Ha valaki 30-40 évesen is szűz még,annak a személynek a családja,a szülei is hibásak ebben?
Én 27 évesen is szűz vagyok. Ennek oka a gyerekkori bántalmazásbol megmaradt tengerek lelki problémám. Hiába vagyok teljesen önálló egy önbecsülési problémákkal küzdő, mások felé bizalmatlan "férfi" nem lesz vonzó.
Mivel gyerekkori bántalmazásnak a szüleim tettek ki így úgy érzem jogosan okolom őket még felnőttként is.
A kiindulási pont rosszabb, de ez önmagában nem teszi lehetetlenné, hogy nomális ember váljon belőle.
Teljesen mindegy milyen a háttere valakinek, ha nem tud változtatni a sorsán az az ő hibája. Volt hogy olyan szinten szorogtam, hogy nem tudtam kilépni a lakásból sem, iskolában mindenki utált, furcsának tartott, mégis önszántamból elkezdtem nyitni a világ fele. Folyamatosan kényelmetlen helyzetekbe sodortam magamat, amikből jó élményeim lettek.
Majd végül elérkeztem arra a pontra, hogy nagyobb kémenyelmi zónám a legtöbb embernél, van egy komoly kapcsolatom, jól nézek ki és már picit sem szorongok, hogy ha másokkal kel kommunikálnom.
... de a rossz helyzetem egy nagyon jó kifogásként is értelmezhettem volna, hogy mért nem érdemes próbálkoznom és fejlesztenem önmagam. Nagyon sokan ezt csinálják.
Szóval az ember hibája ha rossz helyzetben van, nem a körülményeké.
Nem lehet mindent másokra fogni, pláne egy bizonyos kor után. Eljon az az idő, amikor az embernek magának kell dolgoznia a belső problémái megoldásán, mert nem fog semmi sem megvaltozni.
Persze rendkívül nagy károkat tud okozni ha valaki rossz családból származik, de mindenen lehet javítani.
Honnan tudod, hogy szűz volt?
Ez a kérdés rólad szól, ez egyértelmű.
Nyilván kihathat a család, a gyerekkori bántalmazások, vagy pont az ellentettje, a túlféltés az emberre. Egyik barátomat úgy kezelik a szülei, mintha valami óriási baba lenne. Főleg az anyja. 40 évesen szűz. Más bajok is vannak vele, tehát ezt nem lehet a szülőkre fogni egy idő után.
10:
Ja, ha meg sem próbálja, mert úgy gondolja, ő gyenge személyiség, akkor persze hogy nem is fog sikerülni.
Még egyszer: attól, hogy hátrányban indulsz a félresikerült nevelés miatt, még a te feladatod ebből a helyzetből felnőttkorodban kihozni a legjobbat. Nem fog helyette más pátyolgatni. A felnőttség erről szól, akkor is, ha van akinek nehezebb felnőnie.
Nincs apám, nem volt férfiminta, fogalmam sincs hogy kell bármilyen férfias dolgot csinálnom, vagy mondjuk udvarolnom egy nőnek... :)
Úgyhogy kihat az életre a nevelés, igen.
20F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!