Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért vagyok ilyen? Ez depress...

Miért vagyok ilyen? Ez depresszió?

Figyelt kérdés

Egész nap csak gubbasztani van kedvem, netezgetni, filmet nézni, játszani. Utálom ha hozzám szólnak, ha anyukám megkér valamire, azt általában elfelejtem, elmulasztom.

A testvérem mond valamit hülyeségből én azt rögtön bántásnak veszem és bunkón viselkedek.

Hallottam már a családomat, hogy titokban rólam beszéltek, hogy miért vagyok ilyen és nagyon régóta így viselkedek. Na az a másik, ha meghallom, hogy rólam beszélnek, erős düh érzet fog el, legszívesebben odamennék reklamálni. Szeretek a gondolataimba beburkolózva élni. Ha felidegesítem magam néha öncsonkításos gondolatok jönnek elő.(például megüssem magam)

A körülöttem lévő embereket legszívesebben leütném, én csak hallgatom, hogy mit beszélgetnek, fülelek, de képtelen vagyok hozzászólni, inkább bambulok. A nevetésem sem őszinte, csak hülyén vigyorgok, hogy adjak valami érzelmet. A beszédem is halk és monoton.

Senki se ismer igazán, nem igen jönnek oda hozzám kérni valamit.

Utálom az iskolát, olyan helyre szeretnék járni ahol egyedül tanulhatok, jobb eredményt is érnék el.

Sokan piszkáltak, átvertek, bántottak már.

Nem tudok figyelni semmire, mert elmélyedek a gondolataimban és bambulok.

A reggeli felkelés sem megy, egész nap fetrengenék a jó puha ágyamban, lenne célom, de nem bírnám megcsinálni, mert gátlásos vagyok és szorongok. csak a mának élek, nem gondolkodok előre. Sokszor már egy héttel ezelőtt eltervezek valami kis apróságot, amit megtudnék csinálni, de végül nem csinálom meg, mert visszatart valami, például, hogy megkérdezzek valamit valakitől, mert félek, hogy hülyének néznek..

Mindent magamba folytok, nem szólok vissza senkinek, nem adom ki magamból, egyszer az lesz, hogy felrobbanok és leszúrok valakit.

Előfordult már régebben, hogy piszkált valaki, lazán ütögetett, hülyéskedett én meg fogtam a körzőt és belevágtam a combjába, egyetlen szó nélkül.

Néha kijárok egy eldugott helyre, ott cigizgetek, gyújtogatok, esetleg megrongálok valamit, valahogy ez jól esik.

Igazából egy emberrel tudok igazán el lenni, de őt 10 éve ismerem, vele általában felhőtlen vagyok, de akkor is legszívesebben lelőném magam.

Sokat hazudozok, ha lenne pénzem szerintem drogot, vagy alkoholt vennék, szerencsére nincs...

Fürdeni is csak két naponta szoktam, nem érdekel már semmi.

Elég fura ember vagyok, esetleg ez valamiféle depressziós lehet vagy csak bebeszélem magamnak?

17/F

2013. dec. 2. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Igen valószínűleg depressziós is vagy. Meg még van pár más gondod is, halom elfojtott érzelem stb...

Van egy barátod, nem? Neki beszéltél már a dologról? Lehet segíteni ha valakivel beszélnél.

Sportolsz valamit? Jót tenne egy kis feszültséglevezetés...

2013. dec. 2. 20:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Tavaly úsztam, de oda is csak néha jártam el, mert úgy voltam vele, hogy nem kötelező. Mondjuk akkor egy kicsit jól éreztem magam, utána jól esett hazaérni és legalább csináltam valamit. De most nem tudnám rávenni magam ilyenekre.
2013. dec. 2. 20:43
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyébként mikor kezdődött ez az egész? Gondolom nem egész életedben voltál ilyen. Pszichológussal próbálkoznál, vagy nem szimpatikusak? Mármint a terápiára gondolok...
2013. dec. 2. 20:48
 4/9 A kérdező kommentje:

Egész pici korom óta csendes gyerek vagyok, talán mert édesanyám is csendesebb. Az a baj hogy mindent magamra vettem régebben amikor kicsi voltam, lehet ez is közre játszott, például valaki mondta viccből hogy hülye gyerek, vagy any@d, azon rágódtam jó pár napig, próbáltam kerülni az ilyet, holott csak hülyeségnek szánták az ilyen beszólásokat. , most már az ilyet nem veszem magamra, a kinézetem miatt is piszkáltak, az is megmaradt bennem egy ideig. Arra is emlékszem, hogy még oviban egy párszor megsirattak a többiek, mert már szerintem ott is fura voltam, vagy egyszerűen könnyű célpont.

