Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Betegségnek tekintsem, hogy...

Betegségnek tekintsem, hogy utálom a társaságot és szeretem a magányt, egyedüllétet?

Figyelt kérdés

Részletek: van feleségem, van 1 kisfiunk, aki 9 éves. Mégis egyedül, nélkülük tudom magam jól érezni és nyugodt lenni. Ha körülöttem vannak szorongok, idegesít és várom, hogy magamra csukjam a szobát és hagyjanak békén. Több gyereket nem is szeretnék soha, ez az egy is nekem súlyos hiba volt. Szeretem, szoktam szeretgetni, dicsérem, törődök vele persze, de belülről púpnak érzem és magát a házasságot is. Ha felnő el is válok és magányos akarok lenni eldöntöttem, senkit se akarok magam mellé. Sokszor a szomszédokat is utálom, azokat se viselem, így gondolkodtam, hogy olyan kerítést építek, amin be sem lát senki majd. Munkahelyem totál itthonról működik, könyvelek, így nagyon ügyfélkapcsolatom is max online van, személyesen rövid időre kell elviselnem embereket. Valahogy az emberektől is menekülök, nem bírom a tömegek, a társaságot.

Betegségnek tekinthető ez, valami az agyammal nem stimmel vagy vannak még ilyen embertípusok? Ilyen lenne a személyiségem? Nem voltam ilyen gyerekként, de zárkózott voltam már akkor is, csak akkor még szerettem bizonyos emberek közelségét, de akkor is csak bizonyos emberekét. Ma már senkiét szinte. Mi történhetett velem?

okt. 14. 18:36
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

9-es. Igyekszem nem éreztetni senkivel, és egyébként azért szeretem őket, csak a magány hiányzik és az egyedüllét. Éjszaka ilyenkor nem alszok, mert csend van és tudok gondolkodni is.

10-es. Ettől még tudtam szerelmes lenni és szeretem is a páromat azért, de néha annyira sok az egész, hogy tényleg azon gondolkodok, hogy kilépnék az egészből. Nem teszem, mert nem vagyok rossz, csak inkább fura. Bár írjátok nem betegség, vannak ilyen emberek, ami megnyugtató persze, csak jobb lenne más lenni inkább, de nem bírok változtatni ezen.

okt. 16. 22:45
 12/15 anonim ***** válasza:

Kilépnél az egészből? Miből?

Szerintem depressziós vagy. Jó, introvertált, introvertált, node ennyire? Vannak, akik nem bírják a külső társaságot, de hogy valaki a saját elvileg szeretett feleségétől és gyerekétől is húzódozzon, hát az már nem normális! Neked ez így jó? Ez így nem állapot! Kb ugyanaz a hazugság, mint aki a homoszexualitását rejtegeti a választott családjában. Menj pszichológushoz.

okt. 17. 00:47
 13/15 anonim ***** válasza:
A gyereked nemsokára kamaszodik és egyre kevésbé fogja igényelni a társaságodat. Aztán felnő és kirepül. Kettesben maradtok a feleségeddel. Ő milyen típus? Ő is igényli a magányt vagy inkább szociális?
okt. 17. 08:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Ez nem betegség, emiatt ne aggódj.
okt. 17. 10:44
 15/15 A kérdező kommentje:
A feleségem is zárkózottabb, de őt nem zavarja a társaság annyira, el tud lenni nagyobb felhajtás esetén is, míg én olyankor ha sokan vannak nálunk, feszült vagyok és idegesít a zsongás. Alig várom, hogy elmenjenek a vendégek.
okt. 17. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!