Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van értelme folytatni az...

Van értelme folytatni az egyetemet?

Figyelt kérdés

Nagyon letörten érzem magam. Tegnap beadtam a konzulensemnek a késznek vélt szakdolgozatomat, ma pedig visszaírt, hogy ez semmi. Szoftverfejlesztésről van szó. A tanár szerint a szoftver úgy néz ki kinézetileg, mint egy óvodás alkalmazása. Funkciókból nagyon kevés, még egy tantárgyra is épp csak elég szerinte. Nagyon hiányos a dokumentációja és össze-visszaság az egész.

Bevallom az őszintét, az egyetem 4 évét mind csalással és puskázással vészeltem át. Amikor elkezdtem írni a szakdogát, fogtam és leszedtem valaki más programját, amit hónapokig értelmezni próbáltam (nem sikerült, mert hülye vagyok a programozáshoz, mint a s#gg), majd Youtube tutorialok segítségével egy kicsit bővítettem pár funkcióval.

Ez már a célegyenes. Se tantárgy, se semmi, csak a szakdolgozat és a záróvizsga. Viszont 2 hét múlva már a köttetett szakdolgozatnak a kezemben kell lenni, ennyi idő alatt képtelenség annyira kibővíteni a programot, mint amennyit az emailben írt. Szerintem nem fogom tudni leadni.

Van értelme tervezni a folytatást szerintetek?

2022. ápr. 15. 22:05
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

#19 Végül FTP feltöltés és tömörítés/kicsomagolás opció lesz.

#20 Pokémon játékokkal leginkább.

2022. ápr. 16. 14:59
 22/27 anonim ***** válasza:
Hajrá!
2022. ápr. 16. 16:16
 23/27 anonim ***** válasza:
61%

Remélem, látod mi ezzel a probléma. Párom egyetemen tanít, tudom miről beszélek. Olyan emberek elől veszed el a helyet, akik járnának oda, olyan erőforrásokat kell az oktatóknak rád pazarolni, aminek semmi értelme.

Tanuld meg újra, ha kell, halassz és csináld meg tisztességesen. Másik opció hogy engedd el, de ha már ennyit beletettél, kijártad az X évedet, érdemes befejezni. De csak ha megy, nem csalással...

2022. ápr. 16. 21:48
 24/27 anonim ***** válasza:
82%
Van értelme, abba ne hagyd. Az egy dolog, hogy nem értesz a szakterületedhez, sokan vannak ezzel így. Csináld meg, aztán a munkahelyeden vagy beletanulsz vagy kiderül, hogy tényleg nem neked való ez. Csak most a cél előtt ne add fel, mégha nehéz is. Nekem más szakon de szintén pokoli volt a leadás előtti pár hét, haláleset, konzulens szivatott stb, de megcsináltam és rohadt büszke voltam magamra. Persze nem kell, hogy belebetegedj, az ég világon nem történik semmi akkor sem, ha csak a következő félévben adod le, csak valamikor add le.
2022. ápr. 18. 12:07
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

A szakdolgozatod mindenképpen fejezd be, de ha semmi motivációt nem érzel a terület iránt, akkor a későbbiekben ne folytasd. (Gondolom, ez alapképzés.)

Igazából sokkal korábban be kellett volna vallanod magadnak a fentieket, és nem szabadott volna ezt idáig húzni. Én a helyedben, ha megírtam a megírni valót, elmennék karrier-tanácsadásra. Felnőttképzés - vagy akár egy új szak - keretében még megtalálhatod a neked való pályát.

2022. ápr. 19. 20:47
 26/27 anonim ***** válasza:
60%
23 Ilyen közoktatásnál olyan felsőoktatás lesz nehogy az egyén legyen a hibás egyedül, ha környezete ellene dolgozik.
2022. ápr. 20. 12:54
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert!❤️
2022. ápr. 20. 12:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!