Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van értelme folytatni az...

Van értelme folytatni az egyetemet?

Figyelt kérdés

Nagyon letörten érzem magam. Tegnap beadtam a konzulensemnek a késznek vélt szakdolgozatomat, ma pedig visszaírt, hogy ez semmi. Szoftverfejlesztésről van szó. A tanár szerint a szoftver úgy néz ki kinézetileg, mint egy óvodás alkalmazása. Funkciókból nagyon kevés, még egy tantárgyra is épp csak elég szerinte. Nagyon hiányos a dokumentációja és össze-visszaság az egész.

Bevallom az őszintét, az egyetem 4 évét mind csalással és puskázással vészeltem át. Amikor elkezdtem írni a szakdogát, fogtam és leszedtem valaki más programját, amit hónapokig értelmezni próbáltam (nem sikerült, mert hülye vagyok a programozáshoz, mint a s#gg), majd Youtube tutorialok segítségével egy kicsit bővítettem pár funkcióval.

Ez már a célegyenes. Se tantárgy, se semmi, csak a szakdolgozat és a záróvizsga. Viszont 2 hét múlva már a köttetett szakdolgozatnak a kezemben kell lenni, ennyi idő alatt képtelenség annyira kibővíteni a programot, mint amennyit az emailben írt. Szerintem nem fogom tudni leadni.

Van értelme tervezni a folytatást szerintetek?

2022. ápr. 15. 22:05
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
31 szavazat
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
96%
Még ha nehezen is, de eljutottál eddig. Most már ne add fel!
2022. ápr. 15. 22:08
 2/27 anonim ***** válasza:
88%
4 évig csaltál. Nem találtad meg az örömöt és a motivációt a programozásban.
2022. ápr. 15. 22:09
 3/27 anonim ***** válasza:
88%
De ha nem is érdekel miért ezt választottad? Most már azért ne add fel.
2022. ápr. 15. 22:14
 4/27 A kérdező kommentje:

Nem akarom feladni, de igazából kihoztam a maximumot. Nem tudok belerakni több funkciót, hiába töröm a fejem. Ismerősök nem hajlandók segíteni, mert már mindenki elfordult tőlem, hiszen ők cipeltek egész 4 év alatt a hátukon és elegük lett az élősködésemen.

Számomra nincs a programozásban élvezet és túl hülye is vagyok hozzá. Viszont a világ összes munkáját megnézve ez volt az, amire úgy tudtam ránézni, hogy talán nem ölném meg magam az első munkanapon, ha ezt kéne csinálnom. Már ha azt vesszük alapul, hogy a streamelés nem munka, mert mindig is nagy streamer akartam lenni, de 7 év intenzív streamelés után is csak 0 néző nézett.

2022. ápr. 15. 22:16
 5/27 anonim ***** válasza:
90%
Nincs.. Hagyd ott, én is váltottam.
2022. ápr. 15. 22:17
 6/27 anonim ***** válasza:
97%

"Nem tudok belerakni több funkciót, hiába töröm a fejem."

törjük együtt, mesélj a programról

2022. ápr. 15. 22:18
 7/27 A kérdező kommentje:
Ez egy total commander klón. Tud gombnyomásra másolni, áthelyezni, törölni és megnyitni fájlokat. Van egy jegyzettömbje meg egy Google Naptár hozzáférése. Ennyit tud.
2022. ápr. 15. 22:20
 8/27 A kérdező kommentje:
Lényegében dokumentumrendezőnek próbáltam "előadni" a dolgozatban, ami inkább Word és Excel dokumentumokra van fókuszálva. A jegyzettömb jó jegyzetek készítéséhez a Google naptár pedig jó emlékeztetőnek, ha mondjuk határidős munkánk van.
2022. ápr. 15. 22:22
 9/27 anonim ***** válasza:
82%

Egy egyetem sem ér annyit, hogy tönkremenj miatta. Az egészséged fontosabb. Én otthagytam egy szakot, amit teljes szívemből gyűlöltem.

Végy példát rólam! Tudod az elvesztegetett időt senki nem adja vissza..

2022. ápr. 15. 22:24
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
A célegyenes előtt a legnehezebb a verseny, ne hagyd ott a diplomád!!! Kapitalizmusban élünk, pénz beszél. Keress egy relatíve frissen végzett embert, aki pénzért korrepetálna és megcsinálná veled ezt a projektet.
2022. ápr. 15. 22:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!