az én bajom, de az őszinteségemen nem is szeretnék változtatni, ha valaki kedvel, akkor ne azért tegye, mert tövig nyalok neki.
2014. ápr. 26. 20:37
 18/28 anonim ***** válasza:
Kérdező drága, egyre jobban magamra ismerek benned.
2014. ápr. 26. 20:48
 19/28 A kérdező kommentje:
Hát, az első pár válaszod alapján ez nem tudom, hogy neked mennyire jó, mennyire nem. :D És hogy nekem mennyire jó, vagy mennyire sem. :D
2014. ápr. 26. 20:52
 20/28 anonim ***** válasza:
Amúgy az, hogy hogy érzed magad most, sokszor a családra vezethető vissza. Nem írnál pár sort a családodról? Már ha nem érzed túl személyesnek.
2014. ápr. 26. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!