Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Nem szomorú, hogy mindenki...

Nem szomorú, hogy mindenki elmegy külföldre? Családok esnek szét emiatt. Mert meg kell élni valamiből. Kétévenként mondjuk hazajön a gyerekük karácsonyra. Az unokát meg a skypon látják csak, vagy két évente egyszer.

Figyelt kérdés
Olyan klassz hely lehetne Magyarország, de olyan mintha leragadtunk volna valahol az őskorban. Imádom a nyelvünket, rettentően kifejező, a miénk. Hiába tettem le a felsőfokú nyelvvizsgát németből, attól még sosem lesz olyan, mintha az anyanyelvemen beszélhetnék. Szeretném végre ha kitörne valami forradalom és lenne valami változás.

dec. 27. 18:24
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
94%

De igen, szomorú.

Köszönd meg az elmúlt 34 év politikusainak, meg anyuéknak, hogy így szavaztak

dec. 27. 21:50
 22/34 anonim ***** válasza:
64%

8 éve vagyok kint, nem jönnék vissza. Szeretem a német nyelvet, gyönyörű, gazdagon ki lehet vele fejezni az érzéseimet, mindent, használatakor határozottabbnak, energikusabbnak érzem magam.

Hozzáteszem, én csupán néhány mondatot beszéltem, mikor kimentem, ott viszont rákényszerültem, hogy megtanuljam. Napi 8-9 órát használom a munkahelyemen, a párom helyi, ezáltal otthon is. Szerencsére 2 magyar szomszédom is van, így azért napi szinten az anyanyelvemen is tudok fél órát társalogni, illetve olvasok időnként a neten, ám gyakran azon kapom magam, hogy németül gondolkozok, időnként álmodok is.

Egészen más iskolában tanulni, mint anyanyelvűek között élni.

Igen, szép lehetne Magyarország... lehetne. 2 év után hazajöttem egy hétre, azt látom, az emberek még túrelmetlenebbek, több a bunkó... és szenvednek. Hatalmas az infláció, elszálltak az árak, alug kapnak valamit a pénzüként. Talán a közbiztonság kicsit javult, elég sok járőrt láttam az utcán, a nagyon erőszakos késes, majom-járású kéregetők eltűntek, akik elől 2 éve szinte el kellett futni. De az erőszak nem megoldás, nem megoldás, hogy az idős néni a boltban az aznap lejáró féláras húsra számolgatja a tízforintosait, vagy a csapból folyó gyanús színű vizet felmelegítik és úgy isszák, mer' nincs píz az ásványvízre - ezt beszélték a boltban egymás között.

Amikor kint megihatom a helyi patak vizét, olyan tiszta.

Abban bízom, ha sok ember kimegy, az ittmaradókra több munka és pénz jut talán. Talán jobban megbecsülik és megfizetik őket, ha majd már tényleg lasszóval kell munkást fogni, mert annyian kijönnek.

Én nem jönnék vissza, már idegennek érzem itt magam, a munka is odaköt, a társam is.

dec. 28. 01:20
 23/34 Szolovjov ***** válasza:
72%
Na az lenne a kegyelemdöfés. 2026 Mi Hazánk. Vagy a teljes nemzethalál.
dec. 28. 04:48
 24/34 Szolovjov ***** válasza:
0%
Bárki kereshet itthon is nettó 1 milliót. Használható szakma kell, ennyi. Arra hiába vár hogy takarítóként meg betanított melósként milliomos lesz.
dec. 28. 04:53
 25/34 anonim ***** válasza:
67%

A magyar nép nem összetartó, hiába a nagy propagandagépezet. Egy teljesen irreális, mindenkinek rossz rezsimet simán felépítettek majdnem nulla ellenállással. Most is csak azért lett ellenállás, mert a megélhetés ellehetetlenült az irgalmatlan lopás miatt.

Ez azért van, mert mindenki csak magával vagy a családdal foglalkozik, az összes többit nagy ívben leszrja. Azt nem hiszi el senki, pláne nem hajlandó érte semmit tenni, hogy az ország és a nemzet, nép helyzete csak akkor lehet jobb, ha nemcsak a saját helyzetünk javul, hanem azoké is, akikkel együtt élünk. Amíg ilyenek a közállapotok (legalább 100 éve), addig nem fog semmi változni, azaz az egyes ember kénytelen egyedi megoldásban gondolkodni. Külföldre menni szerintem csak családdal van értelme. A külföldön dolgozó skype családok nem funkcionálnak családként.

dec. 28. 05:32
 26/34 A kérdező kommentje:

Hát apuék tutira nem fognak velem jönni. Én meg tutira nem fogok itt éhen halni.

Bárki kereshet itthon is 1milliót? Ez ugye egy vicc?

dec. 28. 08:42
 27/34 anonim ***** válasza:
0%

#26: Igen, vicc. A realitás, hogy ha valamihez értesz, jó vagy benne, akkor 5-600k relatív könnyen meglehet. Nettó 1M-ért már tenni kell komolyabban. Vállakozóként/szakmunkát végzőként ki kell dolgozni a beled, legalábbis az elején és kell vállalni a fizikai lerobbanás kockázatait közép/hosszútávon. Szellemi munkakörben pedig kell azért hozzá többnyire vagy valami komolyabb tudás (pl. IT), vagy egy tudatosan építgetett karrier (pl. mérnöki területek). Nyilván 2 idegen nyelv alap. Szóval ezért a szintért tenni kell már rendesen. De valóban elérhető, csak nem azonnal fog az öledbe pottyanni.

#23: Ahogy LMP, MSZP, DK stb stb. mérhetetlen támogatottságú pártokról álmodozni? Egyik se tudná elvezetni az országot

dec. 28. 08:47
 28/34 anonim ***** válasza:
75%
Szomorú és elkeserítő, hogy ennyien mennek külföldre, közben meg igenis jól teszik ezt, akik dobbantanak. Az ország, több tekintetben is, tartósan egy olyan szint alá süllyedt az elmúlt évtizedek alatt, amiből felállni újabb évtizedek szorgos munkája lenne. Most van egy szikrányi remény a változásra, de a legtöbbeknek már nincs kedve, igénye, ideje azt kivárni, így inkább menekülnek külföldre.
dec. 28. 19:48
 29/34 anonim ***** válasza:
sose értettem minek ez a melodráma, emberek milliói költöznek a világban jobbra-balra, tanulnak nyelveket, ismerkednek kultúrákkal, építik az életüket és látogatják, amikor tudják, a gyökereiket, különösebb fennakadások és hisztéria nélkül, te meg még ki se léptél az ajtón, de tipik magyar módon már a "csodálatos anyanyelvedet" gyászolod, meg sírbakolsz, hogy mi lesz ha két nappal odébb kell tolni a téli szünetet, és mantrázod az örökélet-ingyensör saját párthovatartozásodnak megfelelő verzióját... talán itt kéne kezdeni a változást, nem valami Megváltó Magyar Péterre vagy egyéb Mitológiai Teremtményre várni, hogy felülről megoldja a problémáidat.
dec. 28. 21:59
 30/34 A kérdező kommentje:
Hát ez azért nem igaz kedves utolsó. Megjártam Németországot és Ausztriát is. De képzeld el hogy nem éreztem jól magam. Honvágyam lett. És nem azért mert nem tudom a nyelvet. Csak éppen így alakult. De tervezek kimenni újra. Szép lenne.
dec. 28. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!