Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Màson is ennyire eluralkodik...

Màson is ennyire eluralkodik a szociális szorongás/fóbia?

Figyelt kérdés
Sokszor nehezemre esik a házból is kimozdulni. Pl el kell mennem vàsárolni màr remegve ülök kocsiba hogy emberek közé kell mennem. A megszokott ùtvonalakat még úgy ahogy tudom teljesíteni de egy idegen helyre màr nagy eséllyel nem mennék el inkàbb keresek valami kifogást. Más is szenved ilyenben? Pszichológus segìthet csak ezen?
aug. 29. 09:55
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem pénztárcában turkálás, csak valaki írta, hogy nagy a pszichológus ellenesség, és szerintem ez nem igaz. Egyetértek vele, hogy segítség a probléma megoldásában, de nem olyan teljesen egyértelműen elérhető mindenkinek, mert vagy pénzügyileg megterhelő, vagy ilyen szakemberekkel találkozik, mint én. Ettől persze próbálják meg, csak mindenki olyan magától értetődően ajánlgatja a pszichológust, de azt nem nagyon említi meg senki, hogy néha nehézkes eljutni az első alkalomig is.
aug. 29. 18:50
 22/22 anonim ***** válasza:

Azért azt sem mindegy milyen problémával fordulna valaki pszichológushoz. Kisebb személyiségzavarokra, szorongásra, sima depresszióra tökéletes a TB alapú is. Nekem nem volt vele semmi problémám. :D

Azt se felejtsük el, hogy a pszichológusnak csak egy vagy a sok páciens közül. Annyi a dolga, hogy meghallgasson és segítsen megoldani az adott problémát amivel küzdesz. Együttérzést és léleksimogatást senki ne a pszichológustól várjon, arra valók a barátok.

Nyilván ha valami sokkal súlyosabb személyiségtorzulásról van szó, az más helyzet, de súlyosabb eseteknél évekig tartó pszichoterápiára is szükség lehet, hogy eredményt érjen el az ember. Na, ilyen esetekben kaphatsz érzelmeket tőle, de ott sem azért, mert törődik veled, vagy szeret, hanem mert része a terápiának. Gondoljatok bele mi történne egy pszichológussal ha nem zárná ki az érzelmeket? :D Megbolondulna kb. 1 hónap után a sok szörnyűségtől amiket hallgatnia kell. Nem véletlen kell nekik is rendszeresen pszichológushoz járniuk.

aug. 29. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!