Nem szomorú, hogy mindenki elmegy külföldre? Családok esnek szét emiatt. Mert meg kell élni valamiből. Kétévenként mondjuk hazajön a gyerekük karácsonyra. Az unokát meg a skypon látják csak, vagy két évente egyszer.
Kettő éve költöztem ki külföldre és nincs igényem arra, hogy visszaköltözzek Magyarországra, bár nálam ennek nem a pénz az oka, hanem bizonyos személyes preferenciák.
Általában évszakonként látogatok haza Budapestre egy-két hétre, amúgy hetente legalább kétszer beszélek a családommal és magyar barátaimmal. Nem érzem úgy, hogy szétesett volna a családom, bár bizonyos dolgok tagadhatatlanul megváltoztak. Talán az jobb lenne, ha kettő utcára laknék tőlük, de állandóan veszekednénk, meg lennénk sértődve egymásra? Mert szerintem nem. (A közelség nem jelent automatikus szeretetet és a távolság sem jelent automatikus elhidegülést, de nyilván mindenre van példa.)
Magyarországon tényleg számtalan csodás dolog van és rengeteg potenciál van benne, bizonyos dolgok (pl. a magyar nyelv, irodalom és színház) hozzám is közel állnak. Viszont amíg olyan alapvető dolgok, mint a közoktatás és az egészségügy romokban hevernek, nem meglepő, hogy sokan elmennek. Így nem lehet tervezni és építeni.
Mégis milyen forradalmat szeretnél?
25/N
Nehezen hiszem el, hogy aki kimegy, az itthon ne találna valamilyen munkát. De nyilván a jobb élet reményében, magasabb bérekért, jobb életkörülmények miatt megéri elmenni.
Nekem egy percig se hiányozna a család, itthon is ritkán találkozunk. Viszont én nem beszélek jól nyelveket illetve nincs semmilyen hasznos végzettségem.
Ismerősömék Dániába költöztek, rengeteget keres a férj, a feleségnek nem is kell dolgoznia, csak gyerekezik otthon, simán ki tudnak fizetni bérelt házat pici kerttel és még tesznek is félre.
Nem akarnak hazajönni, pedig nekik szorosabb a kapcsolat a családdal.
Szerintem nem olyan sok a boldog funkcionális család, mint hogy sajnálni kelljen.
A magyarok többsége önző, a fideszeseknek jó ez a rendszer, nekik adjon mindent az állam, más meg ezt fizesse.
Ezért megy el a gyerek, meg az unoka, mert ő már nem fog azért gyereket csinálni, hogy kapjon hitelt.
Aki itt marad az meg dolgozhat nyugdíj mellett, meg is érdemlik.
“Szeretném végre ha kitörne valami forradalom és lenne valami változás.”
Olyan “forradalomra” gondolsz, ami után röghöz kötik az országban élőket, és senki nem mehet innen sehova?
Ha neked itt és így jó, maradj itt, de ne szólj bele abba, hogy mások mit szeretnének kezdeni az életükkel.
Tudod, nem csak magyarok élnek itthon, hanem olyanok is, akiknek vannak más gyökereik is, és ezt nem ártana tiszteletben tartani.
Remélem, soha nem leszel politikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!