"A boldogságod nem másokon múlik" - miért akarják ezzel a nyilvánvaló hazugsággal vigasztalni a krónikusan magányos embereket?
Itt nem arról van szó, hogy valaki csak és kizárólag másokra alapozza az önbecsülését, arra ez a mondás tényleg igaz.
Hanem arról, hogy emberileg úgy vagyunk huzalozva, hogy mások elismeréséből is energiát nyerünk. Akinek ez kritikus mértékben hiányzik/kimaradt, az ezektől a kliséktől nem lesz boldogabb. Komolyan, meg szeretném kérdezni az embereket, hogy ezt hogy mégis hogy gondolják?
Ennél már csak az a jobb, amikor olyanokkal jönnek elő, hogy: "akkor jön a szerelem/igazi/akárki amikor nem foglalkozol vele". Meg: a "mozdulj ki és szocializálódj".
Akkor a társadalom legyen szíves nem levegőnek nézni az illetőt...
#11: szokásos ismerkedés, beszélgetés, érdeklődés a másik iránt, a szokásos.
(Azt kifelejtettem, hogy autisztikus vagyok enyhén, és nem öndiagnózissal.)
És most akkor gödörben vagy?
Ki tudsz mászni?
#13-as:
Hát, eltart egy darabig.
"Túlérzékenység" ingerekre, szagokra, erős vizuális tartalmakra. Egyfelé fókuszálás, nem tudok akkora multitaskingot végezni mint az átlagember.
Kiegyensúlyozatlan fejlődés, többek között szociális téren is. A tipikus "okosembör akit nem szeret senki" élet, mert nem vagyok eléggé "menő".
Teljesen normális vagy, szerintem a többiekkel nagyobb baj van!
Az egyfelé fókuszálás tökre rendjén van, az a nem normális aki multitaskingol, mert egy idő után idegbeteg lesz, szétdarabolja magát! De te egyben vagy, hiába vagy érzékeny! Menő? Mi? Amit a reklámok nyomatnak? Szerintem nagyon gáz, de eladják menőnek! Emiatt ne fájjon a szíved! Csak légy az, aki vagy! Nem kell hogy az egész világ szeressen, elég pár normális ember! És hidd el hogy vannak! Vagy tudod, vagy meglátod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!