Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van értelme folytatni az...

Van értelme folytatni az egyetemet?

Figyelt kérdés

Nagyon letörten érzem magam. Tegnap beadtam a konzulensemnek a késznek vélt szakdolgozatomat, ma pedig visszaírt, hogy ez semmi. Szoftverfejlesztésről van szó. A tanár szerint a szoftver úgy néz ki kinézetileg, mint egy óvodás alkalmazása. Funkciókból nagyon kevés, még egy tantárgyra is épp csak elég szerinte. Nagyon hiányos a dokumentációja és össze-visszaság az egész.

Bevallom az őszintét, az egyetem 4 évét mind csalással és puskázással vészeltem át. Amikor elkezdtem írni a szakdogát, fogtam és leszedtem valaki más programját, amit hónapokig értelmezni próbáltam (nem sikerült, mert hülye vagyok a programozáshoz, mint a s#gg), majd Youtube tutorialok segítségével egy kicsit bővítettem pár funkcióval.

Ez már a célegyenes. Se tantárgy, se semmi, csak a szakdolgozat és a záróvizsga. Viszont 2 hét múlva már a köttetett szakdolgozatnak a kezemben kell lenni, ennyi idő alatt képtelenség annyira kibővíteni a programot, mint amennyit az emailben írt. Szerintem nem fogom tudni leadni.

Van értelme tervezni a folytatást szerintetek?

2022. ápr. 15. 22:05
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Már tönkrementem 9-es... Most már meg akarom tolni ezt a 2 hetet, hátha tudok belőle valamit kihozni. Ha legalább letudnám adni, akkor a záróvizsgán már csak átrugdosnak. Csak ez a bukkanó, hogy a tanár visszadobta és mi van, ha megint visszadobja és nem enged át... Akkor lehet otthagyom...
2022. ápr. 15. 22:29
 12/27 anonim ***** válasza:
92%

az segitség neked, ha irok egy feature-listát?

ötletre van szükség?

2022. ápr. 15. 22:29
 13/27 A kérdező kommentje:
Megköszönöm, ha van ötleted. Max utánanézek youtubeon, hogy van-e rá tutorial.
2022. ápr. 15. 22:32
 14/27 anonim ***** válasza:
76%
De hogyha ennyire utálod ezt a szakot, minek jelentkeztél rá?
2022. ápr. 15. 22:36
 15/27 A kérdező kommentje:
Long story short 14-es: Szüleim pelenkás koromban eldöntötték, hogy én zenész leszek és kész. Amit amúgy szerettem olyan 12 éves koromig és 15 éves koromig intenzíven tanultam, de sz#rrá bullyztak az iskolában miatta és megutáltam, otthagytam és elfelejtettem. Középsuliban streamer akartam lenni, de hát tudjuk, hogy streamelésből megélni lehetetlen, van rá 0,000001% esély. Én középiskolát végig streameltem 0 nézőnek, tanulásra magasról tojtam rá. Aztán jött a továbbtanulás kérdése, aztán azt hittem, ha szeretem a videojátékokat akkor szeretni fogom az informatikát. Hát... Nem, sőt rühellem, de a szaktársaim erőltették, hogy majd megszeretem... Hát nem.. De mást meg mégjobban utálok, mert minden mástól öngyilkos akarok lenni. Mondjuk ettől is. Hát én magam sem tudom. Streamer akarok lenni, de erre csekély az esély.
2022. ápr. 15. 22:42
 16/27 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem keresned kellene másik szakirányt, vagy esetleg FOSZK.
2022. ápr. 16. 00:33
 17/27 anonim ***** válasza:
83%

Mondjuk a konzulensnek nem az a dolga, hogy szét fikázzon, hanem megmondja mi rossz és segít kijavitani.

Ha 2 hét alatt nem megy, következő félévben befejezed. Addig dolgozz és írd meg jól a szakdogát.

Itt már nem éri meg feladni.

2022. ápr. 16. 04:02
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Én 1 év után otthagytam egyetemen ezt az infó szakot.

Szerintem nem igen van értelme, ha ennyire nem megy, ez nem egy olyan szak aminek van értelme, ha egyszerűen nem megy. Ez egy k**a nehéz szak az az igazság.

Persze, ha már itt a finish próbáld meg, de meglepődnék, ha értelmes munkát tudnál végezni ilyen diplomával, hogy egyáltalán nem megy.

Vagy, ha meglesz a diploma igazából magadnak kezdheted élőről és iszonyat munkát bele kell adnod, hogy felzárkózhass.

2022. ápr. 16. 09:15
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Én két olyan funkciót látok ebben, ami kettéválasztható, de ötletes, hogy egyben képzeled el. A Fájlkezelő és a ToDo-féleség.

- dark mód

- a Google-t én ejteném, a hideg kiráz a GAFAM-tól, ez egyéni szociális problémám. Helyette privacy szempontból elfogadottabb egy export/import lehetőség valami .ics vagy .xml formátummal.

- a felhős integráció menő: nextcloud, megasync.. valami FOSS-t raknék bele, CalDAV?

- integrálnám a Telegram-ot, tudjon szólni a saját bot, ha névnap, szülinap, esemény közeleg

- emlékeztetőnél jól jöhet az ismétlődés funkció

- ha angol, lehetne magyar is, ha magyar, lehessen angol is

- snooze time

- van a protectedtext.com, onnan is inspirálódhatnál. Van hozzá nagyon egyszerű webes kliens +1 szegényes app

- com.estrongs.android.pop-ra keresve találsz egy réges-régi „total commander klón”-t, egy fájlkezelőt. A frissités óta teljesen tönkrement, használhatatlan webszemét, mint a többi, de az 1.5 2.8MB és mindent tud: beépitett zenelejátszó/videolejátszó/képmegjelenitő.. Sőt, a zenelejátszó egyedi funkciókkal bir. Lehet furán hangzik, de tud mappákat lejátszani, ami valami miatt senkinek nem jut eszébe és egyedi play-listeket késziteni, valamint menteni

- „total commander klón”: tömörités, kicsomagolás, batch-konverzió?

- ha megoldod Android 10+ ökoszisztémán az SD-re irást, azzal is egyedi lehetnél a megvalósitottak között, mint a mappa-lejátszással

- Word és Excel szerintem szintén kuka, .odt, .odf, .ods.. a menő már. Windows-t, Word és Excel-t a hozzánemértők használnak, nekik meg az a jó, amit eléjük tesznek és 20 évvel ezelőtti tudásra épitenek. Innováció tekintetében ők nem célcsoport.

.. ezt még hetekig tudnám irni

Ezek mind inspirációk, hátha eltalálom, hogy mire lenne szükség..

2022. ápr. 16. 09:53
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonló helyzetben vagyok, csak más szakkal.. Én a végsőkig elhúztam a szakdoga írást, mert lelkileg nem tudtam magam rávenni félév alatt, sajnos a covid alatti bezárás nagyon előhozott belőlem egyfajta depresszióhoz hasonló érzést. Egyszerűen nem motivált az hogy neki üljek és csináljam, bár ez másra is igaz volt és még most is nehezen kapom össze magam, pedig az én konzulensem nagyon segítőkész, de az ezzel szakkal sajnos nem lehet kB semmit kezdeni szóval emiatt se érzem azt hogy csináljam.. Lényeg hogy legrosszabb esetben megcsinálod az összes tárgyad és aztán az őszi félévig megírod a szakdogát és záróvizsgázol, addig meg melózol. De remélem sikerrel jársz és letudod te is! Milyen játékokkal játszol amúgy? Vagy miket streameltél?
2022. ápr. 16. 09:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!