De visszagondolva ezek nem voltak olyan húú de nagy dolgok, de volt egy pár ami szarul esett, például egy éve voltam házibuliba és mindenki engem kezdett el szekálni.

Sokan csak úgy oda jöttek és rávertek a hátamra, vagy a nyakamra, próbáltam kikerülni az olyanokat, akik gyakran basztattak, ilyen elkerülő viselkedésem volt mindig is. Szerintem ez lehetett az oka, hogy kialakult bennem ilyen érdektelenség.

Az utcán is sokszor kinevettek, beszólogattak idegenek.

Ált suli végére már egész jól bent voltam már a bulizósabb társaságban, minden jól ment.

Most középiskolába is piszkáltak/nak egyéb dolog miatt, leginkább azért, mert ilyen fura gyerek vagyok, nem igazán illek bele a közösségbe, nem szeretem, az elején még jó volt, de utána már nem ment semmi.

Néha félek az utcán szembemenni csoportos emberekkel, nem tudom felvállalni magam közösségben, szorongok meg inkább magamban tartok mindent és hülyén vigyorgok.

Meg egyszerűen nem találom meg a közös hangot senkivel, nincsen téma, leblokkolok, ha én kerülök a figyelem központjába. Mondjuk kettesben valakivel, még el-el beszélgetek pár mondatban.

Valaki esetleg írhatna privátban akivel hasonló dolgok vannak.

2013. dec. 2. 21:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Leginkább a külsőd vagy a belsőd miatt gúnyolódnak előbb rajtad? Mert ha tök idegenek csúfolnak akik nem ismernek valószínűleg külsőleg nem tetszel nekik, lehet ezen kéne változtatni PL Új haj, ruhatár, cipő stb. És ha már jobban nézel ki akkor ez fog növelni az önbizalmadon is és belül is kezdel kicsit átalakulni ha az emberek is másképp fognak hozzád állni.
2013. dec. 3. 00:39
 6/9 kizcar ***** válasza:

Minél előbb menj pszichiáterhez. Ezt meg kell beszélned egy szakemberrel. Ne késlekedj, mert nem fog magától javulni.

Én is ilyen voltam mint te, csak én nem voltam ennyire dühös. Szerintem ez számítógépfüggőség lehet.

Én az voltam és nem is érdekelt semmi azon kívül. Ugyanúgy idegesített ha hozzámszóltak, és szociális fóbiám alakult ki.

Azóta értebb lettem és kezdett hiányozni az emberi kapcsolat.

Menj el egy pszichiáterhez. Felezd meg a gép előtt töltött időt. Menj társaságba minél többször, és kezdj el sportolni.

Neurológus mondta nekem, hogy a sport a leghatásosabb feszültségoldó, és még erősebb is leszel tőle. Az izmaid, az akaratod, az idegrendszered.

De egy pszichiátert keress fel minél hamarabb, és őszintén mond el neki amit itt leírtál.

2013. dec. 6. 18:01
 7/9 kizcar ***** válasza:
Egyébként nyolc éve már kigyógyultam belőle. Csak a kezelést csak akkor szabad abbahagyni, amikor azt az orvos mondja!
2013. dec. 6. 18:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is függő voltam napi szinten 10-12 órát ültem előtte, ráadásul internetes MMPORG játékokon függtem. De kigyógyultam belőle, keményen elhatároztam hogy változtatok rajta és az életemen. Önmagam lábaltam ki ebből egyedül hatalmas akarat erővel. Orvos segítsége nélkül.

Június 2.-án hagytam abba egyik napról a másikra és soha többet nem léptem fel a játékra azóta nem játszom egyáltalán semmilyen MMPORG játékon :) és küszködtem néha rövidebb depresszióval de végül én győztem és most kiegyensúlyozott munkaképes boldog ember vagyok aki most egy normális munkahelyet keres és barátot :)

Minden a fejben dől el!!! Úgy élsz ahogy gondolkozol.

2013. dec. 6. 20:07
 9/9 anonim ***** válasza:
én ugyanilyen vagyok és 22 éves bár van pár spanom de igazából egyik se ismeri a valódi énemet meg én is csak kamuból vigyorgok kivéve ha nem bár az ritka én is mindig ha mondanak valami kis dolgot több napig elrágódom rajta meg ilyenek holott tudom hogy csak úgy lőtték de akkoris irritál én is nagyon csendes vagyok társaságban főleg piszihologuson gondolkozom mer már nagyn antiszociális lettem utobbi években mindent elutasitok bármilyen lehetőséget és inkább ki se meek az utcára..
2014. máj. 18. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!