Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van értelme így folytatni?

Van értelme így folytatni?

Figyelt kérdés

Nem rég meghalt a kiskutyám, a párkapcsolatom a végét járja, barátaim nagyon nincsenek,az életben maradt családtagokkal rossz a viszony, egy rokonnal vagyok jóban, de ő viszont már 80 körüli, nem tudom meddig lehet még velem. Alapvetően nagyon nehezen alakítok ki kapcsolatokat emberekkel, ez méginkább nehezít a dolgon. A munkámat sem szeretem, de alacsony végzettségem végett nem nagyon választék, ami van többnyire rosszabb. Az egyetlen megmaradt szerető rokon még úgyahogy tartja bennem a motivációt, de nem akarom végignézni az ő halálát is, nem bírnám ki. Van így értelme folytatni egyáltalán az életet, ha utálom az egészet egy ember jelenlététől eltekintve aki már öreg..? Volt valaki hasonló helyzetben? Van erre megoldás?

(pszichológust próbáltam, nem vált be )

jún. 14. 17:59
 1/5 anonim ***** válasza:
61%

A halál semmiképp sem jó megoldás. Egyrészt nem tudod, hogy mi van utána. Másrészt az életből még sok mindent ki tudsz hozni.

Lehet érdemes lenne kicsit kiszakadnod. Elmenni külföldre önkénteskedni, akár állatokhoz, mondjuk.

jún. 14. 18:13
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Voltam hasonloban igen,kimásztam belőle..én se értem hogy sikerült
jún. 14. 19:30
 3/5 anonim ***** válasza:
63%
Hasonlóan érzem magam én is, de nem adom fel a reményt, hogy valaha boldog leszek! Kitartást Neked is!
jún. 14. 20:12
 4/5 anonim ***** válasza:
63%

Előtted az a kevés, amit magadénak hiszel.

Fordulj meg.

Most pedig mindazt látod, ami a tiéd lehet.

jún. 14. 21:54
 5/5 anonim válasza:
63%

Van értelme, igen!

"Ha jelenleg nem is látod a kiutat az erdőből, de látod a következő lépésed, csak tedd meg azt"

Szépen fokozatosan, lépésekben fogod tudni megoldani azokat a dolgokat amik most furdalnak téged, de fel ne add! Mindenre van megoldás, és mindig lesz ami miatt érdemes folytatni, érdemes élni!

Kitartást kívánok neked!

jún. 15. 02:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!