Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogy bírjátok barátok nélkül?

Hogy bírjátok barátok nélkül?

Figyelt kérdés

Nyilván a kérdés olyan emberekhez szól, akiknek nincsenek barátaik.

Nekem az évek során szépen lassan eltűntek sajnos. Múltkor gondolkodtam rajta, hogy x éve még napközben vagy este is sok emberrel chateltem, telefonáltam, mentem ide oda. Aztán az egyik eltűnt, mert hamarabb kaptam állást mint ő, a másik azért mert a barátnője nem engedte, hogy beszéljünk... A főiskolai barátnők sincsenek már meg. Azóta voltam több tanfolyamon is, de mikor véget értek, mindenkivel megszakadt a kapcsolat.

Volt egy jó barátom. Őt 8 éve ismerem, mindig mindent megbeszéltünk. Múlt héten eljegyezte a barátnőjét. Nem is említette nekem, pedig örültem volna a boldogságának. Ő sem keres jó ideje. Előtte is mindig csak a gyárról beszélt ahol dolgoznak. Magáról semmit.

Borzasztóan magányos vagyok. Egy "barátnőm" van, de vele csak chatelni lehet. Programokat nem szereti.

Ti hogy vagytok ezzel? Felnőttként lehet még barátokat szerezni?

27N

2021. okt. 16. 21:46
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
51%
Gyerekek, kérlek senki se zárja be magát a saját maga által kreált fekete kis dobozkába, hanem igenis tessék tovább probálkozni. 8 milliárd ember van a világon és nehogy már még ígyis magányosak legyünk. Nyitottnak kell lenni és ismerkedni. Szeretitek magatokat? Ti lennétek saját magatok barátai? Ha nem a válasz, akkor üljetek le és gondoljátok teljesen végig hogy miért, de őszintén (és ez nem ilyen 5 perces dolog). Végigolvastam a kommenteket is és senki nincsen kibékülve magával, mindenki csinál valami mást ahelyett hogy végignézni az életét és megértené mi váltotta ki a jelenlegi helyzetet. Az, hogy inkább a magányt választjuk ahelyett hogy ismerkednénk, azt szerintem ti is tudjátok hogy hiba, mert a szívetek mélyén nem erre vágytok. Nem lehet elkendőzni az igazat, vagyis lehet de akkor mindig bennetek lesz egy kis savanyúság. Magányban nem lehet leélni egy életet, vagyis le lehet, de nem éri meg. Szeretve kell leélni egy életet, szeretve mindenkit és elsősorban szeretve magunkat. És azt se felejtsétek el, hogy ez nem pár órás dolog, meg nem egyéjszakás sztori. Ahol most vagytok oda se egyik napról a másikra jutottatok el, hanem hónapok alatt. Legyetek sokkal türelmesebbek magatokkal és a legapróbb sikereket is nézzétek (még ha az épp csak egy mosoly a boltban) mert a kicsi lépések is lépesek és ne kicsinyítsétek le őket, bármilyen kicsik is. Továbbá, tartsátok szem előtt azt is, hogy attól hogy találkoztok pár emberrel párszor az még nem barát. Vagy hát nyilván mindenki definiálja le magában mi számít barátnak és barátságnak de én nagyon nagyon kétkedve nézem ha valaki pár találkozás után a barátjának tart, ugyanis ez is egy hosszú folyamat amihez két ember kell. Ha valaki ilyeneken görcsöl, hogy jajj most vajon XY kedvel e, mit gondol rólam, jó vagyok e neki stb, akkor mindenki üljön le szépen vissza a seggére és gondolkodjon tovább azon miért nem szereti saját magát. Mindent csak lépésről lépésre, ne akarjatok túl nagyot ugrani, csak lassan, előbb egy emberrel kell beszélgetni és nem tíz másikkal is egy társaságban. Szóval ilyen egyszerű lenne az egész, csak szeretni kell saját magunkat? Igen, ilyen egyszerű (és ha tényleg leülsz és szánsz magadra időt, akkor azért rájössz hogy bár tényleg ez a gyógyír, mégse olyan egyszerű), de ne adjátok fel és próbálkozzatok tovább. Egy fikarcnyi kétségem sincs afelől, hogy mindannyian csodálatosak vagytok a saját kis botlásaitokkal. Gyertek elő és ne rejtsétek el magatokat a világ elől. Küldöm a szeretetemet Nektek
2021. okt. 25. 17:22
 32/34 A kérdező kommentje:

#26: Átérzem amit írsz. Valóban szükség lenne "csajos beszélgetésekre", vagy programokra. Kicsit kizökkenni a hétköznapokból.

