Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Milyen megoldási lehetőségek...

Milyen megoldási lehetőségek vannak, ha napokon belül hajléktalanná válok?

Figyelt kérdés

Még mielőtt jönnének a privátok, férfi vagyok és heteroszexuális, szóval a "könnyebb" út nem opció... Hogyan kell bejelentkezni a hajléktalanszállóra, mi a menete, mit javasol, akinek van már TAPASZTALATA? Vagy inkább hagyjam is az egész bürokratikus huza-vonát mert addig 6x megfagyok az utcán, amíg elbírálnak valamit, vagy tényleg olyan helyre raknak, ahol lelopják a cipőt a lábamról és rühös meg tetves leszek és menjek inkább pl. a Kanári-szigetekre az utolsó kis pénzemből, aztán win-win, mert ha ott meghalok, legalább láttam a tengert életemben egyszer.

A családom alkoholista, senkim nincs, akihez fordulhatnék, teljesen egyedül vagyok ezzel a problémával.

tegnap 20:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%
Keress szállást is biztosító munkahelyet.
tegnap 20:56
 2/15 anonim ***** válasza:
97%
Én ha ilyen helyzetbe lennék gőzerővel bejelentkeznék valami gyárba dolgozni, ahol tudnak szállást is adni.
tegnap 20:57
 3/15 anonim ***** válasza:
66%
Miért kerültél ilyen, helyzetbe? Ha megszabad kérdezni?
tegnap 21:10
 4/15 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező! Nem értem, miért ne lehetne privátban segítséget felajánlani, aki esetleg tud. Vagy valóban mindenki ennyire érdekember volna, hogy csak bizonyos "ellenszolgáltatásért" segít? Remélem megoldódik a problémád. Talán tényleg a munkahely plussz szállás opció a legjobb. A hajléktalanszállók sok pontban kifogásolhatók :(
tegnap 21:37
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Olyan munkát keresni ami szállást ad. Valami fizikai munka, akár külföldön.
tegnap 21:43
 6/15 anonim ***** válasza:
88%
Csatlakozom az 1 hez
tegnap 21:52
 7/15 anonim ***** válasza:
78%
Menj el az utolsó kis pénzedből minél messzebb ebből a reménytelen koszfészekből. Külföldön még hajléktalankén koldusként is jobb sorod lehet, mint itthon melósként. Itthoni gyári munkából sosem lesz otthonod.
tegnap 21:59
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy hajléktalan miatt néztem utána. Legfontosabb: ne kezdj el inni, mert onnan gyorsul a süllyedés. Ha alkoholista vagy, tudok szervezetet, ahol segítenek leszokni és lakhatást, munkát is adnak pár évig. Az Emberbarát Alapítványt ajánlom. Legfontosabb, ide csak akkor vesznek fel, ha tényleg helyre akarsz jönni és le akarod tenni az alkoholt és nem valaki rokon, hanem saját elhatározásodból kérsz segítséget. Nagyon kemény lesz, mert ez bentlakásos intézmény, nem nagyon van kimászkálás jó darabig. No de az utcán se lesz egyszerű.

Az Oltalom Alapítvány is kiemelten foglalkozik azokkal, akik akarnak dolgozni és tényleg vissza akarnak térni az életbe. Megkeresem és belinkelem amiket találtam. Találtam egy kézikönyvet is, több száz oldal, megyénként a szállók, nappali és esti melegedők. Ezen kívül vannak közösségi mosodák. Nulla alkohol és tiszta ruha, ezt a kettőt őrizd meg, csak így találhatsz munkát. És persze kell melegedő, de ott élve eltemeted magad, ha elkezdesz inni és koszos lesz a ruhád. Nem szabad feladni, ha lesz munka, lesz albérlet is. De ne igyál, nehogy bűnözni kezdj, mert ha nem makulátlan az erkölcsid, megint sokkal kisebb esélyed lesz arra, hogy ebből kikecmeregj. Még akkor is van esély, de nem érdemes nehezíteni ezt a helyzetet. Ha van pénzed egy telekre, én vennék egy téliesített lakókocsit vagy Kia faházat rá, de ennek nem annyira néztem utána.

tegnap 22:01
 9/15 anonim ***** válasza:
78%
tegnap 22:03
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

Itt nagyon kevés férőhely van és csak az jut be, aki nem hagyja el magát és ki akar törni, dolgozni akar és nem iszik. Ehhez az éjszakai melegedőben el kell tölteni egy időt, ahol bizonyítja, hogy nem balhés, képes arra, hogy dolgozzon és ehhez csak szállásra van szüksége. Ide próbálj bejutni idővel:

[link]

tegnap 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!