Egy idősebb embernek nehezebb párt találnia mint egy fiatalnak?
Nem a külső miatt kérdező, hanem mert idős emberként már tudod milyenek az emberek az álarc mögött, és ilyen idős korra már nagyon sokan érzelmileg, lelkileg már lekerülnek a süllyesztőbe. Nagyon ritka az az ember aki belsőleg tartalmas, értelmes, és nőként fel tudsz rá nézni, mert okos, mert nagy szíve van, mert odafigyel rád, mert törődik a másik emberrel, annak az érzéseivel is. Nagyon kevés az az ember aki ezt meg tudja adni. Már pedig ahogy telik az idő ennél alább az ember nem adja.
Hogy idős? lényegtelen-de belsőre legyen olyan aki a top-on van, mert ez számít az embernek. Nem a lóvé. Egy értelmes, jó humorral lévő tőrődő ember: kincs volt/van/lesz-mindig is.
Ha nehezebb is, nem azert, amit leirtal. Idosebb korban parkapcsolati teren is megvan mar az az ovatossagra into elettapasztalat, ami fiatal korban meg csekely. Fiatalon konnyen beleugrasz ilyen dolgokba, amig nincsen gyerek es kozos haztartas, barmikor kilephetsz.
Idosebb szemmel egy idosebb ur/holgy is lehet csinos, dekorativ, meg ha olyan rancos is, mint egy Shar pei.
Sokkal könnyebb idősebben tartós párra találni, mint fiatalon.
Részben akik fiatalon kerültek össze, nagy részük 1x-2x elvált, túl vannak egy halom csalódáson, szereztek élettapasztalatokat, nem a külső számít hanem egyéb értékek, megteremtettek már bizonyos egzisztenciát tehát van hol lakniuk, a gyerekeik már nem picikék, hogy nevelgetni kelljen őket, nagy részük hozzászokott az együttéléshez, tehát hiányolja és törekszik rá, megtanultak kompromisszumokat kötni,...stb.
Mindezt jogosan mesélem mert a Kérdezőnél sokkal idősebb vagyok és bár fiatalon sem volt gondom az ismerkedéssel, idősebben sokkal sikeresebb voltam. 50 elmúltam, amikor megismertem a jelenlegi feleségem, most 70 éves vagyok.
Az a baj, hogy a pártalálást leegyszerűsíted a külsőségekre, ahogy a másik kérdésedből is kiderül
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__1..
és ez totális felszínességre utal. A nők meg főleg érettebb korban a felszínességet hamar felismerik és elhajtanak. Ilyen "pár" még 15-25-ig elmegy, utána már a megbízhatóság, biztonság, nyugalom a fontos egy kapcsolatban. Ha önmagadra igényes vagy és ápolt, a kutyát nem érdekli, hogy nagy az orrod, vagy eláll a füled.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!