#29: Sajnálom. Nagyon ismerős a helyzet...

#30: Nem is tudtam, hogy volt ilyen gyakoris találkozó. Nem rossz ötlet :) Én 2013-ban játszottam egy honlapon nyáron. Egy idő után minden este összegyűltünk ott páran és vàrtuk egymást. Többekkel felvettük facebookon is a kapcsolatot, és évekig beszélgettünk. Ott ismertem meg a jelenlegi párom is. Illetve egy nagyon jó barátom, akiről írtam itt, hogy megszakadt a kapcsolatom vele. Ő annyira hiányzik. Legszívesebben írnék neki, bár már nem vagyunk ismerősök facebookon. :( Sajnos azóta az a játékoldal is megszűnt. Tehàt lehet értelmes emberekkel is megismerkedni neten. Bár azóta nem próbálkoztam ezzel már.

Jó olvasni, hogy rengeteg terved van.:) Jófejnek tűnsz te is.

#31: Neked csak ennyit tudok írni: ❤❤❤

Egyébként ahogy olvasgattam a válaszokat, az szomorított el, hogy egytől egyig normális gondolkodású, jó helyesírású, értelmesen fogalmazó emberek írtak. Valahogy úgy tűnik, hogy emberileg nem lehet gond veletek. Hasonló mindegyik "történet" az enyémhez. Őszintén sajnálom és átérzem a helyzeteteket. Engem így a hétköznapokban lefoglal a munka, fáradt vagyok. A hétvégék a rosszabbak. Főleg nyáron. Csak tényleg az a baj, hogy elég sok idő kell egy barátság kialakításához és a bizalom kialakulásához. Ezért hiányoznak a régi emberek nagyon.

2021. okt. 25. 18:22
 33/34 anonim ***** válasza:
48%

Én is ismertem meg embereket netről, játékokból, még jóval azelőtt, mielőtt gyakorin, tinderen, vagy hasonló helyeken kezdtem volna ismerkedni.

Pár éve ETS2-n (Euro Truck Simulator 2, érdekes játék) ismertem meg egy kis követőtáborral rendelkező magyar youtube videóst, majd kisvártatva egy egész ETS2 "klubot" tulajdonképpen. Sokat hülyültünk együtt, de sajnos kb. 3,5 éve kimúlt az egész, mert többünket kitiltottak örökre a multiplayer szerverekről (sok volt az elkényeztetett 14 éves admin), meg hát a munka, egyetem, néhány srácnak családja is volt... De más játékokon keresztül is megismertem pár embert, pl Minecraft szervereken is sikerült párat. XD Sajnos kb. egyikőjükkel sem tartom már a kapcsolatot, de szép idők voltak azok.

Milyen játékoldal volt ez? :D

Én is azt vettem észre, hogy ritkán, de meg lehet ismerni pár értékes embert az interneten. Épp ezért vetettem fel ezt a gyakoris találkozót, mert szerintem is sok értelmes válaszoló jelent meg ebben a topikban. Hátha kihozhatnánk ebből valamit.

Nyáron én is szörnyen éreztem magam néha, főleg addig, amíg nem volt munkám, csak gyakornok voltam egy gyárban. Aztán amikor júliusban felvettek a mostani cégemhez, hirtelen több lett az életkedvem. Első látásra szimpi volt a közvetlen felettesem, és a csoportvezetőm, és ez kölcsönös volt nyilván, különben nem dolgoznék itt. Azóta egyébként általánosságban is jobb lett a kedvem, pedig továbbra sincs jó kedvem. Nyilván sokat segít, hogy a nap nagy részében olyan emberek vesznek körül, akiket kedvelek. Nem lehet, hogy emiatt (is) érezheted rosszul magad?

Elnézést, ha indiszkrét a kérdés, de ha a hétvégéket is unalmasnak érzed, miért nem szerveztek valamit a pároddal? Akár csak egy séta a Dobogókőn jó lehet, legalább kimozdultok.

Van egy veled kb. egyidős ismerősöm, ő 1-2 nap szabit vett ki, és elmentek vmi wellness fürdőbe egy hosszú hétvégére. Ez is jó ötlet lehet pl.

De kérlek, ezt ne vedd úgy, hogy beleszóltam a dolgaidba! Csak egy ötlet volt. :)

Bocs a kisregényért.

2021. okt. 25. 20:15
 34/34 anonim ***** válasza:
19%

#31:

Köszöntelek Szabó Petike

2021. okt. 26. 00:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!