Mi lehet velem a gond, ha folyton elhagynak az emberek? Mit lehet tenni ellene?
A családom nem szeret, barátaim nincsenek. A legtöbb embernek már gyerekként is az idegeire mentem, manapság szimplán csak levegőnek néznek. A volt munkahelyemen sem tudtam barátkozni, felnőttképzésen sem, pedig próbáltam közeledni, de valahogy sosem a megfelelő emberekhez. Még online berkekben sem érdeklek senkit, még a “gyakoris” levelezőpartnereim is elhagytak. A hobbim az írás és a rajzolás, jelenleg egy saját történeten dolgozom. Ez az egyetlen örömforrás az életemben, de sokszor még ehhez sincs kedvem, mert manapság az álláskeresés, illetve önutálat és öngyilkossági gondolatok kötik le a gondolataim zömét. A képeimet viszonylag rendszeresen posztolom is — releváns hashtagekkel, gyakran részletes leírással ellátva — különféle közösségi oldalakon, de szemlátomást senkit nem érdekel (nem depresszív, pesszimista sztori). Hiába kértem az emberektől visszajelzést, még az önként jelentkezők közül sem adott senki használható visszajelzést.
Jó, ha 1-2 ember ír nekem néhanapján, hogy mi van velem, gondolom ők is csak azért, hogy magukban lesajnáljanak. Erősen kétlem, hogy bárkit is lesújtana a halálom híre.
Pszichiáterhez is járok. Igaz, nemrégiben kezdtem csak a konzultációkat, de eddig semmilyen hasznát nem érzem. Talán annyi, most már szakember is megerősítette, amit eddig csak feltételeztem, miszerint nagy eséllyel tényleg van legalább egy veleszületett és legalább egy szerzett mentális nyavalyám.
Ettől függetlenül ugyanolyan nyomorultnak és szerethetetlennek érzem magam, mint előtte. Önismereti könyveket is olvasgatok, de sok reményt nem fűzök hozzájuk. Szeretnék szeretve lenni, barátokra, szerelemre lelni, de nem igazán jön össze. Eleve, saját magamat is gyűlölöm, mert amit csak lehet elrontottam az eddigi életemben (továbbtanulás, karrier, emberi kapcsolatok, anyagiak) és nem látom a kiutat, hogy hogyan mászhatnék ki ebből a mocsárból . Azt az elvet vallom, hogy akinek van legalább egy ember az életében, aki őszintén szereti és törődik vele, az szinte bármilyen nehézséggel megbirkózik. Aki viszont érzelmi szempontból kizárólag magára van utalva, az gyakorlatilag eláshatja magát.
Manapság esélyes, hogy részben az önutálat és a depresszió az oka.
Ugyanakkor gyerekként még aligha voltam depressziós, de már akkoriban is gyakran hagytak el az állítólagos barátnőim, nem sokan tartottak ki 2-3 évnél tovább mellettem. A leghosszabb párkapcsolatom is egy éves volt. Gondolom mondanom sem kell, hogy nem én voltam a kezdeményező fél. Gyakorin mondjuk 50-50%, ergo itt megesett, hogy én miattam szakadt meg egy-egy levelezés. Szimplán mert vagy menet közben elveszettem az érdeklődést, esetleg egysíkúvá, egyoldalúvá vált a társalgás, vagy eleve nem is volt, csak éppen unatkoztam. Vagy pedig nagyon erősködött az illető, hogy mindenképpen Facebookon akarja folytatni, amibe nyilván nem mentem bele személyes témák után.
Bakker ez olyan ha felteszek egy kindertjás kibontó videot millios nézettség, ha felteszem hogy bekötöm a cipőfűzőmet nem erdekel senkit.
Ha állandoan csak magaddal foglalkozol másokkal meg nem, hogy veluk mi van mit csinálnak miben segithetsz mibe csatlakozhatsz bele, miben tudnák társuk lenni akkor ne csodálkozz.
Tehát, ha olyan dolgokról posztolok, amelyek másokat érdekelnek, akkor szeretni fognak önmagamért?
Persze lehet, hogy van benne valami és valóban kevesebbet kellene foglalkoznom magammal és többet a világgal, de ha én nem foglalkozom saját magammal, akkor mégis ki fog? :’)
Mindazonáltal az online világ a problémámnak csupán egy kis szeletkéjét képezi. Arra akartam kilyukadni általa, hogy még így online, a hobbimon keresztül sem tudok kapcsolódni másokhoz, nem hogy a való életben.
Ne járj pszichiáterhez,mert csak lehúz. Senki nem vette hasznát körülöttem.
Az önzőségre nem szoktak kiváncsiak lenni az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!