Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Màson is ennyire eluralkodik...

Màson is ennyire eluralkodik a szociális szorongás/fóbia?

Figyelt kérdés
Sokszor nehezemre esik a házból is kimozdulni. Pl el kell mennem vàsárolni màr remegve ülök kocsiba hogy emberek közé kell mennem. A megszokott ùtvonalakat még úgy ahogy tudom teljesíteni de egy idegen helyre màr nagy eséllyel nem mennék el inkàbb keresek valami kifogást. Más is szenved ilyenben? Pszichológus segìthet csak ezen?
aug. 29. 09:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

#9 én is erre gondoltam, hogy aki nem akarja, ellenáll, annak nem tud segíteni. Ergo, nem tud mindenkinek segíteni. Lehet én is kicsit félreérthetően fogalmaztam, de azért nem kell egyből torokra menni :D

A másik meg, hogy hogyne tudna egyedül önbizalmat szerezni. Sokmindenkinek sikerült, ha akarja neki is fog.

Amúgy nem vagyok pszichológusellenes, csak sokaknak nincs rá pénze, elítéli a környezete ezért rohadt szkeptikus, tehát nem tud majd rajta segíteni, stb. Ezért fontosnak tartottam kiemelni hogy nem az az egyetlen megoldás, mindig van másik út még ha nehezebb is.

aug. 29. 11:27
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a gond, hogy a másik út végén is ugyanaz van. Csak akkor egyedül kell megértened a problémát, de ugyanúgy pszichológusok által birtokolt információkat kell megszerezned, amiket könnyebb közvetlenül egy pszichológustól. :D

Amúgy TB alapon van pszichológus a kórházakban, illetve munkaügyön is szokott lenni, ha pszichés problémák miatt jelent gondot az álláskeresés. Kórházba azért is érdemes ellátogatni a pszichiátriára, mert ott legalább megállapítják, hogy van-e valami bajod és az alapján javasolnak pszichoterápiát vagy gyógyszeres kezelést. Én küzdöttem depresszióval is, nekem segített az antidepresszáns is, és szerencsére sikerült 1-2 év után elhagyni is. :)

Viszont amiket szorongásra írnak fel azokat nem ajánlom senkinek! Az csak legális drog, ami ideiglenesen megoldhatja szorongást, de idővel csak egyre több és több kell, hogy elérd ugyanazt a hatást...

aug. 29. 11:48
 13/22 anonim ***** válasza:
De a kérdező nem utasítja el a terápiát, és nem szkeptikus. Akarata ellenére senkit nem lehet kezelni. De itt nem erről van szó. Egyedül nem lehet önbizalmat szerezni. Akinek sikerül, annak már eleve volt, maximum azt szélesíti.
aug. 29. 12:06
 14/22 anonim ***** válasza:
#12 a tb-t nem is tudtam, minden nap tanul az ember :D
aug. 29. 12:08
 15/22 anonim ***** válasza:

#13 kapásból azt kérdezte a kérdező, hogy csak a pszuchológus segíthet-e ezen? A válasz hogy nem.

Amúgy meg ha pszichológus segítségével is szerzel önbizalmat, akkor is magadnak csinálod, ő csak vezet. Szóval magadtól is lehet ha a jó úton indulsz el.

aug. 29. 12:09
 16/22 anonim ***** válasza:
6%
Nagyon nem mindegy az a vezetés, azt tanulja évekig a szakember. A laikus se azt nem tudja, hol keresse a jó utat, se elindulni nem tud rajta. A pszichológus tanít, tévhiteket oszlat, bízik benned, támogat, ezt egyedül nem lehet, mert fel se ismeri a saját berögződött tévhiteit.
aug. 29. 12:19
 17/22 anonim ***** válasza:
Igen.
aug. 29. 12:21
 18/22 A kérdező kommentje:
Szakemberrel biztos könnyebb mint egyedül. Talán még esélyed is van lekűzdenina félelmeket. Ugyanaz mint a konditerem lényegében. Mehetsz egyedül is, ott van a youtube ,könyvek ,kurzusok stb de hiàba ha rosszul csinálod nem szól senki még többet árt mint használ
aug. 29. 12:32
 19/22 anonim ***** válasza:
66%

Én azért nem gondolom, hogy minden pro1béma esetén a pszichológushoz kell irányítani a kérdezőket, mert nem mindenkinek elérhető. Én annakidején elmentem a háziorvoshoz, hogy hogyan tudnék TB által támogatott pszichológushoz elmenni, és azt mondta, hogy a TB által biztosított annyira rossz megoldás, hogy nem javasolja. Fogalmam sincs, miért mondta, ez egy Pest megyei település volt, lehet, hogy utálta azokat az embereket, vagy csak ismerte azt a rossz tapasztalatot, amit itt is sokan írnak, hogy TB pszichológus tesz a problémáidra magasról. Pszichiáterhez meg csak nagyon komoly esetben utalnak be.

A háziorvos inkább megadta egy magán pszichológus elérhetőségét. Aztán én egy másik magán pszichológushoz mentem, de egyszerűen nem tudtam fizetni. Ez kb 15 éve volt, akkor egy alkalom 7000 forint volt nála, és hetente kellett mennem. Nekem ez akkor nagyon sok volt, asszem két hónap után mondtam neki, hogy nem tudom fizetni, úgyhogy nem mentem többet.

Szóval nincs mindenkinek lehetősége rá, hogy pszichológushoz járjon egyszerűen.

aug. 29. 18:25
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Annak, hogy nem mindenki engedheti meg magának, köze nincs ahhoz, hogy lelki problémák megoldásában igen nagy segítség. Hogy az illető ki tudja-e fizetni, azt majd ő eldönti, te ne turkálj más pénztárcájában. A háziorvosod meg szakmai hibát követett el, lehet jó tb-s pszichológus is, nem kell eleve kizárni.
aug. 29. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!