Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mi arról a véleményetek, hogy...

Mi arról a véleményetek, hogy mostanság divat lett kihelyezni mindenféle helyekre csak úgy meglepetés nasikat, mikuláscsomagot idegeneknek?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 16:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Amellett, hogy bizonytalan az eredete és a mögöttes szándék, engem az őrületbe kerget a cukiskodás minden formája.
tegnapelőtt 17:25
 12/26 anonim ***** válasza:
60%
Cokit vagy calunk!!
tegnapelőtt 17:26
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek vele egyet, mert szokás szerint nem az igazán rászorulók érik el a tételt, valamint ismét elkezdődik az utcai szemetelés.
tegnapelőtt 17:30
 14/26 anonim ***** válasza:
32%
Csak pénzt fogadnék el.
tegnapelőtt 17:39
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem maga a kezdeményezés az aranyos, de sajnos több probléma is van vele.

1) Igen, ha még bízunk is abban, hogy aki odarakta az adott csokit, az jószándékú, nem tudhatod, hogy valaki nem-e rakott bele valamit közben, stb.

2) Sokszor az veszi el, akinek egyáltalán nincs szüksége rá. Sőt, ha kiraknál a házad elé egy dobozt, amiben lenne 10 db csoki, nagy valószínűséggel az első ember kivenné mind a tizet.

tegnapelőtt 17:44
 16/26 anonim ***** válasza:
89%

Hozzá nem nyúlnék.

Steriletlen, akár romlott csoki is lehet.

Mi magyarok, én is, nem bízunk másokban, így nem sok értelmét látom.

tegnapelőtt 18:19
 17/26 anonim ***** válasza:
90%
Na persze, hogy valaki megmérgezzen...
tegnapelőtt 18:25
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Így is tele vannak már mérgekkel! :):(
tegnapelőtt 18:27
 19/26 anonim ***** válasza:
87%
Ez kb. annyira halálra ítélt dolog, mint anno a hajléktalanoknak szánt "kajaszekrény" volt, amibe szendvicseket lehetett tenni a rászorulóknak. Abból se a csövesek szedték ki a kaják nagy részét, elhiheted.
tegnapelőtt 18:30
 20/26 anonim ***** válasza:

Élelmiszerrel nem tartom jó ötletnek, a korábban leírtak miatt.

Ellenben Facebookon van pl egy csoport, ahol az a kezdeményezés, hogy kézzel horgolt kis figurákat “hagynak el” itt-ott és aki megtalálta, az is tudja jelezni. Szerintem ez nagyon aranyos, csomó visszajelzés volt ott, hogy pl kisgyerek találta meg és mennyire örült neki. De sok felnőtt is.

Vagy pár éve volt olyan akció, hogy az utcán fogasokra ki lehetett tenni kabátot télen. “Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.” És nem szóltak a posztok arról, hogy valaki nekiállt lepakolni az összeset meg ilyenek. Kár mindig mindenben a rosszindulatot keresni. De ha valóban így is tett valaki, akkor sem fogok ilyen negatívan hozzáállni, mert egyrészt amit oda kitettem, arra nincs már szükségem, másrészt ha csak egy rászorulóhoz is eljutott egy kabát, már megérte a dolog. (Arról ellenben vannak sajnos infóim, hogy a nagy gyűjtőhelyekről hova jutnak a ruhaadományok)

tegnapelőtt 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!