Külföldön elö magyarok ti is erzitek maganyosnak magatokat az idegen orszagban?
Sajnos, ha hazajönnétek, a játékfüggőségén az sem segítene, attól te nem lennél boldogabb. Legfeljebb néha átmennél a szülőkhöz, rokonokhoz, de a lényeg, a házasság, a család attól még romokban.
Nem tudom ott mik a lehetőségek, de itthon van nagyon komoly intézmény a függőségek kezelésére, a játékfüggőségre is.
Talán kellene ebbe az irányba mozdulnotok, mert ha nem költene komoly pénzeket erre, akkor itthon is megélnétek normálisan.
Ezért kár neked mindentől és mindenkitől elszakítva, boldogtalanul élned!
Én is hasonló szituba kerültem, de én egyedül jöttem ki. Nektek könnyebb dolgotok van azzal, hogy kettesben bárhova el tudtok menni, ahol vannak emberek, és velük beszélgetésbe elegyedni. Nekem még ez sem adódott meg, egyedül pedig hogy menjek szórakozóhelyre? Ráadásul helyi nyelv ismerete nélkül.
Ennek ellenére egyre inkább megoldom ezt, csak idő kell hozzá. Nagyon sok megoldás van. Kezdésnek facebook csoport keresése, abban a régióban tartózkodó magyarokkal.
A gyerek rontott el mindent. Az emberek a szülés után megváltoznak. Ez itthon is így megy. Aztán vége a házasságnak.
A lepontozás után gondold végig, hogy itthon mi lett volna? Ugyanez, kisebb költéssel.
Nem. Ha beszéled a nyelvet kínlódás meg szégyellősködés nélkül, hamar lesznek barátaid, ismerőseid kinn.
Ha nem megy a nyelv, érdemes keresni kint élő magyar csoportokat, ahol ismerkedhetsz olyanokkal, akik hasonló cipőben járnak, jártak, mint te. Pl Londonban, Hamburgban biztosan van ilyen, de más nagyobb városban is.
Neha maganyosnak erzem magam. A felesegem otthoulos tipus, nincsenek baratai, csak a csaladjaval kommunikal. Neha eljarok magyar talalkozokra, bar legutobb a covid elott voltam, most ismet vannak talalkozok. Ott kicsit kikapcsolodok, beszelgetek masokkal.
Keress magadnak tarsasagot es nem feltetlen kell hogy a ferjed veled menjen ha nem akar. Lehetnek barataid mas anyukak is akikkel szerveztek kozos programokat, leviszed a gyereket a jatszoterre napkozben. Gondolom vannak ott is magyarok, vagy ha beszeled a nyelvet akkor lehetnek helyi barataid is.
Két dolog:
Egyrészt azt látom, hogy valahogy benne van a pakliban az elmagányosodás itthon is.
Nekem most tűnt fel szilveszterkor, amikor meghívtak a rokonok. Ott is úgy volt a rokonság, hogy vagy egyedül vagy párjukkal. Én meg elgondolkoztam, hogy milyen furcsa 25-35 közötti korosztály és vagy otthon ülnek a gyerekkel, vagy otthon ülnek egyedül, de senkinek nincs igazán kialakult társasága.
Folytatás:
Másik dolog a játékfüggőség és tény, hogy a párod valamiért nem szeret/akar veletek lenni, foglalkozni. Sajnos ezen nem segít az sem, ha haza jöttök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!