Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ha egyedül vagyok, mindig...

Ha egyedül vagyok, mindig rossz dolgokra gondolok. Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés

Van sok sérelmem, sok dolog rossz az életemben. Nem igazán tudok megküzdeni velük. Ha dolgozom, vagy a párommal vagyok, esetleg barátokkal, családi eseményeken, stb, tehát nem egyedül, akkor rendben vagyok. Egyedül viszont sajnos nem tudom eléggé lefoglalni magam és előjönnek a rossz gondolataim. Akár régi dolgok, akár újabbak. Rosszul érzem magam. Nem vagyok társfüggő, de mégis csak akkor tudok jól lenni, ha emberek vannak körülöttem, de nem is az emberek miatt, hanem mert akkor le vagyok foglalva. Egyedül meg annyira nem megy, mert elkalandoznak a gondolataim.

Mit tudnék ellene tenni?

tegnap 20:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek szüksége van valamilyen lelki segítségre, ha ezt nem ismerjük fel az annál nagyobb baj! Ha úgy gondolod, hogy nem tudod megbeszélni ezeket és feldolgozni a hozzád közelállókkal, akkor érdemes segítséget kérni. Lehet csak pár alkalom és segít megoldani ezt a szorongást.
tegnap 20:17
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
A naplóvezetés ezen sokat segít.
tegnap 20:36
 3/7 anonim ***** válasza:
22%
Gondolj jóra.
tegnap 21:22
 4/7 anonim ***** válasza:
87%
A naplóvezetés amúgy tényleg nagyon hasznos! Ki tudod önteni a lelked, ki tudod magadból írni azt, ami ott felgyülemlett. És tudsz bele rajzolni, színezhetsz is, ami megint tud segíteni.
tegnap 21:32
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
A naplóvezetés azért nem jó mert nyoma marad.. minden rossznak.
tegnap 21:45
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
...amiből másnap visszaolvasva lehet tanulni. Kognitív viselkedésterápiának hívják ;)
tegnap 21:47
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Nehogy jóra gondolj akkor. Veletlenul se.
tegnap 21:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!