Betegségnek tekintsem, hogy utálom a társaságot és szeretem a magányt, egyedüllétet?
Részletek: van feleségem, van 1 kisfiunk, aki 9 éves. Mégis egyedül, nélkülük tudom magam jól érezni és nyugodt lenni. Ha körülöttem vannak szorongok, idegesít és várom, hogy magamra csukjam a szobát és hagyjanak békén. Több gyereket nem is szeretnék soha, ez az egy is nekem súlyos hiba volt. Szeretem, szoktam szeretgetni, dicsérem, törődök vele persze, de belülről púpnak érzem és magát a házasságot is. Ha felnő el is válok és magányos akarok lenni eldöntöttem, senkit se akarok magam mellé. Sokszor a szomszédokat is utálom, azokat se viselem, így gondolkodtam, hogy olyan kerítést építek, amin be sem lát senki majd. Munkahelyem totál itthonról működik, könyvelek, így nagyon ügyfélkapcsolatom is max online van, személyesen rövid időre kell elviselnem embereket. Valahogy az emberektől is menekülök, nem bírom a tömegek, a társaságot.
Betegségnek tekinthető ez, valami az agyammal nem stimmel vagy vannak még ilyen embertípusok? Ilyen lenne a személyiségem? Nem voltam ilyen gyerekként, de zárkózott voltam már akkor is, csak akkor még szerettem bizonyos emberek közelségét, de akkor is csak bizonyos emberekét. Ma már senkiét szinte. Mi történhetett velem?
Betegségnek nem mondanám, vannak ilyen maguknak való emberek.
Más kérdés, hogy a családoddal szemben elég parasztság így gondolkodni a hátuk mögött. Az ő kedvükért igazán megtehetnéd, hogy minél előbb "megszabadulsz" tőlük és elmondod nekik ugyanezt. Főleg a feleségednek, aki talán még szeretne mást és rendes családot.
Te ilyen vagy, ezt nem tudod megváltoztatni. Talán annyi, hogy a házasságod előtt talán több időd lehetett magadra, az egyedüllétre, a bezárkózásra, most viszont átlendültél a túloldalra, a családod "miatt" nincs elég időd a magányra. Ezért is érzed azt, hogy eleged van.
Próbálj meg több időt egyedül tölteni, akár úgy, hogy elutazol 1-2 hétre valami magányos helyre, ahol senki nem ismer. Tudom, a család és a munka miatt nehéz, de talán helyrebillent egy kicsit a másik oldalra.
Hasonló típus vagyok én is, idegenek társaságára nagyon kevés igényem van. A család mellett is szükségem van egyedül töltött időre. 50+ nő vagyok, három gyereket neveltünk fel a férjemmel, nagyon jó a kapcsolatunk.
Szerintem nem betegség, de én próbálok dolgozni ez ellen, hogy ne adjam meg magamat ennek teljesen, mert attól félek, hogy ez kóros méreteket is ölthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!