Ha valaki 30-40 évesen is szűz még,annak a személynek a családja,a szülei is hibásak ebben?
Igen, ők is hibásak vastagon. Az én esetemben mindenképpen. Ha van ember a földön aki tehet a nyomoromról (természetesen saját magamon kívül), akkor az anyám. És itt nem csak a szüzességről van szó...
Egyrészt anyai ágon sok volt a családban az idegbeteg. Anyám is az, én is az lettem.
Másrészt pedig a neveltetés, gyerekkor. Nem volt testvérem, elkényeztetett, életképtelenre nevelt, közben csórók voltunk, veszekedések, anyám már gyerekfejjel is érthetetlen és kiszámíthatatlan hisztériás rohamai, stb.
Épp mikor elkezdhettem volna az önálló életemet, 25 éves koromban a szüleim elváltak. A ház ára ketté ment. Apám ügyes és talpraesett, ő megoldotta az életét. Anyám viszont belerokkant, kirúgták a munkahelyéről és rántott engem is magával. Minden pénzem az új "közös" életünkre ment el, közben kifacsart és kiidegelt. Ő azóta sem dolgozik, én tartom el, nekem pedig nem sikerült talpra állnom.
2:
Kihat, de nem úgy, hogy tehetetlenek lennénk. Mindenkinek, a legönállótlanabb felnőttnek is van lehetősége fejlődni. Ha nem így lenne, nem jöttünk volna le a fáról, mert senki nem tudott volna többet felmutatni, mint a szülői minta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!