Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mi értelme élni ha úgy is...

Mi értelme élni ha úgy is elfelejtjük?

Figyelt kérdés

A legelterjedtebb elmélet szerint elfelejtjük életünket amikor vissza kerülünk a körforgásba a természet körforgásába. Testünk lebomlik, élet energiánk átalakul, atomjaink mást fognak alkotni már.

Mi értelme megtapasztalni a jó dolgokat ha úgyis elfelejtjük halálunkor.

Egyedül az zavar, hogy mivan ha még is emlékszünk életünkre halálunk után és megbánnám ha öngyilkos lennék. Mivel senkit nem ismerek közvetlenül aki visszatért volna a halálból így egy kicsit bizonytalan vagyok mostanában. Keresztény vagyok, de mindig meg van a félelem bennem, hogy nem igazi (ennyit erről vallást ne keverjük bele)

És nem, nem a gyakori kérdéseken keresek pszichológust csak kíváncsi vagyok mások hogyan bírkóznak meg ezzel, hogy lehet mindent el fognak felejteni.

okt. 7. 17:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Az életnek az az ertelme sztem hogy lehetsz rá hatással. Teremthetsz alkothasz gondolhatsz kiprobálhatsz megélhetszbfeldolgozhatsz vmiket. Kolcsonhatasokba kerulsz. Ernek ingerek élmenyek traumák stb.

A halál meg kb az hogy ülsz es lesel es meg se mozdulhatsz semmire nem lehetsz hatással vélemenyed gondolatod se lehet akaratod se terveid célod se nem lehetsz benne a kölcsönhatásos világban.

Szerintem azerr szuletunk meg, mert a halálnak ill halottnak lenni vagy nem élni-nek nem létezni-nek nincs semmi értelme. Es unalmas.

okt. 7. 17:23
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik shortson elinditottak 2 golyót egymas mellett egyiket egyenes pályán masikat hullámosban(egyszer fent egyszer lent)

A hullámos mozgásu ért hamarabb célba.

Es lehozták azt a párhuzamot ebbol, hogy ezert kellenek neha az életbe jo is rossz is, jobban haladsz..

okt. 7. 17:26
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Az is lehet hogy a halálban lettunk öngyik, hogy inkább az elet..
okt. 7. 17:28
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmi értelme, de mivel kutya se kérdezte tőled, hogy óhajtasz-e élni, szándékodtól függetlenül megszülettél, akkor már azt a meglévő életet van értelme pozitív tartalommal megtölteni, mert nem mindegy, hogy élvezettel vagy szenvedéssel töltöd.
okt. 7. 17:31
 5/22 A kérdező kommentje:

4

Igazából ha elfelejtjük akkor igazából mindegy

okt. 7. 17:38
 6/22 anonim ***** válasza:
66%
Megélni nagyon nem mindegy! Van jelen idő.
okt. 7. 17:42
 7/22 anonim ***** válasza:
74%
Annyi az értelme, amennyit adsz neki. Különösebben nincs értelme, de ha teszel azért, hogy kiéld az életed akkor legalább egy összességében boldog időszakot tudhatsz le magad után. Olyan ez, mint egy videójáték. Órákat, napokat, heteket töltesz azzal, hogy kividd és aztán nem lesz semmi, egyszer csak vége de jó érzés volt játszani. Az, hogy mi történik a halál után nagyon érdekes kérdés. Az, hogy lehet mindent elfelejtek engem nem zavar. Próbálok a jelenben élni és igazából olyan dolog amire nincs semmilyen ráhatásom nem igazán tud frusztrálni. Nagyon sok teória/gondolatkísérlet foglalkozik a halál utáni témával pl pánpszichizmus, tojás teória, quantum halhatatlanság, transzhumanizmus ezek egészen érdekesek. Ha érdekel nézz utánuk.
okt. 7. 17:53
 8/22 anonim ***** válasza:
31%
ilyen alapon ne egyél igyál, mert úgyis kijön belőled. Élet értelme a megélés és nem az emlékezés meg a múltban/jövőben ragadás.
okt. 7. 18:47
 9/22 anonim ***** válasza:
Érdekesen megdöbbentő számomra spirituálisként, hogy keresztényként ezt előhoztad és ráadásul ne keverjük bele a vallást. Szimpatikus keresztény vagy és ilyet még soha nem mondtam. :-)
okt. 7. 21:32
 10/22 anonim ***** válasza:
*vagy
okt. 7. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!