Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Csak szerintem lehetetlenült...

Csak szerintem lehetetlenült el napjainkra teljesen a verbális kommunikáció két idegen ember között?

Figyelt kérdés

Az utóbbi évek tapasztalataira támaszkodva arra a megállapításra jutottam, hogy 2020-ra gyakorlatilag lehetetlenné vált beszélgetést kezdeményezni és fenntartani egy olyan olyan emberrel, akivel korábban még nem tettem azt. Mindegy hogy személyesen vagy interneten, az eredmény nagyjából ugyanaz.

Az egyszerűség kedvéért, mivel napjainkra elsősorban az internet a fő platform, az internetes "ismerkedés" címszó alatt beszélnék a dologról. Felveszem a kapcsolatot valakivel, de a tucatnyi platformnak és az azokról érkező emberáradatnak köszönhetően, elveszek a semmiben, és valószínűleg soha nem fogok eljutni az illetőhöz, vagy ha véletlenül mégis, rövid időn belül elsodor az ár, és valaki más vagy inkább több ember jóval érdekesebb lesz nálam, vagy egyszerűen csak elfelejtődök, főleg mert nem vagyok az a rámenős, nyomulós, kezdeményező, "zaklató" fajta sem.

Az utóbbi években úgy alakult, hogy sokat költözködtem, és amúgy sem volt túl nagy baráti köröm, mára nagyjából 1 kezemen meg tudom számolni az összes barátomat és közelebbi ismerősömet, akikkel legalább éves szinten tartom a kapcsolatot. Emiatt próbálnék újakat szerezni, nem tagadom, párkeresési szempontból is valahol, de nem elsősorban ez a legfőbb motiváció. Ha ellenkező neműek felé próbálok nyitni, legfőképp nem agresszívan teszem azt.

Akárhogyan is, de folyamatosan falakba ütközöm, és végül ugyanoda jutok. Vannak még mások is rajtam kívül, akik hasonló problémákkal küzdenek? Véleményekre is kíváncsi lennék, ha esetleg valaki tudja mi a megoldás, vagy ha felvilágosítanak a későbbiekben, hogy mit csinálok rosszul. Köszönöm, aki végigolvasott. 27/F

2020. júl. 5. 19:44
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Elsőre jónak tűnik a tanács, de az az igazság, hogy évek óta ezt teszem. Először másik városba költöztem, majd másik országba. Online is a lehető legtöbb platformon megfordultam már, de mindenhol ugyanaz a tendencia köszön vissza. Sokszor olyan érzés, mintha mindenhol, minden profil/nick/arc mögött ugyanaz vagy ugyanaz a néhány személy volna. Iszonyúan kiábrándító érzés, hogy folyton ugyanaz a tapasztalat ismétlődik, pedig nem lehet azt állítani, hogy ne próbálkoznék (vagy próbálkoztam volna, egy ideje már nem nagyon teszem, feladtam)a lehető legtöbb helyen és módon, vagy ne lennék nyitott.

Ezek szerint neked sikerült?

Egyébként ez az általános érdektelenség, közöny szerintem abból a kiégésből ered, melyet a túl sok inger és érintkezés okoz, amit a kitágult, szinte korlátlan kommunikációs csatornák lehetővé tesznek. 10 évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy egy teljesen átlagos embert milliók rajongják/kövessék, manapság pedig nem telhet el úgy napod, hogy ne mentél volna el az utcán egy insta-bálvány mellett. De ez csak egy példa a sok száz közül.

2020. júl. 15. 19:14
 12/12 anonim ***** válasza:

nem nagyon értem, internettől mit vársz. nem látjuk a mondatok mögött lévő embert, a non-verbális kommunikáció része gyakorlatilag elveszik az egész beszélgetésnek.

engem sem érdekelne senki konkrétan, akiből annyit látok hogy írt valamit.

mindenkinek megvan az élete, van rengeteg minden amivel foglalkozni kell. nem lehet számonkérni embereken, hogy nem kötnek örök barátságot a gyakorin.

az, hogy konkrétan neked nincsenek barátaid, még nem jelenti azt, hogy az egész világ felszínes meg elidegenedett. nagyon sok ember kiterjedt baráti körrel rendelkezik és nagyon is boldogok a magánéletben.

szerintem ott kéne kezdeni, hogy el kéne vetni azt a gondolatot, hogy a világ meg az emberek a hibásak, mert te magányos vagy. próbáld meg inkább azt megvizsgálni, te mit tudnál tenni, hogy becsatlakozz a társadalomba.

2020. szept. 23. 23:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!