Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Van itt valaki, aki megtalálta...

Van itt valaki, aki megtalálta a boldogságot egy számára előnytelen környezetben?

Figyelt kérdés

Néha kerülünk olyan környezetbe, ahol hátránnyal indulunk és nem tudjuk magunkat érvényesíteni. Például nem vesznek komolyan, mert más vagy, vagy egyszerűen csak azért, mert nem vagy kemény kiállású ember, aki megtudja védeni az érdekeit. De még akkor is kerülhet az ember hátrányba, ha jó kiállású. Elég egy nála több "hatalommal" rendelkező személy, akivel nem találják az összhangot.

Az ilyen környezetből nem mindig van menekvés. Lehet ez iskola, munkahely, rossz család, vagy kollégium. Újra és újra vissza kell menni, haza menni, gyomorgörccsel és rossz hangulatban. Azt szeretném, hogy akinek sikerült megtalálni a jókedvet és a nyugalmat egy ilyen elviselhetetlen környezetben, az mesélje el, hogyan sikerült neki, hogy tanulhassak belőle.

2014. ápr. 22. 11:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem a környezettel kell foglalkozni, hanem a saját életeddel, ennyi.
2014. ápr. 22. 11:30
 2/11 anonim ***** válasza:
Azért az emberre igenis hatással van a környezete,az,hogy milyen emberek veszik körül nagyban befolyásolja az ember személyiségét is.
2014. ápr. 22. 11:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Több konkrétumot. Itt általánosságok nincsenek. Van, amit nem érdemes erőltetni, van, amire létezik megoldás. Szóval?
2014. ápr. 22. 11:57
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha törekszel, teljesítesz, versenyzel, akkor saját környezetedet is formálod, olyan környezetben élhetsz, tanulhatsz, dolgozhatsz, ami számodra szerethető.

Pl. általános iskolai gyárlátogatáson láttam szakmunkástanulókat, és bár szüleim addig is azzal ijesztgettek, hogy ha nem tanulok akkor gyári melós leszek, ekkor tudatosult bennem, hogy komolyan kell vennem a tanulást, hogy ne kerülhessek számomra utálatos környezetebe.

2014. ápr. 22. 12:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Direkt nem írtam konkrétumokat, mert nem akarom a kört leszűkíteni. Mindenféle történetet vártam, ami a fent kifejtett kategóriába bele illik. Igazi tapasztalatokra lennék kíváncsi.
2014. ápr. 22. 12:24
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha hagyod, hogy rossz hatással legyen rád, vagy lehúzzon, akkor mi nem sokat tudunk tenni, leírhatjuk, de ha Te nem változtatsz akkor tök felesleges.
2014. ápr. 22. 14:52
 7/11 A kérdező kommentje:
talán írd le, hátha nem felesleges. :)
2014. ápr. 22. 14:56
 8/11 anonim ***** válasza:
Rendben, hogy minél több élethelyzetből próbálsz meríteni, de ezzel a kis "elbújok, de megoldást akarok" ügyeskedéssel nem fogsz semmire sem jutni. Honnan veszed, hogy helyesen szűrnéd le a konzekvenciákat, tanulságokat? Nem szokott menni, elárulom. De ha nem mesélsz, hát nem mesélsz. A többi is könnyebben kifejtené a magáét, ha te is.
2014. ápr. 22. 15:03
 9/11 anonim ***** válasza:

" Láttam nevetést szörnyű helyeken,

égi jelenést szétlőtt tereken, "

2014. ápr. 22. 16:27
 10/11 A kérdező kommentje:
Miért gondolod, hogy nem szűrném le helyesen? Mindenki másból tanul. Van aki az egyszerű bölcsességekből, én a történetekből. Ha nem hiszed, hogy ezzel segítesz rajtam, akkor ne válaszolj. Azért nem fejtem ki a konkrét helyzetem, mert akkor mindenki azt vesézné ki, az pedig rajtam nem segít. Megtörtént már máshol, pszichológussal, de nem jött be. Viszont a tanulságos történetek eddig segítettek. Ezt a megoldást érzem jónak és szeretném folytatni, ehhez kértem itt segítséget.
2014. ápr. 22. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!