Hogyan lehet lúzerként boldogan élni?
Minimálbért keresek, busszal járok munkába, nincsenek barátaim, nem járok sehová, minden hobbim bent és egyedül végzendő.
Ronda vagyok, depressziós, félénk, introvertált, már-már lassan antiszociális embergyűlölő. Irigy vagyok, hogy mások olyan könnyen tudnak normális életet élni, nekem pedig ez marad, minden nap ugyanolyan, semmihez nincs kedvem soha. Nem tudom hogy fogom ezt bírni életem végéig.
Az attól függ hogy, mit jelent számodra a boldogság?
Ne azon rágódj amiket nem érhetsz el, hanem keress olyan dolgokat amik elérhetőek számodra...
Tehát
1. Boldogtalan vagy.
2. Boldog akarsz lenni.
3. Nem akarsz változtatni.
Nem gondolod, hogy a 3. pont ellentmond az első kettőnek?
Vagy változást akarsz, csak változtatni nem akarsz? Azaz TENNI nem akarsz a változásért, csak simán TÖRTÉNJEN MEG? Az sajnos nem fog menni.
Amit tudok ajánlnai: pszichológus. Nem kell hozzá különösebb szakértelem, hogy az ember lássa, hogy depressziós vagy. Először ezzel kell kezdeni valamit, mert amíg ez nincs megoldva, nem lesz motivációd arra, hog yjobb legyen. Úgy vágyni valamire a saját életedben, hogy tenni meg nem akars zérte, az elég meddő dolog.
Ha majd a depressziód kezelve lesz, akkor majd megjelenik a vágy, hogy tegyél is valamit saját magadért. Onnantól kezdve meg már úton is vagy, jobb lesz.
Kezelve van a depresszióm, négy éve gyógyszerezve vagyok minden szarral. Kéthavonta pszichiáterhez járok.
Januárban fogok pszichológushoz is, ha lesz szabad időpontja.
Jártam két évet, de nem tudtuk finanszírozni, meg jött a COVID is. Most Januárban ingyeneshez tervezik menni, mert a magán nem fér bele a költségbe.
Bár kételkedem hogy lesz értelme, az előzőben sem tudtam megbízni teljesen. Igen, nem így kell hozzáállni, meg nem az ő dolga hogy megváltozzak, ő csak segít.
Mindig is egy ilyen cinikus, negatív illető voltam. Nem hiszem hogy ezen tudok változtatni. Túl szörnyűnek látom a világot ahhoz.
Hááát akkor kemény dió lesz, de attól még ez a megoldás kulcsa.
Azt is tegüyk hozzá, hogy a változás kaarat kérdése, nem hité. Csakúgy nem fogsz megváltozni, ha nem akarsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!